Swap RP-KR pompa paliwa

Forum techniczne związane z silnikami 16V

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

kundelgrupen

Swap RP-KR pompa paliwa

Post autor: kundelgrupen » ndz lip 12, 2009 12:23

Zmieniam rp na kr, a nie mam pompy w baku. Mogę zastosować pompę od rp w zastępstwie? Tzn bak chcę zostawić originalny, pod maską pompa z rp (taka z kwadratowym zbiorniczkiem, wielkosci akumulatora) popuje do pompy wysokiego ciśnienia. Czy musze szukać baku z vw i szczepić piompe do baku z trampka? Zależy mi na schemacie gdzie dokładnie opisana jest kolejność urządzeń, jedna pompa, druga, akumulator ciśnienia itp. I jakaś notataka gdzie jakie ciśnienie wystepuje (wysokie/niskie)

Awatar użytkownika
evolution
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: evolution » ndz lip 12, 2009 22:39

robiac tak bedziesz mial dwa kwadratowe zbiorniki z pompami pod maska ... mija sie to z celem
wszczep do zbiornika mala pompke wstepna)15 bar i daj gdzies pod auto wlasciwa pompe z filtrem od kr i bedzie ok :helm:

Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.

kundelgrupen

Post autor: kundelgrupen » pt lip 24, 2009 16:00

zaraz.... pompka wstepna w baku daje 15 bar? spodziewałem sie trochę mniej :P Rozumiem ze należy również wymienić przewody paliwowe pod autem, originalne są stalowe fi 8. Jakimi je zastąpić?
Ostatnio zmieniony pt lip 24, 2009 16:01 przez kundelgrupen, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » pt lip 24, 2009 16:04

Jeżeli masz 8mm to zostaw, wytrzymają ten silnik spokojnie, pompka w bak wstępna ma 1,2 bara lub 1,5 bara jakoś tak, pewnie Evolutionowi wcięło przecinek. Jeżeli dasz w zbiornik na dół jakieś sitko to możesz wykorzystać tylko jedną pompę, a zbiornik będzie opadowo działał.

Awatar użytkownika
evolution
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: evolution » pt lip 24, 2009 22:36

kundelgrupen pisze:zaraz.... pompka wstepna w baku daje 15 bar? spodziewałem sie trochę mniej :P Rozumiem ze należy również wymienić przewody paliwowe pod autem, originalne są stalowe fi 8. Jakimi je zastąpić?
literowka 0.15 bar sorki

Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.

ODPOWIEDZ

Wróć do „16V”