Ogólnie popieram hasło dobre bo polskie niestety w tym przypadku trudno się z tym zgodzić co prawda wałki kupiłem używane za dużo mniej niż połowa wartości nowych lecz nie zmienia to faktu że za ceną 1300zł (cena nowych) powinniśmy dostać towar dużo lepszej jakości
Do wałków dostałem kartę gwarancyjną oraz paragon który poprzedni kupujący otrzymał od świątka wałki były zakupione w 2005roku i jak twierdził sprzedający były praktycznie nie używane (teraz wiem że to prawda jak by były używane to nie było by co sprzedać )
Wałki zamontowałem w zestawie z nowymi popychaczami i nie skłamię jak powiem że nie zrobiłem na nich więcej niż 500km wszystko wyjaśniło się jak odkręciłem korek wlewu oleju i zobaczyłem pierwszą krzywkę z wałka ssącego (zgroza) nie pozostało mi nic innego jak zdjąć kolektor i pokrywę widok był nie za ciekawy niestety ponownie musiałem zainwestować w nowe popychacze i założyć z powrotem seryjne wałki z ABF-a które de facto po przebiegu ponad 200tyś km wyglądają dużo lepiej niż wałki świątka po przebiegu 500km
praktycznie wszystkie krzywki starły się równiutko ok. 0,3mm (oczywiście z każdym następnym dniem było by jeszcze więcej) jedynie dwie dziwnym trafem ocalały
Nie mówię że na pewno wszystkie wałki od świątka są do kitu może po prostu trafiłem na sztuki z poniedziałkowej zmiany ogólnie zanim zainwestujecie zastanówcie się dwa razy
Wałki Świątka przestroga dla wszystkich
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Wałki Świątka przestroga dla wszystkich
Ostatnio zmieniony czw cze 04, 2009 21:58 przez AD6, łącznie zmieniany 2 razy.
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
tak to jest jak sie chce mieć "po taniości" to sie płaci 2 razy
SCHRICK ONLY !
SCHRICK ONLY !
Ostatnio zmieniony pt cze 05, 2009 08:39 przez GTO, łącznie zmieniany 1 raz.
DIGITUN.PL
chiptuning wszystkie marki
2.7 bit 860km E85 ,leon 2.0T 630km , audi 2 -2.2T 616km, 1.8T AGU 400km , VR6 914km , 2.0 TFSI 460km
16V digi g60 - 370hp , VR6 TURBO na ori ecu - custom remap pod E85
605-443-665
GG: 2615761
chiptuning wszystkie marki
2.7 bit 860km E85 ,leon 2.0T 630km , audi 2 -2.2T 616km, 1.8T AGU 400km , VR6 914km , 2.0 TFSI 460km
16V digi g60 - 370hp , VR6 TURBO na ori ecu - custom remap pod E85
605-443-665
GG: 2615761
no niestety przejechałem sie naszczęście nie dałem za nie dużo
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
MK4 VR6 4x4 AQP
ja z kolei co innego słyszałem nie wiem jak te wałki były dawno robione ale ponoc świątek zmienił technologie naprawy wałków ktoś mi ostatnio mówił że regenerował wałki właśnie u niego a ja na to zaraz ci się pościerają (wałki do 2.5 tdi) a już była druga wymiana paska i wszystko jest ok krzywki całe , kolejny przykład to A8 3.3 tdi mojego znajomego też wałki robił Świątek auto zrobiło 50tyś i wszystko jest dobrze
moim zdaniem raz się trafi raz nie, kolega ostatnio zdejmował Schricki u siebie i dwie krzywki miały odłamane elementy, a wszytsko było zakładane u gości znających się na rzeczy....... tak więc albo ma się szczęście albo nie.... (ja i moich kilku znajomych miało Świątki i każdy był z nich zadowolony)
P.S.ale i tak wole zakupić Schricka lub Catcamsa(rzadkie u nas, ale bardzo dobre)
pozdrawiam
P.S.ale i tak wole zakupić Schricka lub Catcamsa(rzadkie u nas, ale bardzo dobre)
pozdrawiam
Była zmodzona ibiza 2e, był swap na ABF, było modzenie ABFa,doszły Schricki 2x268, wywalone na rzecz 276/276, teraz czas na:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=261294
ale to mało więc ;)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=261294
ale to mało więc ;)