Monitor mam 24 calowy, w dodatku HD Wskazowke widze ze znacznikow na zegarze juz nieherbiasty pisze:SToRM, musisz miec kontrast zle ustawiony.. bo u mnie nie widac wskazowki tylko jak jakde w lesie...
Przyspieszenie 0-100 km/h ABF... pochwalcie się :)
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Tyle robi ABF z mk3 (stock z wycieta pucha i powerrura) - hamowany na 156 KM.Rapcio pisze:a wie ktoś jakie czasy na 1/4 robi mk1 lub mk2 z ABF N/A ?
[youtube][/youtube]
- herbiasty
- Forum Master
- Kontakt:
w scirocc wg G-tech mialem cos 15,20-15,60 nie pamietam dokladnie ile.. bo mierzylem w sierpniu cos 3 razy ale malo mnie to intersowalo..
dodam ze total stock nie mierzony na hamowni.. skrzynia ACD wiec dosc krotka, powerruhr, wydech z 8V masa calkowita 1002kg z 30l paliwa
dodam ze total stock nie mierzony na hamowni.. skrzynia ACD wiec dosc krotka, powerruhr, wydech z 8V masa calkowita 1002kg z 30l paliwa
RC-Motorsport
https://www.facebook.com/RCmotorsport.Rafal.Cyprys" onclick="window.open(this.href);return false;
Sroka na fejsie:
https://www.facebook.com/Scirocco-53B-b ... 581737776/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/RCmotorsport.Rafal.Cyprys" onclick="window.open(this.href);return false;
Sroka na fejsie:
https://www.facebook.com/Scirocco-53B-b ... 581737776/" onclick="window.open(this.href);return false;
no ja swoim mk2 ABF zrobilem ostatnio 15,6 ET. Total seria na skrzyni 2y
To podobnie jak ten ABF do ktorego dalem filnik, bo tam jest czas ET+RTchosen pisze:no ja swoim mk2 ABF zrobilem ostatnio 15,6 ET. Total seria na skrzyni 2y
mk3 abf jak robi jakies tam wysokie 15s to ok ale byłem pewny że mk2 abf na krótkiej skrzyni zrobi spokojnie jakies srednie 14s... duża poprawa czasu bedzie napewno na toyo r888 bo abf na krótkiej skrzyni strasznie mieli na pierwszym biegu i przez to traci.
Ale przeciez 2y to żadna krótka skrzynia nie jest.2y to skrzynia z bardzo przecietnymi przełozeniami.
Średnie 14 to bedzie robił mk1 z ABFem
Średnie 14 to bedzie robił mk1 z ABFem
może i tak ale jest krótka w porównaniu do org skrzyni CDA z ABF ale zależy jeszcze ile jezdzi skrzyń tylko w obudowie 2Y a bebechy mają jakieś zupełnie inne z dłuższej skrzyni kiedys jak miałem KR połączyłem go ze skrzynią z mk1 1,6gti oznaczenie FF albo FM (miała mniejsze flansze na przeguby) i było coś takiego 1- 50km/h , 2-80km/h , 3-120km/h , 4-160km/h , 5-185km/h i odcinka tu było naprawde krótko
ooo i taka skrzynie bym widzial u siebie
Sam teraz ujerzdzam Golfa mk2 z ABFem + 2y i owszem skrzynia jest o wiele lepsza od zabijajacej osiągi CDA no i jeszcze jednym niewatpliwym plusem skrzyni 2y w porownaniu do CDA jest waga koła zamachowego (u mnie dodadtkowo odelżone)
Sam teraz ujerzdzam Golfa mk2 z ABFem + 2y i owszem skrzynia jest o wiele lepsza od zabijajacej osiągi CDA no i jeszcze jednym niewatpliwym plusem skrzyni 2y w porownaniu do CDA jest waga koła zamachowego (u mnie dodadtkowo odelżone)
no trakcja to problem na pierwszym biegu.
Z rolki od 30 do 190 ide równo z gosciem ktory kręci 15.1
A zeby nie myslał ktos ze mam wrak pod maską, cisnienie na kazdym garze po 14.
a i moim zdaniem 2y jest naprawde krótka, jesli chodzi o codzienne używanie. W trasie to szkoda silnika, bo przy 120 jest jakeis 4 tys..
Moj ABF kreci sie do 6900 RPM, wiec 1-50, 2-90, 3-130, 4 - 160, 5- 205
Z rolki od 30 do 190 ide równo z gosciem ktory kręci 15.1
A zeby nie myslał ktos ze mam wrak pod maską, cisnienie na kazdym garze po 14.
a i moim zdaniem 2y jest naprawde krótka, jesli chodzi o codzienne używanie. W trasie to szkoda silnika, bo przy 120 jest jakeis 4 tys..
Moj ABF kreci sie do 6900 RPM, wiec 1-50, 2-90, 3-130, 4 - 160, 5- 205
jedzilem kiedys PL-ka z 2Y i przy 4 tys mialem 140km/h ale na obudowie skrzyni bylo jak byk wybite 2Y.. teraz jedze ABF w mk3 i skrzynie mam DPA - spotkaliscie sie z z taka skrzynia?? co o niej sadzicie?? kiedys tak szukajac znalazlem naprwde krotka skrzynie o oznaczeniu CTN macie jakies doswiadczenia z tymi skrzyniami?
ostatnio moj ori golf ABF scigal sie z ibiza cupra ABF i na 4 dopiero zaczelem delikatnie odchodzic tej ibi wczesniej lep w lep.
ostatnio moj ori golf ABF scigal sie z ibiza cupra ABF i na 4 dopiero zaczelem delikatnie odchodzic tej ibi wczesniej lep w lep.
-
- Użytkownik
nie pamietam ale chyba DPA to taki sam szit jak CDA dla tego silnika
Re: Przyspieszenie 0-100 km/h ABF... pochwalcie się :)
CTN kolego to cholernie długa skrzynia z TDi, mam taką u siebiesiman20 pisze: kiedys tak szukajac znalazlem naprwde krotka skrzynie o oznaczeniu CTN macie jakies doswiadczenia z tymi skrzyniami?
Re: Przyspieszenie 0-100 km/h ABF... pochwalcie się :)
no wlasnie tego nie bylem pewien czy bardzo dluga czy bardzo krotka..toffic pisze:CTN kolego to cholernie długa skrzynia z TDi, mam taką u siebiesiman20 pisze: kiedys tak szukajac znalazlem naprwde krotka skrzynie o oznaczeniu CTN macie jakies doswiadczenia z tymi skrzyniami?
a z ta DPA ma ktos jeszcze jakies doswiadczenia?