niestety jest w błędzie, ten kolektor ma zwężki...tirsone pisze:Ja mam taki kolektor jak po lewej..i sądzę że to jest lepszy niż taki po prawej..

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Michał robi tak dlatego, że kolektor ma bdb przepływ i nie ma konieczności ruszania go, najbardziej blokującym elementem w wydechu jest dwururka w przypadku ABFa,AD6 pisze:w firmie mgmotorsport jak robią kompletne wydechy do ABF-ów to zostawiają kolektor jak jest taki jak po prawej i lecą dalej od dwórurki a jak jest zwężany lub żeliwny to zalecają wykonani nowego gadałem kiedyś z gościem od nich
tylko właśnie na dwururce po prawej 16V lepiej chodzi (myśle o długości)yahoo_p pisze:Przy żeliwnym kolektorze jest inna dwururka z racji, że kolektor jest krótszy. Rurowych kolektorów były dwa rodzaje. Najlepiej zrobić taki mix. kolektor po prawej i dwururka po lewej z fotki. Fotka zapożyczona od kolegi AD6.
jest on ze stali nierdzewnej. sprzedający pisał że możliwe może być że nic nie bedzie trzeba spawać i darady go naciagnać. można go pospawać zwykłym migomatem + zabezpieczenie spawów lakierem do 650+.tirsone pisze:Poszukam tego TA. Na allegro jest ta oferta z tym wadliwym ale nie znam kogoś kto spawa kwasówkę więc chyba kupię dobry.
Zdjęcie źle to ujeło ale te dwie dwururki są w 100% identyczne jeśli chodzi o średnicę i długość tylko że ta po lewej nie ma zwężkitoffic pisze:tylko właśnie na dwururce po prawej 16V lepiej chodzi (myśle o długości)yahoo_p pisze:Przy żeliwnym kolektorze jest inna dwururka z racji, że kolektor jest krótszy. Rurowych kolektorów były dwa rodzaje. Najlepiej zrobić taki mix. kolektor po prawej i dwururka po lewej z fotki. Fotka zapożyczona od kolegi AD6.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości