ABF turbo
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
ABF turbo
Witam Forumowiczów. Mam mały problem. Ponieważ czytałem forum i znalazłem ze w abf lubią pękać korby nawet w seryjnych silnikach. Czy można jakość wzmocnić korby od abf czy lepiej zainwestować w kute korbowody do turbo. Przy okazji kupna tłoków kutych które odpręża mi silnik chciałbym zainwestować w nowe korby lub stare wysłać do obróbki. Dmuchanie początkowe będzie na poziomie 1 bara potem ciśnienie będzie zwiększone. Moc początkowa jaka chciałbym uzyskać to około 260koni. Powietrze będzie pompowane supercharger-em z serii eaton m90. Moje kolejne pytanie brzmi czy kupować tłoki nad wymiarowe żeby zrobić szlif i było wszystko w porządku. oraz przy okazji nowe panewki zeby mechanik założył. Co możecie mi poradzić silnik ma najechane okolo 150tys i jest z 97roku. Co jeszcze zrobić oprócz ze trzeba wymienić rozrząd i remont głowicy. Gdzie moge zamówic tłoki i korby. Czy firma tomson np by miala takie. Tloki ma lecz korb nie widzialem na st4ronie trzeba bedzie napisac do nich.
pokażPonieważ czytałem forum i znalazłem ze w abf lubią pękać korby nawet w seryjnych silnikach
po co kombinowac jak kenaj ma komplet abf tubro ~300 ps na swapa w dobrym pieniadzu
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.