ABF i pompa paliwa 1 bar czy tak może być ???

Forum techniczne związane z silnikami 16V

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
AD6
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

ABF i pompa paliwa 1 bar czy tak może być ???

Post autor: AD6 » pt lut 01, 2008 00:22

Witam mam pytanie przełożyłem silnik z ABU na ABF ale pompa paliwa została stara 1 bar moje pytanie jest następujące czy może to być problemem auto przyspiesza płynnie bez szarpnięć itp. Jedyne co to wydaje mi się że jak jeździłem tym Abf-m zanim został wyciągnięty do przekładki przyspieszał trochę lepiej na wyższych obrotach czy ta pompa może być za mało wydajna ??
Ostatnio zmieniony pt lut 01, 2008 00:24 przez AD6, łącznie zmieniany 1 raz.

VAG-CZEWA.PL Admin

MK4 VR6 4x4 AQP
:dol:
Obrazek

mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno

Awatar użytkownika
Borys
V.I.P.
V.I.P.
Auto: VR6T
Kontakt:

Re: ABF i pompa paliwa 1 bar czy tak może być ???

Post autor: Borys » pt lut 01, 2008 08:53

AD6 pisze:Witam mam pytanie przełożyłem silnik z ABU na ABF ale pompa paliwa została stara 1 bar moje pytanie jest następujące czy może to być problemem auto przyspiesza płynnie bez szarpnięć itp. Jedyne co to wydaje mi się że jak jeździłem tym Abf-m zanim został wyciągnięty do przekładki przyspieszał trochę lepiej na wyższych obrotach czy ta pompa może być za mało wydajna ??

zmien na wiekszą, 3 bary min, bo jest tak sami jak bys musiał oddychac przez rurkę 8mm srednicy, brak pakiwa

www.vrservice.pl

Awatar użytkownika
AD6
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: AD6 » ndz lut 03, 2008 20:09

wczoraj założyłem pompę 3 bary i faktycznie jest dużo lepiej jeszcze raz dzięki

VAG-CZEWA.PL Admin

MK4 VR6 4x4 AQP
:dol:
Obrazek

mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno

ODPOWIEDZ

Wróć do „16V”