16V
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
16V
Pare pytań:
1. Do ilu KM da rade seryjna pompa paliwa z MkII??
2. Jak można utwardzić gładź? Do głowy przyszedł mi szalony pomysł rozwierdzic blok i wtawić tuleje bo materiał bloku z anodowanymi tłokami dużo nie pochodzi
3. Czy kkk24 wystepowała z chłodzeniem wodą?? czy tylko 26?
4. Ile NM i KM może przenieść bez większego uszczerbku seryjne sprzęgło z 16V?
5. Jaki wydech najlepiej wpakowac do 2.0 16V z T?? Chodzi mi o średnice i tłumiki, zastanawiałem się nad seria z VR`a
6. Z jakiego silnika pasują większe (tzn. szersze) panewki na korby?? Jeśli dobrze myśle to chyba 1Z, jeśli jestem w błędzie to mnie poprawcie
7. Co lepiej (niekoniecznie łatwiej) będzie sterowało taka 16V z suszarką: instalacja z G60 czy ABFa z modem pod T??
8. Ma ktoś przełożenia z skrzyni DGD??
2. Jak można utwardzić gładź? Do głowy przyszedł mi szalony pomysł rozwierdzic blok i wtawić tuleje bo materiał bloku z anodowanymi tłokami dużo nie pochodzi
5. Jaki wydech najlepiej wpakowac do 2.0 16V z T?? Chodzi mi o średnice i tłumiki, zastanawiałem się nad seria z VR`a
6. Z jakiego silnika pasują większe (tzn. szersze) panewki na korby?? Jeśli dobrze myśle to chyba 1Z, jeśli jestem w błędzie to mnie poprawcie
7. Co lepiej (niekoniecznie łatwiej) będzie sterowało taka 16V z suszarką: instalacja z G60 czy ABFa z modem pod T??
Ostatnio zmieniony czw lip 12, 2007 14:01 przez toffic, łącznie zmieniany 1 raz.
- andrew19_86
- Forum Master
- Kontakt:
5. liczony pod konkretny silnik www.el-tec.pl czas montażu 12 godzin
7. pigibak
7. pigibak
Ostatnio zmieniony czw lip 12, 2007 06:54 przez djtom, łącznie zmieniany 1 raz.
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
ad 4 niecale 300Nm i juz sprzegła nie ma 210 z KR zaczyna sie slizgactoffic pisze:4. Ile NM i KM może przenieść bez większego uszczerbku seryjne sprzęgło z 16V?
ad5 najlepiej 2,5 -2,75" - 3" max, przelot z jednym tłumikiem najlepiej zaden oryginał, ostatsnio skutecznie dają rade przeloty z Mtechu z silecerem,
www.vrservice.pl
I skrzynie na linki. Ma ktoś przełożenia skrzyni DGD?? Gruby wałek, USA wersjaBorys pisze:wypadalo by dać 228 z vr6 i świety spokoj na wieki
[ Dodano: 12 Lip 2007 12:42 ]
Do czego??djtom pisze:7. pigibak
Na pytania 1,2,3 nikt nie ma odpowiedzi???
Ostatnio zmieniony czw lip 12, 2007 14:01 przez toffic, łącznie zmieniany 1 raz.
http://tuning.jcauto.pl/oferta/silnik/perfect_power/djtom napisał/a:
7. pigibak
Do czego??
Nocne Mary Squad
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
Co to jest STM to dobrze wiem pytanie czy do kompa z ABFa czy G60???djtom pisze:Cytat:
djtom napisał/a:
7. pigibak
Do czego??
http://tuning.jcauto.pl/oferta/silnik/perfect_power/
biorąc rzecz na logikę to z ABFa bo nowszy, ale praktycznie to nie potrafię powiedzieć. A nie najprościej by było z KRa?
[ Dodano: Czw 12 Lip, 2007 13:32 ]
hmm, nie napisałeś na jakiej jednostce będziesz budował, chodziło mi o ori komp z modowanego silnika.
[ Dodano: Czw 12 Lip, 2007 13:32 ]
hmm, nie napisałeś na jakiej jednostce będziesz budował, chodziło mi o ori komp z modowanego silnika.
Ostatnio zmieniony czw lip 12, 2007 13:32 przez djtom, łącznie zmieniany 1 raz.
Nocne Mary Squad
Odpada. Ori komp? => 9A/2E/G60/KR Wystarczy???djtom pisze:A nie najprościej by było z KRa?
Ostatnio zmieniony czw lip 12, 2007 13:59 przez toffic, łącznie zmieniany 1 raz.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Re: 16V
ad1 zalezy na kjakich wtryskach, jakim cisnieniu doladowania i cisieniu paliwa.. jednym slowem wydatek pompy sie zmienia od warunkowtoffic pisze:Pare pytań:
ad2 odpusc sobie ten punkt tak czy inaczej po 50 kkm bedziesz musial robic tuleje...
ad3 chlodzenie ciecza jest dobre, do cywilnych aut
do projektow laduj bez
ad4 tak jak napisal Borys 300nm max sa kity sachsa ktore powinny 400 przeniesc ale si niezdziw.
ad5 wydech zalezny od celowanej mocy...
ad6 jestes w lekkim bledzie, wychodzi w tym pytaniu watek powstania pomyslu turbo... wczoraj przy piwie.. zero przemyslen...
ad7 i to i to da rade po odpowiednim i mozolnym wystrojeniu....
ad8 nie mam....
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.