Przekładka z 1.4 na 1.6

Forum techniczne związane z silnikami 16V

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

marcu186
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 137
Rejestracja: śr kwie 17, 2013 20:57

Re: Przekładka z 1.4 na 1.6

Post autor: marcu186 » pt sty 10, 2020 22:41

Takie coś znalazłemObrazek



myszazro
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 518
Rejestracja: ndz maja 28, 2017 11:22
Lokalizacja: Zwierzyniec
Auto: Volkswagen Golf

Re: Przekładka z 1.4 na 1.6

Post autor: myszazro » pt sty 10, 2020 22:48

Te na górze to przed i za katem,na do od tłumikówObrazek



marcu186
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 137
Rejestracja: śr kwie 17, 2013 20:57

Re: Przekładka z 1.4 na 1.6

Post autor: marcu186 » pt sty 10, 2020 22:56

Czyli potrzebuje te w górnym lewym rogu tak?? I te otwory co są na płaskowniki tonda montażowe do podwozia??



marcu186
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 137
Rejestracja: śr kwie 17, 2013 20:57

Re: Przekładka z 1.4 na 1.6

Post autor: marcu186 » pt sty 10, 2020 22:57




myszazro
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 518
Rejestracja: ndz maja 28, 2017 11:22
Lokalizacja: Zwierzyniec
Auto: Volkswagen Golf

Re: Przekładka z 1.4 na 1.6

Post autor: myszazro » pt sty 10, 2020 23:08

Tak, taki podwójny i on trzyma rurę kolektorową,jak dobrze pamiętam to jest przykręcony do sanek i jak będziesz wymieniać na własną rękę to od razu odkreć łapę lizaka na dole i osłony termiczne, ciężko to przepchać ale się daObrazek



marcu186
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 137
Rejestracja: śr kwie 17, 2013 20:57

Re: Przekładka z 1.4 na 1.6

Post autor: marcu186 » pt sty 10, 2020 23:17

Dzięki wielkie za podpowiedzi. Szukałem długo i się udało dzięki tobie.ja ten w 1.4 przepychalem bez odkręcania osłon i łapy lizaka napiszę jak zrobię jeszcze raz dzieki



marcu186
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 137
Rejestracja: śr kwie 17, 2013 20:57

Re: Przekładka z 1.4 na 1.6

Post autor: marcu186 » pn sty 13, 2020 18:02

Zrobione,faktycznie w sankach są otwory z gwintem



myszazro
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 518
Rejestracja: ndz maja 28, 2017 11:22
Lokalizacja: Zwierzyniec
Auto: Volkswagen Golf

Re: Przekładka z 1.4 na 1.6

Post autor: myszazro » pn sty 13, 2020 18:19

No to szerokości i nie urywania plecionki



marcu186
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 137
Rejestracja: śr kwie 17, 2013 20:57

Re: Przekładka z 1.4 na 1.6

Post autor: marcu186 » śr gru 28, 2022 16:44

Nie chcąc zakładać nowego tematu.
Mam problem z tym swoim 1.6 po swapie .

Przy ok 1800obr przy normalnym przyspieszaniu szarpie silnikiem na gazie bardziej odczuwalne . Byłem już 2 razy w aso. Układ zapłonowy wszystko ok . Gość z serwisu mówi że coś się dzieje z mapami w sterowniku silnika . Robią tak jakby reset ECU i wgrywają mapy ,po czym jade dongaziazybinrobia to samo z tym że to kosztowne muszę to robić 2 razy w roku...
Z 1.4 akq zmieniłem na 1.6 azd został zmieniony silnik kolektor przepustnica wtryski, komp wiązką elektryczna skrzynia została z 1.4 . Czy da radę wymienić samego kompa i dać od 1.6 ?? Czy muszę zmieniać wiązkę silnika i sondy 2 szt



Awatar użytkownika
marcin7x5
_
_
Posty: 8530
Rejestracja: śr lut 23, 2011 13:14

Re: Przekładka z 1.4 na 1.6

Post autor: marcin7x5 » śr gru 28, 2022 20:22

Jak podmienisz komputer to będzie szukać odczytów z tego co ma w programie. Jak nie znajdzie lub będą inne to wystrzeli listę błędów zapewne.



marcu186
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 137
Rejestracja: śr kwie 17, 2013 20:57

Re: Przekładka z 1.4 na 1.6

Post autor: marcu186 » śr gru 28, 2022 21:56

marcin7x5 pisze:
śr gru 28, 2022 20:22
Jak podmienisz komputer to będzie szukać odczytów z tego co ma w programie. Jak nie znajdzie lub będą inne to wystrzeli listę błędów zapewne.
A powiedz może wiesz . Jak rozpoznać uszkodzenie ecu ?? U mnie ASO resetuje kompa każą jeździć ile tam km na samej benzynie po czym jechać na ustawienie map LPG i tak zależy ile jeżdżę ale pił roku spokój i zaś trzepie silnikiem jak galareta czasem potrafi zgasnąć sam od siebie albo mam problemy z ruszeniem tzn ja mu gaś a go dusi po wciśnięciu sprzęgła wraca do normy.
Ja chyba zaryzykuje i kupię kompa o taki samych nr jak ja mam i zobaczę czy dalej będzie łapał zjaca.



Maszan
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 801
Rejestracja: pn wrz 02, 2013 16:30
Lokalizacja: Skawina, malopolska

Re: Przekładka z 1.4 na 1.6

Post autor: Maszan » czw gru 29, 2022 18:53

Ile ten gaz ma nalatane? Jakie wtryskiwacze? Czy gaz jest ustawiany podczas jazdy na korekty OBD?


VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony :)
Seat Leon 1.6 16 05' LPG

Awatar użytkownika
marcin7x5
_
_
Posty: 8530
Rejestracja: śr lut 23, 2011 13:14

Re: Przekładka z 1.4 na 1.6

Post autor: marcin7x5 » czw gru 29, 2022 20:13

Proponuję zakręcić instalację lpg i pojeździć na samej pb. Zobaczysz czy te przyczyny znów będą odczuwalne czy tylko są podczas jazdy na gazie.



ODPOWIEDZ

Wróć do „16V”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości