Cewki Tfsi do 1.8t
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Cewki Tfsi do 1.8t
Panowie zakupiłem Czerwone cewki z TFSI i chcę je do siebie wsadzić, ja mam 1.8t agu doszły już do mnie metalowe adaptery oraz wtyczki elektryczne. i teraz moje zapytanie bo widziałem, że kyfy sam ogarnął temat a ja z elektryki jest osłem co gdzie podłączyć. wiem że muszę usunąć moduł zapłonowy który znajduje się na puszce filtra powietrza.
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Cewki Tfsi do 1.8t
Wywalasz wzmacniacz zapłonu a przewody które idą do niego wpinasz do poszczególnych cewek, pin którego nie ma w oryginalnej instalacji to dodatkowa masa którą możesz podpiąć pod masę wylatującego modułu.
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Jetta MK2 Coupe JP----->??
Projekt Golf MK2 na facebook.com/MyGolfMK2
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Re: Cewki Tfsi do 1.8t
jesli to nie klopot poprosze o foto po zamontowaniu,ile dales za adaptery??nikoś151 pisze:Panowie zakupiłem Czerwone cewki z TFSI i chcę je do siebie wsadzić, ja mam 1.8t agu doszły już do mnie metalowe adaptery oraz wtyczki elektryczne. i teraz moje zapytanie bo widziałem, że kyfy sam ogarnął temat a ja z elektryki jest osłem co gdzie podłączyć. wiem że muszę usunąć moduł zapłonowy który znajduje się na puszce filtra powietrza.
- ADi997
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Cewki Tfsi do 1.8t
Głównie montowane kiedy usuwamy zewnętrzny moduł zapłonowy, podobno mniej awaryjne te z tfsi/fsi, dla lepszych efektów zalecana również modyfikacja programowa.Cezar13 pisze:Co ma na celu montaz cewek z tfsi?
Aktualne DupoVWozy:
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA
Passat B5 3BG AWX
Golf MK2 APU+DEA