redukcja temperatury pod maską
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
panowie
czy warto bawic się i wyizolowac termicznie [tasma termo, preparaty izolujace termicznie ] orurowanie idace od sprężarki do silnika a dokladniej mowiac odcinek miedzy IC do przepustnicą ??
czy jest sens owijać downpipe w 1.8t przy k03 053 ??
czy warto bawic się i wyizolowac termicznie [tasma termo, preparaty izolujace termicznie ] orurowanie idace od sprężarki do silnika a dokladniej mowiac odcinek miedzy IC do przepustnicą ??
czy jest sens owijać downpipe w 1.8t przy k03 053 ??
dead slow but still forward
Kolektor, DP i gorąca strona turbiny ma baaaaaaaaaaardzo duży wpływ na temp w komorze.
no ale kolektora slyszalem ze lepiej nie owijać :/
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Fabrycznie część rurek idących do IC jest zaizolowana więc pewnie mądre głowy stwierdziły że lepiej będzie jak układ nie będzie się w tym miejscu nagrzewał. Pojawił się temat kolektora.... to chyba przypadek. Wydaje mi się bezsensowne izolowanie kolektora który nagrzewa się od głowicy i jego zaizolowanie sprawi że będzie on cały czas mocno nagrzany przez stykanie się z głowicą i nie będzie miał możliwości oddania ciepła.
no tez o to mi wlasnie striker chodzilo kolektora nieruszam
ale orurowanie mam cale neuspeeda i chcialem je czyms pociagnac - akurat tasmy termo mam od groma
ale orurowanie mam cale neuspeeda i chcialem je czyms pociagnac - akurat tasmy termo mam od groma
Każdy kolektor powinno się owijać bo energia spalin jest lepsza w nagrzanym kolektorze. Wystarczy deko poczytać.
:/ a temp w kolektorze niewzrosnie ?
kolektory itak lubia pękac od temperatury
masz gdzies fotke owinietego kolektora z 1.8t ?
kolektory itak lubia pękac od temperatury
masz gdzies fotke owinietego kolektora z 1.8t ?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ja myślałem raczej o kolektorze ssącym niż wydechowym. Ale informacja odnośnie wydechowego też mnie zdziwiła bo wydawało mi się że jest tam jednak wystarczająco ciepło
ile taka uszczeleczka ? to taki biały zamiennik ?? mozesz sie rozpisac na ten temat ???
GTO teraz ma na handel. Ma około 5mm - 6mm i kosztuje 70zł bez przesyłki.
tzn mam do niego pisac czy do ciebie bo widze ze poinformowany w tej kwesti jestes??
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: redukcja temperatury pod maską
raczej 5 i 7 mm, ja je ciołemTAZ pisze:GTO teraz ma na handel. Ma około 5mm - 6mm i kosztuje 70zł bez przesyłki.