panewki korbowe 1.8t
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- WILCZEK MK4 GTI
- Mały gagatek
- Kontakt:
panewki korbowe 1.8t
Witam mam pytanie zakupiłem panewki KS jasne, słyszalem ze te z serwisu są ciemniejsze i wzmocnione, ile w tym prawdy?
- WILCZEK MK4 GTI
- Mały gagatek
- Kontakt:
Te co mam główne od wału to 6 szt z otworem od smarowania a 4 zwykle a powinno byc po 5 czemu tak to wychodzi? i tez sa KS. Auto bedzie mialo okolo 250-300ps KS nie wytrzymają? i mam zmienic na ori czy glowne zostawic takie jak mam a ori tylko korbowe? dzieki za pomoc
Ostatnio zmieniony ndz kwie 25, 2010 21:14 przez WILCZEK MK4 GTI, łącznie zmieniany 1 raz.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
aluchaj panewki glowne sa takie poniewaz z pewnych wzgledow jedna glowna panewka musi byc z dookolnym doprowadzeniem oleju do kanalu smarujacego korbowod. muszisz zachowac ulozenie takie jak nakazuje fabryka poniewaz zamieniajac polozenie tej panewki szybko skonczy sie panewka na jednym z czopow korbowodowych.
co do korbowodowych kazda firma( chyba tylko dla checy) kataloguje zwykle panewki od wolnossaka do silnikow 1,8 t, fakt jest taki ze muszisz miec na korbach panewki wzmacnianie w cenie od 400 do 600 za kpl jesli zalozysz zwykle pojezdzic pojezdzi ale bardzo krotko
co do korbowodowych kazda firma( chyba tylko dla checy) kataloguje zwykle panewki od wolnossaka do silnikow 1,8 t, fakt jest taki ze muszisz miec na korbach panewki wzmacnianie w cenie od 400 do 600 za kpl jesli zalozysz zwykle pojezdzic pojezdzi ale bardzo krotko
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
- WILCZEK MK4 GTI
- Mały gagatek
- Kontakt:
- WILCZEK MK4 GTI
- Mały gagatek
- Kontakt:
[quote="evolution"]aluchaj panewki glowne sa takie poniewaz z pewnych wzgledow jedna glowna panewka musi byc z dookolnym doprowadzeniem oleju do kanalu smarujacego korbowod. muszisz zachowac ulozenie takie jak nakazuje fabryka poniewaz zamieniajac polozenie tej panewki szybko skonczy sie panewka na jednym z czopow korbowodowych.
co do korbowodowych kazda firma( chyba tylko dla checy) kataloguje zwykle panewki od wolnossaka do silnikow 1,8 t, fakt jest taki ze muszisz miec na korbach panewki wzmacnianie w cenie od 400 do 600 za kpl jesli zalozysz zwykle pojezdzic pojezdzi ale bardzo krotko[/quote piszesz ze ma być na tym samym miejscu ale u mnie wogóle jej nie było czyli dać na 4 od rozrządu?
co do korbowodowych kazda firma( chyba tylko dla checy) kataloguje zwykle panewki od wolnossaka do silnikow 1,8 t, fakt jest taki ze muszisz miec na korbach panewki wzmacnianie w cenie od 400 do 600 za kpl jesli zalozysz zwykle pojezdzic pojezdzi ale bardzo krotko[/quote piszesz ze ma być na tym samym miejscu ale u mnie wogóle jej nie było czyli dać na 4 od rozrządu?
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
panewki w zalznosci od wersji bloku byly na 1 lub 4 podporze, nie moge ci z gory okreslic na ktora wstawic, ale moge zasugerowac zebys zarzucil z rowkiem dookola na 1 2 4 5 bedziesz mial lepiej, niz kiedykolwiek wyjechalo z fabryki
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT
- WILCZEK MK4 GTI
- Mały gagatek
- Kontakt:
no niestety tylu z rowkiem nie mam gdzie mogę znaleźć tego typu info? tak aby nie było lipy
Ostatnio zmieniony pn maja 03, 2010 13:37 przez WILCZEK MK4 GTI, łącznie zmieniany 1 raz.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
H027/5 to sa dookola z rowkiem... bez pierscieni oporowych
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT