Dłubiemy i swapujemy 1.8T
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Jeśli APU ma elektroniczną przepustnicę to powinien mieć już K03s (Bo można przyjąć że tak jest w golfach i A3)
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
hmm i w octaviach chyba nawet, no ale AJL też musi mieć chyba k03s coby te 180 KM miał?
wogóle to nie wiem czy ktoś z was w tym temacie poruszał taki wątek najlepszego turbo P&P do 1.8T na zwykłym kolektorze
wiem że są jakieś k03 - ... ? które mają dużą suszarę i pasują na kolektor i wszystkie przyłacza
wogóle to nie wiem czy ktoś z was w tym temacie poruszał taki wątek najlepszego turbo P&P do 1.8T na zwykłym kolektorze
wiem że są jakieś k03 - ... ? które mają dużą suszarę i pasują na kolektor i wszystkie przyłacza
BLACK BERTA 2.0 16V(T) >>> viewtopic.php?f=91&t=604514
-
- V.I.P.
- Kontakt:
był taki temat, poszukaj w szukajce. Wszystkie K03 i K04 były rozpisane. Z K03 to trzeba szukać od K03-52 w górę
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon
dobra a idzie znaleć jakie turba szły w A4 b5?
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Nie wiem, nigdy nie szukalem
Pozdrawiam
Bugalon
Bugalon
Re: Dłubiemy i swapujemy 1.8T
zwroc uwage ze silniki w A4 byly montowane wzdłuznie, turginy sa inne niz w silnikach montowanych poprzecznie, sam sie na tym przejechalem :/ i musialem dwa razy pokonac trase do Trans-turboMarszall pisze:dobra a idzie znaleć jakie turba szły w A4 b5?
Mój GTI: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=499693
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Samochód jest dopiero mocny, kiedy boisz się do niego wsiąść i przekręcić kluczyk"
to jaki silnik w A4 1.8T najlepszy do tuningu? Moze ktoś tak w skrucie (Gdzie ja byłem na lekcjach jak mnie ortografii uczyli?)odpowie?
Może mi ktoś powiedzieć jak myć taki filtr ?? http://www.bshspeedshop.com/bshstore/pr ... ystem.html był od razu na aucie jest strasznie zabrudzony. teraz jest suchy ale nie wiem czy był nasączany. Potrzebny jakiś specjalny preparat czy normalnie pod wodą + jakieś mydło lub coś innego ??
- louderr_88
- Gadatliwa bestia
ja dalej odnośnie tych wtrysków mjy 000490 od rovera 2.0 v6....
mysle ze moje agu po zebraniu wszystkich gratów wypluje jakieś 210-230km w taka moc bym celował dadzą rade???
mysle ze moje agu po zebraniu wszystkich gratów wypluje jakieś 210-230km w taka moc bym celował dadzą rade???
Mój Czarnuch
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=508605" onclick="window.open(this.href);return false;
- jakubek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
KOlego jesli te wtryski to 490cc to one dadza radze i 300km jak Ci wypluje
Czaja ja ostatnio mylem stozek. Powinno sie go spryskac srodkiem takim do czyszczenia spłukac pod wodą i po wyschnieciu naoliwic. Ja tylko spłukalem i na oliwilem i wyszło dobrze.
Czaja ja ostatnio mylem stozek. Powinno sie go spryskac srodkiem takim do czyszczenia spłukac pod wodą i po wyschnieciu naoliwic. Ja tylko spłukalem i na oliwilem i wyszło dobrze.
Stożek już umyty sama woda z dodatkiem mydła później płukanie samą wodą i sprężarka od wewnątrz. Wyczytałem że to jest suchy stożek i się go nie naoliwia. Ale i tak się zdziwiłem ile tego brudu było .
Witam, w niedługim czasie chcę ugrać około 220-230 koni w swojej Ibizie 2001r. silnik AYP (156PS)
Obecnie mam zrobiony:
IC Iveco z orurowaniem 2'
DP 3'
reszta wydechu 2,5' na jednym tłumiku, wydech i DP robione przez MG Motorsport
proszę o porady co warto zmienić przed wizytą na strojeniu u tunera. Prawdopodobnie będę chciał to robić w MR Motors
póki co planuję zakup K03-052 czyli popularnie zwanej K03s używki ale w dobrym stanie, co oprócz wymiany turbo mogę wymienić w miare niskim kosztem co później zrewanżuje się podczas strojenia
i czy moje oczekiwania nie są zbyt na wyrost od obecnego setupu +k03s?
Obecnie mam zrobiony:
IC Iveco z orurowaniem 2'
DP 3'
reszta wydechu 2,5' na jednym tłumiku, wydech i DP robione przez MG Motorsport
proszę o porady co warto zmienić przed wizytą na strojeniu u tunera. Prawdopodobnie będę chciał to robić w MR Motors
póki co planuję zakup K03-052 czyli popularnie zwanej K03s używki ale w dobrym stanie, co oprócz wymiany turbo mogę wymienić w miare niskim kosztem co później zrewanżuje się podczas strojenia
i czy moje oczekiwania nie są zbyt na wyrost od obecnego setupu +k03s?
TIP + wtryski okolo 350 cc , do tego musisz usztywnic całość, jednak ponad 200 KM w takim małym aucie wymaga sztywnosci na poziomie taczek
Mój GTI: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=499693