przekladka skrzyni z 1.9 tdi quatro do mini :)1.8 turbo 20v
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
przekladka skrzyni z 1.9 tdi quatro do mini :)1.8 turbo 20v
witam potrzebna mi pomoc właśnie jestem w trakcie poszukiwań skrzyni i dyfra do mojego mini. interesuje mnie przekładka skrzyni, mam przedni napęd i zero trakcji, do tego bardzo wysokie obroty silnika przy niewielkich prędkościach:). Spowodowane jest to obwodem kola. 195/50r13.
potrzebna mi jest jak najdłuższa skrzynia, ktora przypasuje mi pod blok i która da mi dodatkowo napęd na tył.
silnik apy
... r_embedded
... re=related
... re=related
potrzebna mi jest jak najdłuższa skrzynia, ktora przypasuje mi pod blok i która da mi dodatkowo napęd na tył.
silnik apy
... r_embedded
... re=related
... re=related
Ostatnio zmieniony pt lip 03, 2009 08:55 przez michalurbi, łącznie zmieniany 11 razy.
:)
- Rafalek114
- Forum Master
- Kontakt:
znam ten samochod chyba z racing forum - jezeli sie nie myle !! a silnik to chyba APY posiadasz a nie AYP chyba ze jakis malo doinformowany jestem !! z piecio biegowa skrzynia to chyba nie ma szans" przynajmniej ja nie zanm takiej skrzyni" , ewentualnie 6 biegowa z jakiegos golfa tdi 4 motion pewnie podpasuje pod blok tylko kwestja czy ja tam jakos upchasz bo chyba za duzo miejsca to tam nie masz
ps jak to sie tam zmiescilo , rzezby musialo byc sporo
ps jak to sie tam zmiescilo , rzezby musialo byc sporo
Ostatnio zmieniony śr lip 01, 2009 15:05 przez Rafalek114, łącznie zmieniany 1 raz.
WWW.DIGITUN.PL
2011 - Najmocniejsze 20vt w Polsce na me7.5 631km/725nm
2014 - golf 35 edition 20tfsi na k04 - 402km / 505 nm
2014 - Jedno z najmocniejszych 20vt w Europie 826 km / 867 nm
2011 - Najmocniejsze 20vt w Polsce na me7.5 631km/725nm
2014 - golf 35 edition 20tfsi na k04 - 402km / 505 nm
2014 - Jedno z najmocniejszych 20vt w Europie 826 km / 867 nm
Gratuluję projektu!
Ja też miałem problemy z trakcją (Audi A3 1.8T 270KM / 371NM), zastanawiałem się nad skrzynią z diesla, ale wybrałem inne rozwiązanie - opony typu slick. Efekt?
zwykłe opony:
slick:
Filmiki kręcone na suchej nawierzchni i subiektywnie dobrym asfalcie.
Opony mają homologację drogową. Jedyny minus to hałas przy wyższych prędkościach.
Pozdrawiam.
Ja też miałem problemy z trakcją (Audi A3 1.8T 270KM / 371NM), zastanawiałem się nad skrzynią z diesla, ale wybrałem inne rozwiązanie - opony typu slick. Efekt?
zwykłe opony:
slick:
Filmiki kręcone na suchej nawierzchni i subiektywnie dobrym asfalcie.
Opony mają homologację drogową. Jedyny minus to hałas przy wyższych prędkościach.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony śr lip 01, 2009 16:52 przez ven, łącznie zmieniany 1 raz.
150 PS / 1 L Club powered by CompSport
-
- Nowicjusz
jezeli chodzi o ayp to literowka . jeśli chodzi o sliki to na pewno ale po quarto, bardzo lubie szuterek i nie bardzo mi sie jeździ z przednim a na asfalcie moze uda mi sie wreszcie ponizej 5 do setki dojsc. a i zabawa lepsza . jestem w trakcie generalnego remontu nadwozia (popekalo od przeciazen) grubsze progi klatka bezpieczenstwa itd..
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
Masz dwie opcje
Naped syncro, skrzynia 02C od mkII, mkIII, to w pelni mechaniczne rozwiazanie.
Quattro z S3, TT i podobnych, potrzeba robic sterownik do haldexa lub zakladac abs.
W obu opcjach mozesz dac szpere na obie osie. Najlepiej by bylo zaadoptowac cala tylnia belke ale rozstaw kol w golfie jest wiekszy o okolo 25cm. Kupe roboty przed toba.
Jaka jest waga auta?
Quattro z S3, TT i podobnych, potrzeba robic sterownik do haldexa lub zakladac abs.
W obu opcjach mozesz dac szpere na obie osie. Najlepiej by bylo zaadoptowac cala tylnia belke ale rozstaw kol w golfie jest wiekszy o okolo 25cm. Kupe roboty przed toba.
Jaka jest waga auta?
- Rafalek114
- Forum Master
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
około 665kg przed włożeniem klatki, ps. wczoraj haldexa z s3 zakupiłem z całym zawieszeniem . walka z elektronika mnie czeka
[ Dodano: 03 Lip 2009 11:11 ]
[ Dodano: 03 Lip 2009 11:11 ]
wiesz może gdzie szpere można dostać w miarę rozsądnej cenie?olozwirski pisze:Masz dwie opcje
Jaka jest waga auta?
- Dario84
- Forum Master
- Kontakt:
michalurbi pisze:wczoraj haldexa z s3 zakupiłem z całym zawieszeniem
CTR Tuning: CHIPTUNING, DIAGNOSTYKA, MECHANIKA, ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, HAMOWNIA GG:3995871 tel 693784122
Mój golfik: MK4 ASZ CTR
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój golfik: MK4 ASZ CTR
NASZE PRACE CTR: http://www.facebook.com/ctrtuning" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz