SWAP 1.8 20V Z PASSATA DO GOLFA mk3 1.8

Forum techniczne związane z silnikami 1.8T / 20V

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

grubingo
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: wt gru 16, 2008 14:43
Lokalizacja: LDZ

SWAP 1.8 20V Z PASSATA DO GOLFA mk3 1.8

Post autor: grubingo » wt gru 16, 2008 14:57

Witam jestem nowy i kompletnie nie zorientowany w temacie przekaldek silnikow-jezdze golfem i generalnie jestem bardzo zadowolony i nie chce zmieniac go na nic innego, ale przydalo bys sie pare wiecej koni-i tu pojawil sie pomysl-w UK mozna bardzo tanio kupic passata B5 z silnikiem 1.8 i wiekszym mnie akurat interesuje ta wersja bo jest bardzo tam popularna. No i tak sobie mysle czy nie dalo by rady przelozyc 20 zaworowego silnika do mojego bolidu...wiem ze sie wszystko da ale kwestia sensu-myslicie ze jest to oplacalne??silnik ,skrzynia,wiazka, zawieszenie i hamulce by byly wiec problem czesci odpada-kwestti tylko tego czy wszystko sie pomiesci bez uzycia mlotka??w moim golfie silnik jest poprzecznie a z tego co wiem to w takich passatach podluznie wiec tu moze byc chyba jakis problem. Co wogole myslicie o takim projekcie??Z gory dzieki za wszelkie opinie i pomysly.



Awatar użytkownika
Miłek
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 131
Rejestracja: wt lip 10, 2007 16:17
Lokalizacja: Podkarpacie
Kontakt:

Post autor: Miłek » wt gru 16, 2008 15:45

Witam
wiesz wszystko można tylko ze akurat silniki z passata / audi a4 a6 itp sa średnim pomysłem bo sa wzdłużne , czyli bedziesz miał dużo pierdółek które i tak bedziesz musial dokupic od poprzecznego . Najlepiej poszukaj golfa/jette mk4 , ibizy , leona , Audi A3 , czy octawi . najfajniej AUQ jakbyś znalazł ale to juz koszty duże . tamte 1.8T wchodz bardzo ładnie i jest mało roboty . Twoja skrzynia tez bedzie pasować do 1.8T ale lepiej wymień ją na ta z 1.8T . Z reszta było juz dużo tematów o swapowaniu 1.8T do mk3 .


MK4 GTI 1.8 20vT - JEST
Mk3 GTI-Edition 1.8 20vT - BYŁO
Mk3 Gti 2.0 8v - BYŁO
Mk3 GL 1.6 8v -BYŁO

Awatar użytkownika
Rafalek114
Forum Master
Forum Master
Posty: 1119
Rejestracja: wt lis 25, 2008 22:06
Lokalizacja: Kedzierzyn-Kozle
Kontakt:

Post autor: Rafalek114 » wt gru 16, 2008 16:57

Sens wlozenia 1,8t jest napewno ,ale tak jak kolega ci doradzil lepiej poszukac cos innego jak AEB , bo duzo gratow ci nie spasuje !! sam jestem krok przed swapem na AUQ i wiem ,ze nie jest to najtansza zabawa! chyba ze kupisz calego mk4 lub cos takiego !! wtedy spasuja ci prawie wszystkie graty! a jezeli chodzi o swapa ,a masz srednie pojecie na ten temat to lepiej daj to do zrobienia komus kto robil juz cos takiego np GTO www.digitun.pl



Awatar użytkownika
lukas.g60
Forum Master
Forum Master
Posty: 1346
Rejestracja: wt kwie 26, 2005 16:14
Lokalizacja: TBU/sw209ld
Kontakt:

Post autor: lukas.g60 » śr gru 17, 2008 00:52

jak chcesz mam cale audi a3 1.8T z 200roku,sprowadzone z UK jak cos to 9910321 zapraszam :jezor:



Awatar użytkownika
NEMESIS
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 401
Rejestracja: sob mar 19, 2005 17:48
Lokalizacja: TRICITY
Kontakt:

Post autor: NEMESIS » pn gru 22, 2008 23:30

lukas.g60 pisze:jak chcesz mam cale audi a3 1.8T z 200roku,sprowadzone z UK jak cos to 9910321 zapraszam :jezor:
Nie bierz..z tego rocznika to pewnie zarżnięte !!! :grin: :grin: :green_fuck: Taki mały OT :pub:



Awatar użytkownika
lukas.g60
Forum Master
Forum Master
Posty: 1346
Rejestracja: wt kwie 26, 2005 16:14
Lokalizacja: TBU/sw209ld
Kontakt:

Post autor: lukas.g60 » wt gru 23, 2008 00:01

NEMESIS pisze:
lukas.g60 pisze:jak chcesz mam cale audi a3 1.8T z 200roku,sprowadzone z UK jak cos to 9910321 zapraszam :jezor:
Nie bierz..z tego rocznika to pewnie zarżnięte !!! :grin: :grin: :green_fuck: Taki mały OT :pub:
heheh powiem ci ze stalo rok,i jak THEgwiazdro z Tazem go odpalali to tyrknąl od razu,nie mam cienienia,niech stoi kiedys zrealizuje plana!! :green_fuck:



Awatar użytkownika
NEMESIS
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 401
Rejestracja: sob mar 19, 2005 17:48
Lokalizacja: TRICITY
Kontakt:

Post autor: NEMESIS » wt gru 23, 2008 00:42

heheh powiem ci ze stalo rok,i jak THEgwiazdro z Tazem go odpalali to tyrknąl od razu,nie mam cienienia,niech stoi kiedys zrealizuje plana!! :green_fuck:
Spox ..taki mały żarcik .....sytuacyjny !! :bigok: :pub: :pub:



Awatar użytkownika
lukas.g60
Forum Master
Forum Master
Posty: 1346
Rejestracja: wt kwie 26, 2005 16:14
Lokalizacja: TBU/sw209ld
Kontakt:

Post autor: lukas.g60 » wt gru 23, 2008 10:58

NEMESIS pisze:
heheh powiem ci ze stalo rok,i jak THEgwiazdro z Tazem go odpalali to tyrknąl od razu,nie mam cienienia,niech stoi kiedys zrealizuje plana!! :green_fuck:
Spox ..taki mały żarcik .....sytuacyjny !! :bigok: :pub: :pub:
aj noł :grin:



Awatar użytkownika
macpat1
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 141
Rejestracja: pn lut 12, 2007 00:27
Lokalizacja: woj pom
Kontakt:

Post autor: macpat1 » śr gru 24, 2008 22:11

ja też odradzam , za dużo roboty :grin:


macpat1

Awatar użytkownika
Gluters
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 179
Rejestracja: wt mar 27, 2007 23:31
Lokalizacja: PZL Zakrzewo Złotów
Kontakt:

Post autor: Gluters » śr lis 18, 2009 21:03

A podejdzie AUQ pod skrzynie z G60???


[img]http://images47.fotosik.pl/309/a704d3a87033e392.jpg[/img]
GULF
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... &start=195

Awatar użytkownika
macpat1
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 141
Rejestracja: pn lut 12, 2007 00:27
Lokalizacja: woj pom
Kontakt:

Post autor: macpat1 » czw lis 19, 2009 22:15

podejdzie


macpat1

Awatar użytkownika
Rafalek114
Forum Master
Forum Master
Posty: 1119
Rejestracja: wt lis 25, 2008 22:06
Lokalizacja: Kedzierzyn-Kozle
Kontakt:

Post autor: Rafalek114 » czw lis 19, 2009 23:37

Gluters pisze:A podejdzie AUQ pod skrzynie z G60???
u mnie wlasnie mam tak to rozwiazane . AUQ plus skrzynia g60


WWW.DIGITUN.PL
2011 - Najmocniejsze 20vt w Polsce na me7.5 631km/725nm

2014 - golf 35 edition 20tfsi na k04 - 402km / 505 nm

2014 - Jedno z najmocniejszych 20vt w Europie 826 km / 867 nm

Awatar użytkownika
fill89
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 513
Rejestracja: śr paź 22, 2008 18:18
Lokalizacja: Budzisko/Suwałki

Post autor: fill89 » pn mar 15, 2010 01:58

Witam kolegów ten pomysł z UK jest ciekawy :helm: ale ja mam jeszcze inny pomysł mieszkając przy granicy i mając tuż za płotem już inny kraj (mowa tu o litwie) zamierzam niedługo przejechać się i popatrzeć czy tam nie da rady coś ciekawego wyrwać - jakieś stuknięte mk4 1.8T lub sam silnik z osprzętem. Jak się ociepli przejadę się na zwiady i dam znać może okaże się ze tam można wyrwać coś taniej :bigok: :bigok: :bigok:



Awatar użytkownika
Much77
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 693
Rejestracja: śr sie 30, 2006 18:23
Lokalizacja: Lubliniec
Kontakt:

Post autor: Much77 » pt mar 19, 2010 22:57

a czym dokladnie rozni sie motor z passssska a4/a6 od golfa 4 wlasnie
bo mam okazje wyrwac kpl na swapa w baaardzo dobrym pieniadzu ale nie wiem jakie *#cenzura#* trzeba bedzie dokupic zeby to klaplo do budy z mkII np.


Co to za golf tak wsciekle szoł?????

mkII edition one ABF significant addiction
viewtopic.php?f=160&t=181274" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „1.8T i 20V”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości