dodatkowa pompa wymuszająca obieg

Forum techniczne związane z silnikami VR6

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
VWyznawca
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 128
Rejestracja: sob maja 02, 2009 12:02
Lokalizacja: Warszawa

dodatkowa pompa wymuszająca obieg

Post autor: VWyznawca » pt maja 07, 2010 15:55

Kiedy ta druga elektryczna pompa wody powinna pracować?
W jakich sytuacjach?


Zostało nie wiele, żeby móc znowu bujać się Golfem VR6. Podnośniki z tyłu, światła, nagrzewnica.

piotrekvr6
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 165
Rejestracja: pt gru 11, 2009 03:12
Lokalizacja: kielce
Kontakt:

Post autor: piotrekvr6 » pt maja 07, 2010 19:19

U mnie chodzi cały czas



Awatar użytkownika
VWyznawca
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 128
Rejestracja: sob maja 02, 2009 12:02
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: VWyznawca » pt maja 07, 2010 21:10

Znajomy mówił mi że z tą pompą trzeba się obchodzić jak z turbosprężarką. Nie piłować na chłodno i nie wyłączać po ostrzejszym brykaniu...


Zostało nie wiele, żeby móc znowu bujać się Golfem VR6. Podnośniki z tyłu, światła, nagrzewnica.

Awatar użytkownika
Marti AAA
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 70
Rejestracja: ndz wrz 13, 2009 22:26
Lokalizacja: kolo,wielkopolska
Kontakt:

Re: dodatkowa pompa wymuszająca obieg

Post autor: Marti AAA » pt maja 07, 2010 22:17

VWyznawca pisze:Kiedy ta druga elektryczna pompa wody powinna pracować?
W jakich sytuacjach?
powinna chodzić po zapłonie
i po ostrej jeździe kiedy gasisz samochód i włącza się pierwszy bieg wentylatora powinna się też załączyć po to żeby wymusić obieg wody przy zgaszonym pogonionym silniku a wszystko po to żeby nie przegrzać głowicy więc tak jak piszesz o tą pompkę trzeba dbać inaczej możesz przegrzać głowice


Marcin

piotrekvr6
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 165
Rejestracja: pt gru 11, 2009 03:12
Lokalizacja: kielce
Kontakt:

Post autor: piotrekvr6 » sob maja 08, 2010 00:20

Po ostrej jezdzie nie gasze silnika, mam podpiety dodatkowy wlacznik do 2 biegu wentylatora . zalanczam go na chwile az ostudzi motor i temp spadnie



Awatar użytkownika
kotekavr6
VR6
VR6
Posty: 133
Rejestracja: ndz sty 17, 2010 16:53
Lokalizacja: szczekociny

Post autor: kotekavr6 » czw maja 13, 2010 21:59

el pompa pracuje caly czas



Awatar użytkownika
Dj Darecki
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2252
Rejestracja: ndz maja 14, 2006 18:08
Lokalizacja: NEB-raska
Kontakt:

Post autor: Dj Darecki » pt maja 14, 2010 15:33

kotekavr6 pisze:el pompa pracuje caly czas
A nie powinna , steruje nią czujnik w żółtym czujniku temp.

POzdrO


[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=252216][size=142][b][u]>>>VR6 US Mexicanos<<<[/size][/b][/u][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122620][size=142][b][u]>>>Black 1.9TD<<<[/size][/b][/u][/url]


[img]http://img4.imageshack.us/img4/148/podpis1.jpg[/img]

Awatar użytkownika
opornik
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 235
Rejestracja: ndz lis 18, 2007 14:34
Lokalizacja: Nisko
Kontakt:

Post autor: opornik » pn maja 17, 2010 10:27

a u mnie niedziała skubana :|
napiecie dochodzi....
ile taka pompka kosztuje?? podobno pasuje z omegi (tak słyszałem bynajmniej :jezor: )



Awatar użytkownika
OLI88
Grupa Świętokrzyska
Grupa Świętokrzyska
Posty: 843
Rejestracja: śr sie 22, 2007 14:38
Lokalizacja: okolice kielc
Kontakt:

Post autor: OLI88 » pn maja 17, 2010 12:31

opornik, a podpinałes ja bezposrednio do aku??


Obrazek

Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 3842
Rejestracja: pn gru 25, 2006 14:35
Lokalizacja: RKR
Kontakt:

Post autor: toffic » pn maja 17, 2010 13:16

a u mnie niedziała skubana :|
napiecie dochodzi....
ile taka pompka kosztuje?? podobno pasuje z omegi (tak słyszałem bynajmniej :jezor: )
Z Meśków pasuje, nowa ok 180zł



Awatar użytkownika
lluukkaasss
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 631
Rejestracja: wt lut 21, 2006 00:19
Lokalizacja: WLKP

Post autor: lluukkaasss » pn maja 17, 2010 13:20

ja mam w vr6 takowa pompkę, chodzi po zapłonie i jak zgaszę po ostrzejszej jeździe chłodzi 6 minut i wymusza obieg wody ;)



Awatar użytkownika
Misiek_B
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 956
Rejestracja: sob sie 27, 2005 14:47
Lokalizacja: Nisko
Kontakt:

Post autor: Misiek_B » pn maja 17, 2010 14:14

opornik pisze:a u mnie niedziała skubana :|
napiecie dochodzi....
A tam nie mozliwe :helm: pacjenta na stół i się ja zreanimuje czujnik trzeba sprawdzic czy załącza ja przy 100stopniach . A jak nie to w sprinterze podobna tylko wtyczka inna :helm: .


[b][size=150][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=106888]Mój czerwony Golfik[/url][/size][/b]

Zapraszam vw maniaków z podkarpacia równiez na forum - http://www.vag-podkarpacie.pl

Awatar użytkownika
opornik
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 235
Rejestracja: ndz lis 18, 2007 14:34
Lokalizacja: Nisko
Kontakt:

Post autor: opornik » pn maja 17, 2010 16:07

niepodpinałem na ostro... ale obczaje :chytry:

i własnie ma chodzic po zapłonie czy dopiero przy prawie 100 st??



Awatar użytkownika
Dj Darecki
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Posty: 2252
Rejestracja: ndz maja 14, 2006 18:08
Lokalizacja: NEB-raska
Kontakt:

Post autor: Dj Darecki » pn maja 17, 2010 22:49

i własnie ma chodzic po zapłonie czy dopiero przy prawie 100 st??
Nikt na 100 % nie wie , ale na pewno chodzi zaraz po przekręceniu silnika , i jak zgasisz silnik a jest gorący :)


[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=252216][size=142][b][u]>>>VR6 US Mexicanos<<<[/size][/b][/u][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=122620][size=142][b][u]>>>Black 1.9TD<<<[/size][/b][/u][/url]


[img]http://img4.imageshack.us/img4/148/podpis1.jpg[/img]

ODPOWIEDZ

Wróć do „VR6”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości