witam
pytanko jak w temacie jaki jest gwint na srubie mocujacej koło pasowe na głównym wale
prawy czy lewy ? za cholere nie moge tego odkrecic a chce wymienic uszczelniacz
dzieki wielkie za odpowiedz
koło pasowe na wale głównym
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Zwykły najzwyklejszy gwint. Póki nie ma sezonu zmian opon to radzę tobie podjechać na jakąś wulkanizacje, podnieść prawe koło do góry, odkręcić jo, zdjąć pasek PK i pneumatycznym kluczem co ma co najmniej 850nm odkręcić to koło. Ja próbowałem różnymi i tylko klucz z przyłączem 1/2 cala ale o tak dużej mocy dał radę odkręcić. W innym silniku VR pojechaliśmy na wulkanizację dla busów i tam klucz nawet nie zdążył się rozpędzić a koło już było odkręcone. Mechanik to chciałby wymienić ci uszczelniacz a na wulkanizacji to zapłacisz za odkręcenie i dokręcenie max 10zł. Chyba, że chcesz się bawić z kanału to rura metrowa na wajhe z kwadratem 3/4 cala i można ciągnąć blokując wieniec na kole zamachowym.
silnik mam wyciagniety wszystko rozebrane gotowy do malowania i zmiany pierscieni tylko zostala ta sruba wiec wlasnie podrzuce go na wulkanizacje jeszcze raz dzieki
Ostatnio zmieniony śr wrz 30, 2009 14:17 przez lider.dh, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
LiDeR
LiDeR
no wlasnie taki mam zamiar i chce go dotrzec na "ostro" jak to mowia -zalac mineral, zagrzac i lekki ale zdecydowany bucik w pelnym zakresie obrotow na 2 i 3 biegu z wystudzeniem bez gazu pomiedzy biegami, pozniej wymiana oleju i juz normalnie ze 100kmTAZ pisze:Możesz jak masz chęci zalać go dwa razy minerałem po kilkaset kilometrów i dopiero coś dobrego lać.
pozniej zmiana na syntetyk i powinno byc ok a jak bedzie czas pokaze
pozdrawiam
LiDeR
LiDeR