vr6 2.8 Dawca golf mk3 a mk2...
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
vr6 2.8 Dawca golf mk3 a mk2...
Witam. Mam na oku golfa mk3 vr6 po strzale caly przod nieruszony... Niestety po zakupie niezostanie mi za duzo pieniedzy Dlatego chciałbym sie dowiedziec co trzeba bedzie dokupic lub wymienic...?? z gory dzieki za odpowiedz.
- Wrobel Gda
- Mały gagatek
- Kontakt:
W takim razie z zebranych dotad informacji wynika mi ze do zrobienia swapa (mając dawce mk3) potrzebuje Belke i Pedały z wysprzeglikiem z hydraulicznym sprzeglem z Passka Vr6, tarcze i chlodnice z wiatrakiem z G60... jesli sie myle to prosze dopisywac.
Ps. czy duzo bawienia przerabiania jest z elektryka tzn podpieciem tego do jazdy???
Ps. czy duzo bawienia przerabiania jest z elektryka tzn podpieciem tego do jazdy???
Ostatnio zmieniony pt wrz 04, 2009 20:32 przez psik31, łącznie zmieniany 2 razy.
mozesz sprzeglo zrobic na linke potrzebna jest linka, łapa i silownik ten przy skrzyni np z passata 1.8 lub 1.6, obudowa filtra powietrza nie wchodzi z mkIII
Elektryka jest plug&play jesli masz instalacje nowego typu
Elektryka jest plug&play jesli masz instalacje nowego typu
Ostatnio zmieniony pn wrz 07, 2009 23:18 przez TuneTech, łącznie zmieniany 1 raz.
Zamiast zmiany pedałów od sprzegła i wysprzeglika moze zamontowac taką przejściówke i sprzeglo ci zostaje na lince.
Tylna lewa poduszka pod silnikiem jest do przerobienia.Przód belka z passata.
Podłuznice lewą trzeba troche wklepac.
Tylna lewa poduszka pod silnikiem jest do przerobienia.Przód belka z passata.
Podłuznice lewą trzeba troche wklepac.
[img]http://forum.vwgolf.pl/images/photos/d9acee05471a6c296a0c6.jpg[/img]
Przejsciowka dodatkowy koszt...;/ a chcialbym przelozyc z mk3 co sie da...:p poniewaz chce w jak najszybszym czasie wymienic silnik, bo musze czyms jezdzic...;P chce uzbierac wszystkie czesci i zrobic. to w 2 doby max... belke chlodnice i pedaly z paska b3 vr6 juz kupilem co jeszce mi potrzeba???
[ Dodano: 11 Wrz 2009 13:31 ]
Cala elektryka tez bedzie z mk3...
[ Dodano: 11 Wrz 2009 13:32 ]
jednym slowem mk3 w budzie mk2
[ Dodano: 11 Wrz 2009 13:31 ]
Cala elektryka tez bedzie z mk3...
[ Dodano: 11 Wrz 2009 13:32 ]
jednym slowem mk3 w budzie mk2
Ostatnio zmieniony pt wrz 11, 2009 16:22 przez psik31, łącznie zmieniany 1 raz.