Wydech w MK2 VR6

Forum techniczne związane z silnikami VR6

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
Gwiazdor
_
_
Posty: 3707
Rejestracja: sob gru 11, 2004 19:55
Lokalizacja: TK/WW
Kontakt:

Wydech w MK2 VR6

Post autor: Gwiazdor » pt kwie 17, 2009 10:04

Interesuje mnie taki zestaw:

Z kolektora rura do patelni (ewentulanie zamiast patelni środkowy wydech Michaela) i ostatni z MK2 GTI 16V.
- czy to będzie dobre rozwiązanie.

Po drugie jaką średnicę rur zastosować z kwasówki. 2 cale czy 2,5 cala i spawać bezpośrednio do ost żeby nie było żadnych zwężeń?


Obrazek

Awatar użytkownika
Wrobel Gda
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 97
Rejestracja: pn lut 27, 2006 23:17
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Post autor: Wrobel Gda » pt kwie 17, 2009 20:16

Jak najbardziej jedna średnica po całości. VR miała seryjnie w mk3 55mm średnice wydechu. Rozwiązanie z tłumikami może być powinno yć dosyć cicho ale jak przyciśniesz bedzie git :grin: Ja mam u siebie tak od barana do patelni prosta rura 55, potem ulter koncowy i jest cicho i spokojnie dopiero jak dasz po garach to się odzywa :bajer:



Awatar użytkownika
Gwiazdor
_
_
Posty: 3707
Rejestracja: sob gru 11, 2004 19:55
Lokalizacja: TK/WW
Kontakt:

Post autor: Gwiazdor » pt kwie 17, 2009 22:45

No mnie chodzi żeby nie darł się bez potrzeby. Tym bardziej że będzie stożek to ma się odzywać tylko wtedy kiedy trza


Obrazek

Awatar użytkownika
toffic
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 3838
Rejestracja: pn gru 25, 2006 14:35
Lokalizacja: RKR
Kontakt:

Post autor: toffic » pn kwie 20, 2009 11:46

daj wszystko z Mk2 16V i będzie git



Awatar użytkownika
cyarnz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 470
Rejestracja: śr sie 18, 2004 10:49
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Post autor: cyarnz » ndz kwie 26, 2009 21:24

toffic pisze:daj wszystko z Mk2 16V i będzie git
mam i polecam :bigok:



Awatar użytkownika
plasma555
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 83
Rejestracja: ndz kwie 20, 2008 12:44
Lokalizacja: Zakopane

Wydech w MK2 VR6

Post autor: plasma555 » pt paź 16, 2015 13:42

Ogrzewam kotleta!

Czyli najlepiej wsadzić do mk2 VR6 ori wydech z GTI mk2 od kolektora? Dźwięk będzie ok ? Nie przydławi ? Żadnych innych przeróbek ?


Pzdr!



Awatar użytkownika
kkkacper
_
_
Posty: 2304
Rejestracja: wt sty 15, 2008 23:02
Lokalizacja: pomorskie
Kontakt:

Wydech w MK2 VR6

Post autor: kkkacper » pt paź 16, 2015 14:34

jakie najlepiej? Wedlug mnie strzał w kolano.. wydech rezonuje, tylny tlumik zmienia dzwiek na pierdzacy.. dramat.


:dol: 2.8 V6 24V Tornado Rot mk II :dol: :satan: :satan: :dol: VR6 Turbo [?? KM/?? Nm] 4motion mk IV :dol:

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
plasma555
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 83
Rejestracja: ndz kwie 20, 2008 12:44
Lokalizacja: Zakopane

Wydech w MK2 VR6

Post autor: plasma555 » pt paź 16, 2015 14:37

A co proponujesz :) ?

ps. kkkacper, Ty jesteś wszędzie :D



Awatar użytkownika
kkkacper
_
_
Posty: 2304
Rejestracja: wt sty 15, 2008 23:02
Lokalizacja: pomorskie
Kontakt:

Wydech w MK2 VR6

Post autor: kkkacper » pt paź 16, 2015 19:05

hahaha.. ode mnie sie nie ucieknie :helm: no jak juz robic to raz a porzadnie, wedlug mnie klasycznie czyli baran i 2.5 cala na dwoch tlumikach.. ja tak mialem i byla bajka, tyle, ze na zupelnie przelotowych tlumikach mimo dosc sporego koncowego jest glosno :satan:


:dol: 2.8 V6 24V Tornado Rot mk II :dol: :satan: :satan: :dol: VR6 Turbo [?? KM/?? Nm] 4motion mk IV :dol:

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Stalu
_
_
Posty: 3884
Rejestracja: pn lut 18, 2008 16:45
Lokalizacja: Pacanów
Kontakt:

Wydech w MK2 VR6

Post autor: Stalu » pt paź 16, 2015 20:28

plasma555 pisze:ps. kkkacper, Ty jesteś wszędzie
jest bo siedzi w temacie (czytaj zna się na vr6)
plasma555 pisze:A co proponujesz
jak już mówiłem serię z vra, skoro masz turbić to po co 2 razy wydech robić ?


Renowacja felg, lakierowanie systemowe i proszkowe.Rabat na hasło forum.vwgolf
https://www.facebook.com/Wadcarpl/

„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”

Awatar użytkownika
plasma555
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 83
Rejestracja: ndz kwie 20, 2008 12:44
Lokalizacja: Zakopane

Wydech w MK2 VR6

Post autor: plasma555 » pt paź 16, 2015 21:07

Tylko jak Turbo nie wpadnie na przyszły sezon to będzie mi słabo gadał, a ja chce głośno! Bo dźwięk VR6 jes nie do podrobienia!

A to że Kacper jest wszędzie i się zna to mega plus bo pomaga :) :okej: :okej: :okej: :okej:



Awatar użytkownika
Gwiazdor
_
_
Posty: 3707
Rejestracja: sob gru 11, 2004 19:55
Lokalizacja: TK/WW
Kontakt:

Re: Wydech w MK2 VR6

Post autor: Gwiazdor » sob paź 17, 2015 07:31

plasma555 pisze:Tylko jak Turbo nie wpadnie na przyszły sezon to będzie mi słabo gadał, a ja chce głośno! Bo dźwięk VR6 jes nie do podrobienia!

A to że Kacper jest wszędzie i się zna to mega plus bo pomaga :) :okej: :okej: :okej: :okej:
Tu raczej nie wiesz o czym piszesz.


Obrazek

Awatar użytkownika
kkkacper
_
_
Posty: 2304
Rejestracja: wt sty 15, 2008 23:02
Lokalizacja: pomorskie
Kontakt:

Wydech w MK2 VR6

Post autor: kkkacper » sob paź 17, 2015 16:48

Gwiazdor, do mnie pijesz? :grrr: haha :grin:


:dol: 2.8 V6 24V Tornado Rot mk II :dol: :satan: :satan: :dol: VR6 Turbo [?? KM/?? Nm] 4motion mk IV :dol:

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Gwiazdor
_
_
Posty: 3707
Rejestracja: sob gru 11, 2004 19:55
Lokalizacja: TK/WW
Kontakt:

Re: Wydech w MK2 VR6

Post autor: Gwiazdor » ndz paź 18, 2015 13:28

Gdzież by tam :-)


Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „VR6”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość