vr6 w mk2 ????

Forum techniczne związane z silnikami VR6

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
klintonMK2
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 747
Rejestracja: czw lip 15, 2010 14:17
Lokalizacja: Ząbkowice Śl.

vr6 w mk2 ????

Post autor: klintonMK2 » wt maja 16, 2017 23:26

ARNO1 pisze:Jeszcze jedno auto ma kompletną głowice ABT z wałkami, kolektor przerobiony i przepustnica ala ABV, stożek pipercross, kolektor wydechowy baran. Niestety komp jest seryjny i podejrzewam że będę go musiał wymienić aby wszystko miało ręce i nogi
kupiłeś go na dolnym śląsku?



Awatar użytkownika
ARNO1
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 30
Rejestracja: czw maja 29, 2014 20:28

Re: vr6 w mk2 ????

Post autor: ARNO1 » śr maja 17, 2017 20:40

Dokładnie, chyba 3 lata temu. Jak cos więcej o nim wiesz to daj znać :D


Obecnie:
MK2 ABF 1991 czerwony
Było:
MK2 GT Special 1990 zielony
MK2 GTI 1991 czerwony
MK2 CL 1990 srebrny
MK2 VR6 1991 czarny
MK2 CL 1990 niebieski
MK2 GTD 1990 szary
MK2 GT Special 1990 zielony
MK2 CL 1991 biały

szczepan69
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 454
Rejestracja: śr gru 23, 2009 18:44
Lokalizacja: Sanok
Auto: mk2
Silnik: vr6
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: szczepan69 » pt maja 19, 2017 11:45

Czy skracał może ktoś z was półosie z prawej strony ta dłuższą nie mamluz na niej i chce ją skrócić może ktoś skracał to pomoce co i jak czy oddać komu co robi takie rzeczy???znalazłem taka firme http://www.motomax.pl" onclick="window.open(this.href);return false;



Awatar użytkownika
PAPAYOS
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 805
Rejestracja: czw sie 30, 2007 15:04
Lokalizacja: Zambrów
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: PAPAYOS » ndz maja 21, 2017 08:00

szczepan69 pisze:nie mam luzu na niej
Z czego ty ją wziąłeś?


https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313

szczepan69
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 454
Rejestracja: śr gru 23, 2009 18:44
Lokalizacja: Sanok
Auto: mk2
Silnik: vr6
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: szczepan69 » ndz maja 21, 2017 09:09

z gola 3vr6



Awatar użytkownika
rysiektr
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 6155
Rejestracja: ndz paź 22, 2006 23:49
Lokalizacja: Minczewo/Warszawa
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: rysiektr » ndz maja 21, 2017 10:04

A wahacze i zwrotnice z czego masz?


http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf

Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo

szczepan69
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 454
Rejestracja: śr gru 23, 2009 18:44
Lokalizacja: Sanok
Auto: mk2
Silnik: vr6
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: szczepan69 » ndz maja 21, 2017 10:56

wahacze zostały te co były ,zwrotnice z passat b3,załozyłem wczoraj półośke ta co była ori ,jest krotsza o jakies 8mm,ale nie ma luzu ,na tej krótszej półośce jest .



Awatar użytkownika
dawid018
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 4637
Rejestracja: pn sty 09, 2006 23:41
Lokalizacja: Gostyń/Rębowo
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: dawid018 » ndz maja 21, 2017 13:23

daj półoś z normalnego mkII 1,6 lub 1,8 powinno być ok.a jak dalej nie będzie to z mkI 1,6 D


obecne mkII by dawid018
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3081850#3081850

BYŁE MK2 by dawid018-wszystkie foto na I str.
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=63413

szczepan69
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 454
Rejestracja: śr gru 23, 2009 18:44
Lokalizacja: Sanok
Auto: mk2
Silnik: vr6
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: szczepan69 » ndz maja 21, 2017 13:47

dałem z golfa 1.6 ten co był,ale dalej a zobacze jak przejade sie czy dalej cos szumi,juro sprawdze jeszcze tak jak mi gosciu powiedział ,zebym odkrecil sruby po obu stronach,i zobaczył czy poloska sie cos cofnie jesli tak to jest ok,jak nie to zle.



szczepan69
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 454
Rejestracja: śr gru 23, 2009 18:44
Lokalizacja: Sanok
Auto: mk2
Silnik: vr6
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: szczepan69 » wt maja 23, 2017 06:24

sprawdziłem wczoraj połoske i jest dobrze jest luz między półośką a skrzynią.



Awatar użytkownika
grodzki
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 63
Rejestracja: śr kwie 15, 2015 23:14
Lokalizacja: Mińsk Mazowiecki/okolice Łochowa

vr6 w mk2 ????

Post autor: grodzki » wt maja 23, 2017 14:39

Siemanko , kupiłem w ostatnim czasie swapa 2.8 24v-ze skrzynia 5 biegów z 2.3vr5 i chciałbym się dowiedzieć kilka rzeczy , żeby nie popełniać dużych błędów - dla osób które odpowiedzą " wszystko jest w temacie wystarczy poszukać " odpowiadam poszukałem i jest mnóstwo sprzecznych odpowiedzi dlatego pytam raz jeszcze :)

-Z tego co się dowiedziałem , 24v mocowac normalnie na łapać od 12v - czy wtedy ten silnik będzie krzywo wisieć?

-Koło pasowe lepiej od razu oddać do przetoczenia czy lepiej klepac podłużnice?

-Do sanek z Mk3 chciałbym zostawić wahacze z mk2 i zostać przy rozstawie 4x100 - czy poloski mogą zostać z 1.8 RP ?

-Ze swapem ładuje od razu klime - na jakie wentylatory będzie miejsce pod maską? Custom czy ori z paska ?

-Zbiornik paliwa trzeba wsadzić z Mk3 razem z pompa od vr6 czy jakieś inne rozwiązanie?

Na poczatek to tyle i z góry dzięki za odpowiedzi :?



Awatar użytkownika
kkkacper
_
_
Posty: 2324
Rejestracja: wt sty 15, 2008 23:02
Lokalizacja: pomorskie
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: kkkacper » wt maja 23, 2017 15:46

grodzki, bak z pompa z vra,. poloski z 1.8 raczej nei zagraja.. kolo pasowe przetoczyc.. wentylatory mozesz z forda (mondeo) mozesz zakladac, sa cienkie i okrutnie mocne, chinskie slimy sobie daruj..


:dol: 2.8 VR6 24v Tornado Rot - mk II :dol: :satan: :satan: :dol: 3.0 VR6 Turbo 4motion - mk IV :dol:

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
rysiektr
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 6155
Rejestracja: ndz paź 22, 2006 23:49
Lokalizacja: Minczewo/Warszawa
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: rysiektr » wt maja 23, 2017 16:14

grodzki pisze:Zbiornik paliwa trzeba wsadzić z Mk3 razem z pompa od vr6 czy jakieś inne rozwiązanie?
Możesz zapodać zestaw pomp z KRa PLa itp. albo customową pompę zewnętrzną - tylko raczej będzie głośna.. Albo zbiornik mk3 z pompą z vr6 - dużo jest rozwiązań.
grodzki pisze:Do sanek z Mk3 chciałbym zostawić wahacze z mk2 i zostać przy rozstawie 4x100 - czy poloski mogą zostać z 1.8 RP ?
do vr6 12V na skrzyni z 5b vr5 takie półośki pasują, więc i tu powinny, oczywiście z przegubami 100mm i flanszami w skrzyni zmienionymi na 100.


http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf

Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo

Awatar użytkownika
kkkacper
_
_
Posty: 2324
Rejestracja: wt sty 15, 2008 23:02
Lokalizacja: pomorskie
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: kkkacper » wt maja 23, 2017 22:05

rysiektr, aa no to moj blad w takim razie.. zwracam honor :jezor:


:dol: 2.8 VR6 24v Tornado Rot - mk II :dol: :satan: :satan: :dol: 3.0 VR6 Turbo 4motion - mk IV :dol:

Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „VR6”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości