vr6 w mk2 ????

Forum techniczne związane z silnikami VR6

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
lysymax
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 12
Rejestracja: ndz sty 30, 2005 15:12
Lokalizacja: Słupsk
Kontakt:

Re: vr6 w mk2 ????

Post autor: lysymax » ndz paź 16, 2016 12:42

Jaki napęd licznika trzeba zastosować , aby podłączyć prędkościomierz na linkę do zagarów mk2 , ze skrzynią 2.3 v5 ?



Awatar użytkownika
klintonMK2
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 747
Rejestracja: czw lip 15, 2010 14:17
Lokalizacja: Ząbkowice Śl.

vr6 w mk2 ????

Post autor: klintonMK2 » ndz paź 16, 2016 12:51

mk2 1.3



Awatar użytkownika
susel11
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 23
Rejestracja: ndz lip 24, 2011 21:26
Lokalizacja: Śrem

vr6 w mk2 ????

Post autor: susel11 » pn paź 31, 2016 19:55

Niestety zaginął mi gdzieś sterownik i za chiny nie mogę go znalezć i teraz mam dylemat jaki powinienem dopasować.
Silnik AAA najprawdopodobniej z 93 albo 94 roku na module , przepływomierz na 6 pinów , krokowiec osobno. Obstawiam sterownik 258AF ale nie mam pewności. Z góry dzięki za pomoc :)



Awatar użytkownika
klintonMK2
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 747
Rejestracja: czw lip 15, 2010 14:17
Lokalizacja: Ząbkowice Śl.

vr6 w mk2 ????

Post autor: klintonMK2 » czw lis 03, 2016 23:53

AF, powodzenia w szukaniu sprawnego..



Awatar użytkownika
PAPAYOS
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 805
Rejestracja: czw sie 30, 2007 15:04
Lokalizacja: Zambrów
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: PAPAYOS » pt lis 04, 2016 08:04

Ma może ktoś instrukcję jak adoptować istniejący licznik z MK 2 z obrotomierzem do nowowstawionego kotła VR6 na aparacie?

Jakiś schemat, porady, uwagi... Temat już wałkowany, ale nie znalazłem nic konkretnego. Ma może ktoś do ożenku adapter do obrotów?

Pozdrawiam


https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313

Awatar użytkownika
kkkacper
_
_
Posty: 2324
Rejestracja: wt sty 15, 2008 23:02
Lokalizacja: pomorskie
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: kkkacper » pt lis 04, 2016 11:20

PAPAYOS, pisz do turpik'a z vwzone, bedzie najszybciej..


:dol: 2.8 VR6 24v Tornado Rot - mk II :dol: :satan: :satan: :dol: 3.0 VR6 Turbo 4motion - mk IV :dol:

Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
klintonMK2
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 747
Rejestracja: czw lip 15, 2010 14:17
Lokalizacja: Ząbkowice Śl.

vr6 w mk2 ????

Post autor: klintonMK2 » pt lis 04, 2016 18:05

licznik na 2 wtyczki czy na jedną?



Awatar użytkownika
susel11
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 23
Rejestracja: ndz lip 24, 2011 21:26
Lokalizacja: Śrem

vr6 w mk2 ????

Post autor: susel11 » pt lis 04, 2016 18:08

Zdaje sobie sprawę, że zdobycie AF sprawnego w ludzkich pieniądzach graniczy z cudem.
Gdybym chciał zmienić sterownik na 258 CL albo CG wystarczy sterownik+wiązka+przepływka na 4 piny ? Ewentualnie poza tymi dwoma jakiś jeszcze by pasował ?



Awatar użytkownika
klintonMK2
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 747
Rejestracja: czw lip 15, 2010 14:17
Lokalizacja: Ząbkowice Śl.

vr6 w mk2 ????

Post autor: klintonMK2 » pt lis 04, 2016 18:12

Tak jak mówisz, ale nie bierz CL bo ma immo. Kup CG najpopularniejszy z b4 paska, tani jak barszcz, bez immo itd. Przepływka też o wiele tańsza niż 6 pin



Awatar użytkownika
susel11
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 23
Rejestracja: ndz lip 24, 2011 21:26
Lokalizacja: Śrem

vr6 w mk2 ????

Post autor: susel11 » pt lis 04, 2016 18:21

CG szukać z wiązką czy może zostać z AF ?



Awatar użytkownika
el Kozako
Forum Master
Forum Master
Posty: 1471
Rejestracja: ndz cze 06, 2010 11:08
Lokalizacja: CK - City Kielcowo

vr6 w mk2 ????

Post autor: el Kozako » pt gru 23, 2016 19:28

Panowie wszystkim, którzy mi podpowiedzieli w sprawie rozrzadu DZIEKUJE! Juz sie wsio kompletuje, teraz wyszla kolejna rzecz - aparat zaplonowy ma polamana kostke - jest jakis patent na ten shit?? cos sprawdzonego, co dziala??


R.I.P. CzarnyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
Third MKII in progress - jurney to the vr6
viewtopic.php?f=87&t=565756

Awatar użytkownika
rysiektr
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 6155
Rejestracja: ndz paź 22, 2006 23:49
Lokalizacja: Minczewo/Warszawa
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: rysiektr » pt gru 23, 2016 19:47

el Kozako pisze:aparat zaplonowy ma polamana kostke
standard... niestety nie ma na to lekarstwa... szukaj ludzi co regenerują aparaty zapłonowe


http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf

Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo

Awatar użytkownika
el Kozako
Forum Master
Forum Master
Posty: 1471
Rejestracja: ndz cze 06, 2010 11:08
Lokalizacja: CK - City Kielcowo

Re: vr6 w mk2 ????

Post autor: el Kozako » pt gru 23, 2016 20:50

rysiektr pisze:
el Kozako pisze:aparat zaplonowy ma polamana kostke
standard... niestety nie ma na to lekarstwa... szukaj ludzi co regenerują aparaty zapłonowe
Mam już namiar, ale miałem nadzieję, że może cuś, gdzieś.... :grin:


R.I.P. CzarnyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
Third MKII in progress - jurney to the vr6
viewtopic.php?f=87&t=565756

Awatar użytkownika
PAPAYOS
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 805
Rejestracja: czw sie 30, 2007 15:04
Lokalizacja: Zambrów
Kontakt:

Re: vr6 w mk2 ????

Post autor: PAPAYOS » sob gru 24, 2016 07:53

lysymax pisze:Jaki napęd licznika trzeba zastosować , aby podłączyć prędkościomierz na linkę do zagarów mk2 , ze skrzynią 2.3 v5 ?
Wykręcasz z napędu (taka czarna plastikowa przekładnia w skrzyni w okolicach przegubu) impulsator, wkręcasz w to miejsce linkę i działa....


https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313

ODPOWIEDZ

Wróć do „VR6”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości