vr6 w mk2 ????

Forum techniczne związane z silnikami VR6

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP

Awatar użytkownika
dawid018
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 4637
Rejestracja: pn sty 09, 2006 23:41
Lokalizacja: Gostyń/Rębowo
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: dawid018 » ndz wrz 11, 2016 22:03

PAPAYOS pisze:Przepływka na 6 pinach, i krokowiec na przewodnie.
krokowiec na ile ponów??


obecne mkII by dawid018
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3081850#3081850

BYŁE MK2 by dawid018-wszystkie foto na I str.
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=63413

Awatar użytkownika
el Kozako
Forum Master
Forum Master
Posty: 1471
Rejestracja: ndz cze 06, 2010 11:08
Lokalizacja: CK - City Kielcowo

vr6 w mk2 ????

Post autor: el Kozako » pn wrz 12, 2016 11:22

Jeszcze jedno pytanie - czy aparaty zapłonowe są uniwersalne, czy np. ten od wersji z podwójnym łańcuchem rozrządu nie pasuje do tego z pojedynczym łańcuchem??


R.I.P. CzarnyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
Third MKII in progress - jurney to the vr6
viewtopic.php?f=87&t=565756

Awatar użytkownika
Dziku VR6
Pussy Wagon
Pussy Wagon
Posty: 3114
Rejestracja: śr lis 05, 2008 11:18
Lokalizacja: Nowa Sól
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: Dziku VR6 » wt wrz 13, 2016 00:41

nie bylo vr6 na pojedynczym lancuchu co mial aparat


Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień

Awatar użytkownika
el Kozako
Forum Master
Forum Master
Posty: 1471
Rejestracja: ndz cze 06, 2010 11:08
Lokalizacja: CK - City Kielcowo

Re: vr6 w mk2 ????

Post autor: el Kozako » wt wrz 13, 2016 03:22

Dziku VR6 pisze:nie bylo vr6 na pojedynczym lancuchu co mial aparat
Dziękuję za wyjaśnienie :pub: :pub: :pub: :pub:


R.I.P. CzarnyCzarnuch
R.I.P. PiaskowyCzarnuch
Third MKII in progress - jurney to the vr6
viewtopic.php?f=87&t=565756

Awatar użytkownika
plasma555
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 83
Rejestracja: ndz kwie 20, 2008 12:44
Lokalizacja: Zakopane

vr6 w mk2 ????

Post autor: plasma555 » pn wrz 26, 2016 22:17

Pare osób tutaj się trochę ze mnie śmiało, że nic nie wiem o swapach i żebym lepiej się nie brał za to ale się uparłem i oto efekty Vr6 w mk2:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Mi się podoba i powie tylko tyle, że sporo mi rzeczy wyszło po drodze pomimo wskazówek na forum ...

No nic, pozdrawiam :)



Awatar użytkownika
klintonMK2
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 747
Rejestracja: czw lip 15, 2010 14:17
Lokalizacja: Ząbkowice Śl.

vr6 w mk2 ????

Post autor: klintonMK2 » wt wrz 27, 2016 18:16

super cieszymy się



Awatar użytkownika
Stalu
_
_
Posty: 3903
Rejestracja: pn lut 18, 2008 16:45
Lokalizacja: Pacanów
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: Stalu » wt wrz 27, 2016 19:18

plasma555 pisze:Pare osób tutaj się trochę ze mnie śmiało, że nic nie wiem o swapach i
w większości to zadawałeś dziwne pytania na temat VR6 T , sam swap vr6 to pikuś przy tym, a po za tym ładny jamnik


Renowacja felg, lakierowanie systemowe i proszkowe.Rabat na hasło forum.vwgolf
https://www.facebook.com/Wadcarpl/

„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”

Awatar użytkownika
kkkacper
_
_
Posty: 2322
Rejestracja: wt sty 15, 2008 23:02
Lokalizacja: pomorskie
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: kkkacper » wt wrz 27, 2016 21:18

Stalu, +1


:dol: 2.8 V6 24V Tornado Rot mk II :dol: :satan: :satan: :dol: VR6 Turbo [?? KM/?? Nm] 4motion mk IV :dol:

Obrazek Obrazek

lestek_13
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 13
Rejestracja: sob maja 22, 2010 16:32
Lokalizacja: Sokołów Małopolski

vr6 w mk2 ????

Post autor: lestek_13 » pt paź 07, 2016 15:41

witam, wkladam vr6 do mk2 z pasata b3 (silnik 2.8, kod silnika AAA, przeplywka na 6 pinów, silnik na module (nie aparacie)) i tutaj moje pytanie: sterownika silnika o jakich numerach szukac bo obecny o numerach 021 906 258 AF (te na allegro za 700 zl obecnie na moją kieszeń są za drogie) jest uwalony dodam że odpalalem go jeszcze na sterowniku o końcowce BS i w miare to chodziło ale miałem go dosłownie na 5 minut próby.



Awatar użytkownika
PAPAYOS
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 805
Rejestracja: czw sie 30, 2007 15:04
Lokalizacja: Zambrów
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: PAPAYOS » pt paź 07, 2016 17:40

szukaj z końcówką 256. Przerabiam ten problem, końcówka 258 są do aparatu. Ja już mam 3 sterowniki i na żadnym silnik nie gada...

Źle zrobiłeś. Powinieneś znaleźć kocioł od razu ze sterownikiem i wiązką w komplecie. 258 AF to przejściówka (prawdopodobnie)... A czemu szukasz sterownika?

Pozdrawiam
PAPAYOS


https://www.facebook.com/pages/Cthulhu/369766173200313

Awatar użytkownika
kkkacper
_
_
Posty: 2322
Rejestracja: wt sty 15, 2008 23:02
Lokalizacja: pomorskie
Kontakt:

vr6 w mk2 ????

Post autor: kkkacper » pt paź 07, 2016 18:18

lestek_13, wyslij swoj sterownik do gto i na pewno Ci ogarnie.. chociaz zdaj sobie sprawe, ze to 5 zl tez nie bedzie kosztowalo.. no i lrzede wszystkim znajdz powod upalenia kompa, zeby nie bylo, ze wsadzisz drugi i znow poleci ;)


:dol: 2.8 V6 24V Tornado Rot mk II :dol: :satan: :satan: :dol: VR6 Turbo [?? KM/?? Nm] 4motion mk IV :dol:

Obrazek Obrazek

lestek_13
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 13
Rejestracja: sob maja 22, 2010 16:32
Lokalizacja: Sokołów Małopolski

vr6 w mk2 ????

Post autor: lestek_13 » sob paź 08, 2016 07:39

cewka go upaliła, tak stwierdził znachor który go naprawiał ale nie dał rady, cewkę wymieniłem już na nową,
PAPAYOS pisze:szukaj z końcówką 256. Przerabiam ten problem, końcówka 258 są do aparatu. Ja już mam 3 sterowniki i na żadnym silnik nie gada...

Źle zrobiłeś. Powinieneś znaleźć kocioł od razu ze sterownikiem i wiązką w komplecie. 258 AF to przejściówka (prawdopodobnie)... A czemu szukasz sterownika?

Pozdrawiam
PAPAYOS
a może immo ci go blokuje.... mi na dwóch kompach o końcowym numerze 258af i 258bs odpalał z tym że na bs nie równo pracował



wrobelek
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 216
Rejestracja: śr maja 12, 2010 16:59
Lokalizacja: Warszawa

vr6 w mk2 ????

Post autor: wrobelek » pn paź 10, 2016 16:10

lestek_13, mam taki sterownik jak by co...


wrobel

Awatar użytkownika
klintonMK2
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 747
Rejestracja: czw lip 15, 2010 14:17
Lokalizacja: Ząbkowice Śl.

Re: vr6 w mk2 ????

Post autor: klintonMK2 » sob paź 15, 2016 18:19

PAPAYOS pisze:szukaj z końcówką 256. Przerabiam ten problem, końcówka 258 są do aparatu. Ja już mam 3 sterowniki i na żadnym silnik nie gada...

Źle zrobiłeś. Powinieneś znaleźć kocioł od razu ze sterownikiem i wiązką w komplecie. 258 AF to przejściówka (prawdopodobnie)... A czemu szukasz sterownika?

Pozdrawiam
PAPAYOS
Bzdura, 256 to moduł obd2 czyli późny golf 3, późny Passat b4 i sharan. Na 258 AF nie ma rady, albo zmiana na 4 pinowa przepływke i komp 258 CL (immo) lub też 258 CG albo szukanie kompa do skutku (sam zmieniałem juz ze 3 razy te AF)



ODPOWIEDZ

Wróć do „VR6”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości