Mam Automapę Europy i ona ma tendencję prowadzenia po bocznych drogach. Np. trasę z Gdańska do Anglii prowadzi w Polsce kierując w stronę Gorzowa Wielkopolskiego po stosunkowo krótkiej linii bocznymi drogami, podczas gdy google map prowadzi tak jakbym chciał czyli autostradą na południe i potem na Poznań. Podobnie dotyczy to też wielu innych tras, także krótkich w Polsce i za granicą. Wtedy też google map prowadzi bardziej głównymi drogami niż automapa (i to najczęściej jest tak, że dojazd z google mam jest szybszy i po lepszych drogach). Mam ustawione żeby uwzględniał autostrady i drogi płatne no i jakikolwiek profil bym wybrał (optymalna, szybka, krótka itd.) to i tak prowadzi takimi. Wiecie jakie zmienić ustawienia i jak?
Przykład:
Trasa Gdańsk- Londyn, google map (jak widać Bydgoszcz jest ominięta):
Ta sama trasa na Automapie, prowadzi przez Bydgoszcz:
Jak zrobić żeby prowadził tak jak google map?
Jak ustawić Automapę żeby prowadziła głównymi drogami?
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Szukaj opcji "Nadkładaj drogi aby uniknąć" u mnie pomogło ustawienie "miejskie lokalne" na Automapie na Androidzie bo prowadziło strasznymi wioskami czasem.
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Można też zaznaczyć przez jaką miejscowość ma jechać to też Cie inaczej poprowadzi
Re: Jak ustawić Automapę żeby prowadziła głównymi drogami?
Dzięki to trochę pomaga, ale wtedy prowadzi jeszcze całkiem inną trasą, ale tak jak google map to nie chce prowadzić, a to mi najbardziej pasuje.marcinek84 pisze:Szukaj opcji "Nadkładaj drogi aby uniknąć" u mnie pomogło ustawienie "miejskie lokalne" na Automapie na Androidzie bo prowadziło strasznymi wioskami czasem.
- krzychu195
- Użytkownik
- Kontakt:
Wgraj IGO, automapa ogólnie po Polsce dziwnie prowadzi i nie tylko po Polsce.
W ustawieniach musisz odnaleźć aby unikała dróg gorszych niż lokalne czy coś takiego.
W ustawieniach musisz odnaleźć aby unikała dróg gorszych niż lokalne czy coś takiego.