STABO 5012
STABO 5012
STABO 5012 prosze kilka informacji na temat radia planuje je zakupic miałem LORDA SUPER STAR .(ZOSTAŁ SPRZEDANY )
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
STABO 5012
Bardzo fajne radio, co prawda 1W AM, ale w zupełności wystarcza, ma bardzo przyjemny odbiornik. Oczywiście, jeśli jest prosto z Niemiec, to trzeba przestroić w 0 i rozblokować pełne 40 kanałów AM.
STABO 5012
A czy moze ktos. wie jak zdjac panel czołowy jest troszke powycierany chcialem wykonac mała kosmetyke.Widac na zdjeciu co do poprawy lub gdzie mozna kupic ta czesc obudowy
STABO 5012
Podejrzewam, ze tak ja w większości radii. Należy ściągnąć gałki potencjometrów. Zdejmujesz blachy górną i dolną. Panel powinien być przymocowany śrubkami. Odkręcasz i zdejmujesz. Moze się okazać, że jakieś elementy są przykręcone do panela od wewnątrz. Trzeba je odkręcić. I tyle.
Najlepsze przy kołku w serce jest to, że działa nie tylko na wampiry.
STABO 5012
Czy gałki potencjometrów są w jakiś sposób zabezpieczone czy wystarczy je wyciągnąć i powinny zejść ?
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
STABO 5012
Jeszcze jedno pytanie. Na radiu są trzy przełączniki : AM/FM , MIX ,MOD .Pierwszy wiadomo a te dwa pozostałe .
- k0nr4d
- _
- Kontakt:
STABO 5012
Mix, to jest chyba nasłuch kanałów AM, które są zablokowane w Niemczech, choć nie jestem pewien. MOD, to chyba pomiar modulacji.