Witam,
Panowie, czy posiadacie może mapy do naszych fabrycznych nawigacji ? Ja mam oryginalną wersję mapy Polska-Czechy 2010 ale nie widzi w ogóle głównych dróg i autostrad budowanych w 2008 roku. Dlatego miałem zamiar zmienić na nową wersję Teleatlasu 2011.
Nagranie mapy DX do MFD
Nagranie mapy DX do MFD
Ostatnio zmieniony czw lut 24, 2011 09:46 przez Jaaro, łącznie zmieniany 1 raz.
WKS Śląsk Wrocław
Nagranie mapy DX do MFD
hmm, na początek to ja bym zaczął od czyszczenia soczewki lasera.
Jeśli nie idą varbatimy i sony zapodaj TDK (najlepiej jasno niebieska), zwróć uwagę by miała w miarę gładkie krawędzie.
Jedną z najważniejszych rzeczy to nagrywarka. Miałem kiedyś lite-on, która po nagranych paru płytach się wypaliła
Musisz też wiedzieć, że Navi uczy się rozpoznawać płyty, jeśli z jednej nagrywarki otrzymałeś komunikat, że płyta jest nie kompatybilna, to niestety, ale sprzęt będzie teraz sprawdzał zabezpieczenie (do kolejnej prawidłowej mapki), a wiem, bo przerabiałem to u siebie i być może teraz nawet jeśli płytka będzie chodzić u kogoś innego, to u ciebie już nie pójdzie.
Proponuję sprawdzić jeszcze raz max dwa razy (choć wątpię), wtedy pozostaje szukać nagrywarki kompatybilnej i wcale nie powiedziane, że tak odrazu znajdziesz taką. Warto przeliczyć koszty
Olej ten zasr..y profil, który jest podłączany do obrazów, wypalaj normalnie clonem w pełnej wersji i profilek data cd x1.
Pozdrawiam
Jeśli nie idą varbatimy i sony zapodaj TDK (najlepiej jasno niebieska), zwróć uwagę by miała w miarę gładkie krawędzie.
Jedną z najważniejszych rzeczy to nagrywarka. Miałem kiedyś lite-on, która po nagranych paru płytach się wypaliła
Musisz też wiedzieć, że Navi uczy się rozpoznawać płyty, jeśli z jednej nagrywarki otrzymałeś komunikat, że płyta jest nie kompatybilna, to niestety, ale sprzęt będzie teraz sprawdzał zabezpieczenie (do kolejnej prawidłowej mapki), a wiem, bo przerabiałem to u siebie i być może teraz nawet jeśli płytka będzie chodzić u kogoś innego, to u ciebie już nie pójdzie.
Proponuję sprawdzić jeszcze raz max dwa razy (choć wątpię), wtedy pozostaje szukać nagrywarki kompatybilnej i wcale nie powiedziane, że tak odrazu znajdziesz taką. Warto przeliczyć koszty
Olej ten zasr..y profil, który jest podłączany do obrazów, wypalaj normalnie clonem w pełnej wersji i profilek data cd x1.
Pozdrawiam
Moje aktualne wersje VCDS V2: ADAKO 23.3.1 (PL) i 23.3.1 (EN).
Nagranie mapy DX do MFD
Hej,
Zastanawia mnie tylko jedno, że zawsze jak wypalam płytkę to Clone CD podaje informacje w tym osobnym okienku, że są słabe sektory z LBA czy jakoś tak - może to jest przyczyną?
Oko lasera jest wyczyszczone elegancko.
Zastanawia mnie tylko jedno, że zawsze jak wypalam płytkę to Clone CD podaje informacje w tym osobnym okienku, że są słabe sektory z LBA czy jakoś tak - może to jest przyczyną?
Oko lasera jest wyczyszczone elegancko.
Ostatnio zmieniony czw lut 24, 2011 09:43 przez Jaaro, łącznie zmieniany 1 raz.
WKS Śląsk Wrocław
Nagranie mapy DX do MFD
nie wiem o czym mówisz ..., nie spotkałem się jeszcze z tym, jaka wersja cc i czy pełna ??Jaaro pisze:Clone CD podaje informacje w tym osobnym okienku, że są słabe sektory
pozdr
Moje aktualne wersje VCDS V2: ADAKO 23.3.1 (PL) i 23.3.1 (EN).
Nagranie mapy DX do MFD
Hej,
sorki, że trochę późno odpisuję. Sprawa się rozwiązała.
sorki, że trochę późno odpisuję. Sprawa się rozwiązała.
WKS Śląsk Wrocław