Discover Pro Discover Media darmowa aktualizacja map

Wszystko o nawigacji i CB Radiu.

Moderatorzy: k0nr4d, VIP

volf_66
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 139
Rejestracja: ndz wrz 10, 2006 14:44
Lokalizacja: Podkarpackie
Kontakt:

Re: Discover Pro Discover Media darmowa aktualizacja map

Post autor: volf_66 » śr maja 30, 2018 11:39

koledzy jak jest u was z dokładaniem picon do stacji radiowych? ściągnąłem picony ze strony VW, w discovery pro zaznaczyłem opcje automatycznie zapisuj picony (czy cos koło tego), wyszukiwałem stacje radiowe ale nic nie wybierało, dopiero przy jakiejś stacji radiowej ukraińskiej pojawił sie komunikat czy pobrać picone? dałem tak i zadziałało, ale przy pozostałych polskich stacjach muszę ręcznie wybierać, wskazywać na pendrivie, czy ktoś wie co jest nie tak? jak to działa u was, (golf z 2012)
drugie pytanie
ASO naprawiało mi Discovery pro, miałem soft 388 i wgrali najnowszy 407 i mój sprzęt przestał wydawać jakiekolwiek dźwięki, szukałem w necie i znalazłem info ze w jakiejś partii sprzętu tak się dziej i VW nie ma na to rozwiązania, skończyło się że za free wymienili mi sprzęt na nowy :) , moje pytanie czy może tak być że w tym nowym sprzęcie mam DAB, tylko jest zablokowane serwisowo, jak to sprawdzić??
pozdrawiam



Daras_921
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: śr lip 18, 2018 00:09
Auto: Volkswagen Golf

Re: Discover Pro Discover Media darmowa aktualizacja map

Post autor: Daras_921 » śr lip 18, 2018 00:13

Witam. Mam taki problem. sprowadzilem golfa 7 gti z kanady rok 2014/2015. Auto jest Wersji Europejskiej . pytanie dotyczy nawigacji mam Discovery Media 1gen. i mam ori karte VW , lecz karta tez jest z kanady i byly mapy kanady.
i gdy pobieram mapy mapy ze strony europy, wszystkimi sposobami i przez ich program i przez kopiowanie plikow, ciagle wyskakuja blad jakies bledne dane. i teraz pytanie czy musze miec karte europy zeby wgrywac aktualne mapy europy ? czy musze udac sie do aso zeby cos pozmieniali. ?



magneto22
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: śr lip 25, 2018 19:22
Auto: Volkswagen Golf

Re: Discover Pro Discover Media darmowa aktualizacja map

Post autor: magneto22 » śr lip 25, 2018 19:26

Witam jestem nowym posiadaczem golfa 7 jest nawigacja ale mapy są już stare czy ma ktos wiedzę jak zaktualizować tą mapę skad mapy wziąć, oraz co zrobić aby automatycznie właczały sie wycieraczki i światła prosze o pomoc



Awatar użytkownika
looki8329
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 256
Rejestracja: śr kwie 23, 2008 07:32
Lokalizacja: VWlkp

Re: Discover Pro Discover Media darmowa aktualizacja map

Post autor: looki8329 » śr lip 25, 2018 20:59

Co do aktualizacji to wpisz w google aktualizacja discovery i potem już sobie doczytasz. Jeśli masz włącznik z funkcją Auto to ustaw na ten napis i będą się włączać automatycznie. Wycieraczki automatyczne- menetka od wycieraczek o jedną pozycję w górę i gotowe.


Lepiej stracić sekundę z życia, niż życie w ciągu sekundy...

AlexyPL
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 18
Rejestracja: pn lip 16, 2018 09:58
Auto: Volkswagen Golf

Re: Discover Pro Discover Media darmowa aktualizacja map

Post autor: AlexyPL » ndz lip 29, 2018 10:45

Witam serdeczenie

W moim Golfie VII Variant mam problem, jakbym nie robił to wyskakuje ze błąd.
Jakie są aktualne mapy na dzien dzisiejszy - radio to 5g0035846A



autkowy
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 30
Rejestracja: pn lip 04, 2011 13:39
Auto: mk6 HB 1.6 102 KM & mk7.5 HB 1.5 TSI 130 KM

Re: Discover Pro Discover Media darmowa aktualizacja map

Post autor: autkowy » wt paź 09, 2018 12:52

Witam
od tygodnia mam mk 7.5 z systemem Discovery Media 2.
Po przyjeździe z salonu sprawdziłem - była aktualizacja map więc ją ściągnąłem tym programem ze strony VW ale pomimo że mam szybki internet mapy ściągał okropnie długo. Na końcu pojawił się błąd. Ponownie ściągnąłem mapy (wciąz tym samym programem na oryginalną kartę SD) - znowu męczył się straszliwie i znowu wywalił błąd. Sprawdziłem kartę - była pusta lub prawie pusta (nie pamiętam) a program do aktualizacji nie widział karty jako oryginalnej od VW. Jako że w trakcie zakończonych błędem wcześniejszych prób aktualizacji zadałem backup to skopiowałem pliki z kompa na kartę i po raz trzeci włożyłem ją do kompa a tu niespodzianka - komunikat że mapa jest aktualna (!?!?!).
Mam nadzieję że jakimś cudem mapa faktycznie jest aktualna (?).
Przed chwilą sprawdziłem info o nawigacji:
5NA919866
1030
ECE1 2018/19
SHIELD: SHIELD 2016-44 (build 309)
Czy to aktualna nawigacja?



ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawigacja i CB Radio”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość