ALH+ vs Audi A4 1.8T+ vs BMW E87 120i
Opiszę 2 "kille", obydwa na tej samej drodze i z tych samych świateł ok. 22 godz. czyli pusto na drodze ,tylko w innych dniach, pierwszy z Audi A4 B5 w sedanie 1.8T, jak podjechałem zobaczyłem tylko spory tłumik:) i 3 podświetlone zegarki na słupku, później okazało się, że to modzony 1.8T hamowany na 187KM nie wiem ile NM, u mnie ALH + 216 na seryjnym programie i w sumie tyle poza wyciętym katem. Tutaj od startu audi wyrwało do przodu i przy ok 120km/h byłem z kilka długości z tyłu:) Drugi raz było to BMW E87 120i 150KM i 200NM wg danych technicznych i 8.9 do 100 , 2 starty i dwa razy dosłownie równiutko szliśmy do ok. 100km/h potem do ok. 120/130km/h byłem maskę do przodu i koniec bo następne światła, pogadałem moment z kierownikiem i pojechaliśmy:) W międzyczasie była jeszcze jedna ustawka z kolegą z forum też z mk IV 2.0 w benzynie ale tutaj praktycznie dość znaczna przewaga dla mojego ALH od 2 biegu, a z rolki już bardzo spora
gratki , 1.8 T po programie to juz naprawde ladnie jeździ, wiec nie dziwne ze odjechał...
Za bmw najwieksze Brawa
Za bmw najwieksze Brawa
Mazda 5 2.0 pb 155km 187nm
krzys_jg, no z tym BMW to wielki szok powiem Ci, ze dales rade... Nie spodziewałbym się.
Wielkie zegary sugerowałyby, że ma ze 300+ przynajmniej. Podjedzie Seryjne 1,8t 180 w budzie A3 i wpi...li go z butami. No, ale świecidełka są.krzys_jg pisze:pierwszy z Audi A4 B5 w sedanie 1.8T, jak podjechałem zobaczyłem tylko spory tłumik:) i 3 podświetlone zegarki na słupku, później okazało się, że to modzony 1.8T hamowany na 187KM
A tak to gratuluję - ALH daje radę. Wsadź mu hybrydę arl i zobaczysz jak całkiem inaczej auto z rolki się zbiera. Do tego 11stkę, FMIC...i paru byś zagiął
Re: ALH+ vs Audi A4 1.8T+ vs BMW E87 120i
Dopiero po "zabawie" dowiedziałem się co tam siedzi w tym BMW i też byłem trochę zdziwiony, ale z tego co patrzyłem wg danych katalogowych taka 1 waży ok. 1350-1375kg a mój golfik z rezerwą w baku ważyłem i było 1240kgoverrange pisze:krzys_jg, no z tym BMW to wielki szok powiem Ci, ze dales rade... Nie spodziewałbym się.
Myślałem nad FMICem i jakąś większą suszareczką ale nie ukrywam, że teraz nie miałbym na to wszystko kasy, na razie chyba skończy się teraz na programie, bo jeżdżę na samych 216 potem ewentualnie coś dalej.
A co do audika to wiedziałem, że coś "większego" tam siedzi ale spróbować zawsze można, nie wstydzę się przegraną bo, chyba nie o to chodzi, żeby kozaczyć tylko ze słabszymi od siebie Z drugiej strony nie ganiam się każdym kto się "popatrzy".. ale raz czasem można jak pusto na drodze
A właśnie o dziwo nie:) Taki starszy gość koło 40, może dlatego, widać po rozmownie, że wziął to później na luźno, ale walczył ostro:). Masz rację to są raczej wyjątki przynajmniej ja miałem zawsze takie sytuacje jak napisałeś