MK5 gti+ vs Bentley Continental GT
Re: MK5 gti+ vs Bentley Continental GT
Jaka była prawda raczej sie nie dowiemy . Może gościu w benku tylko rzucił na Ciebie okiem i nie miał zamiaru się scigac 6 litrów w bentley'u przy predkosciach rzędu 180-200km/h zrobiło by z Ciebie wiatrak.Swoja astrą nawet bym nie stawał z takim autem , a osiągi mozesz miec podobne do moich
- Majiic
- Czerwona Strzala
- Kontakt:
Moze pozniej jak jechalismy z rolki rzeczywiscie nie deptal na maxa. A swoja droga ile masz konia w tej astrze?
Patrzcie Pany:
http://www.supercars.net/cars/2099.html" onclick="window.open(this.href);return false; wynika z tego wynika, ze taki Bentley robi 13 s przy pełnej pycie ze startu i mysle ze rozpedza sie wtedy do ~180km/h na 400m
Golf taki sam dystans pokonuje w okolice 14.0 i osiąga wtedy ok 160km/h.
Zauwazylem również, ze taki sam golf w manualu musi mieć ~270 żeby efekt był podobny
i teraz do wszystkich krzykaczy, bo nie wiem czy możecie sobie wyobrazić taką sytuacje
Ze Pan M mogl sobie delikatnie wcisnąć gaz nawet po 2 s.... pozniej (gdy zobaczył ze golf juz pojechał i sie oddala) jednak dał się sprowokować i ruszył w pościg....
pewnie 95% czytajacych forum ludzi gdyby się dorwało do takiego auta to by co chwila w pi*de wstawiali.... jednak mysle ze gdy ma sie takie auto na codzien to mozna sie pohamować.
I jeśli myślicie, ze łatwo kogoś przegonić... gdy ten złapał dłuuuugi dystans, to sie mylicie.
Widzę że nikt nawet nie przyjmuje takiej wersji ze mogło byc wiele sprzyjających czynnikow dla Golfa i poprostu tak wyszło...
Zresztą może sobie żwawo przyspieszał (a moze jechal na gazie ), kto to wie co drugiemu w głowie siedzi ?
Bentley na filmie zacnie idzie, ale to chyba oczywiste ze golf nie pojedzie 345 czy nawet 300....
Majiic opisał ciekawą sytuację ktora miala miejsce na drodze, a nie bajkę, A ja to widziałem...
http://www.supercars.net/cars/2099.html" onclick="window.open(this.href);return false; wynika z tego wynika, ze taki Bentley robi 13 s przy pełnej pycie ze startu i mysle ze rozpedza sie wtedy do ~180km/h na 400m
Zauwazylem również, ze taki sam golf w manualu musi mieć ~270 żeby efekt był podobny
i teraz do wszystkich krzykaczy, bo nie wiem czy możecie sobie wyobrazić taką sytuacje
Ze Pan M mogl sobie delikatnie wcisnąć gaz nawet po 2 s.... pozniej (gdy zobaczył ze golf juz pojechał i sie oddala) jednak dał się sprowokować i ruszył w pościg....
pewnie 95% czytajacych forum ludzi gdyby się dorwało do takiego auta to by co chwila w pi*de wstawiali.... jednak mysle ze gdy ma sie takie auto na codzien to mozna sie pohamować.
I jeśli myślicie, ze łatwo kogoś przegonić... gdy ten złapał dłuuuugi dystans, to sie mylicie.
Widzę że nikt nawet nie przyjmuje takiej wersji ze mogło byc wiele sprzyjających czynnikow dla Golfa i poprostu tak wyszło...
Zresztą może sobie żwawo przyspieszał (a moze jechal na gazie ), kto to wie co drugiemu w głowie siedzi ?
Bentley na filmie zacnie idzie, ale to chyba oczywiste ze golf nie pojedzie 345 czy nawet 300....
Majiic opisał ciekawą sytuację ktora miala miejsce na drodze, a nie bajkę, A ja to widziałem...
Możliwe . Nie mam aż tyle co Ty ,233KM 315NM. astra to czysty przypadek , szukałem coś z vag'a
- xxxGlaDxxx
- ...
Nie kwestionuję zaistniałej sytuacji, jednak powątpiewam w intencje ścigania się owego pana M. Głównie o to mi chodzi Pewnie po prostu bawił się z tobą i tyle.
-
- Użytkownik
Ale idzie ten bentley, do 100 km/h mialbys szanse, bo masa robi swoje, ale dalej to nie sadze, niewiem czy bym motorem sie wyrobil....
nie no pany może jak to byłby dizel to by było możliwe eheheheh
jeździłem wczoraj pomarańczą, jeździ fajnie mimo że mocy ma mniej niż moj nissan , zreszta wczoraj dostał łomot z rolki na III na rakoczego heheh
masakra, a co ty chłopcze wiesz o kilach wogóle ze taki poemat napisałeś?
eheheheheh
nadal nie wierze, może jakby to był jakiś alh czy 1z , ale inaczej to
jeździłem wczoraj pomarańczą, jeździ fajnie mimo że mocy ma mniej niż moj nissan , zreszta wczoraj dostał łomot z rolki na III na rakoczego heheh
a może się bawił wackiem ? tylko pytanie kto nie wytrzymie?xxxGlaDxxx pisze:Pewnie po prostu bawił się z tobą i tyle.
masakra, a co ty chłopcze wiesz o kilach wogóle ze taki poemat napisałeś?
eheheheheh
dokładnie jak ktoś ma pojęcie o drago coś troche o dragu to właśnie doskonale będzie wiedział że zgubienie 2s na starcie to przepaść, a rożnica 1s na mecie to kilka ładnych długości takiego benka (180km/h to ok 50 m/s jak ktos potrzebuje cyferek)masakra pisze:wynika z tego wynika, ze taki Bentley robi 13 s przy pełnej pycie ze startu i mysle ze rozpedza sie wtedy do ~180km/h na 400m
nadal nie wierze, może jakby to był jakiś alh czy 1z , ale inaczej to
1995 mk3 cabrio - nowy projekt
1998 Ibiza 6k gt tdi afn na bonusie - for sale
2001 Forester sf ej20 -daily
kupa nie kill. Jak można prezentować taką ciemnotę motoryzacyjną.
Pan M. myślał że chcesz sobie popodziwiać auto, dlatego nie poleciał dalej swoim tempem..
Pan M. myślał że chcesz sobie popodziwiać auto, dlatego nie poleciał dalej swoim tempem..
nie od zero moze by rowno poszli lecz przy 180 nie bylo by takiej opcji zeby sie utrzymal na ogonie zeby przycisnal ;D
Re: MK5 gti+ vs Bentley Continental GT
FreeCash pisze:nie od zero moze by rowno poszli lecz przy 180 nie bylo by takiej opcji zeby sie utrzymal na ogonie zeby przycisnal ;D
Że co ?! -.-
250 konny golf nie jest w stanie zejść do 4.8 do 100, nawet jeśli jest sama blacha, więc nie wiem o czym mówisz.
i likeeeeeee
4.8 z katalogu, a zeby ruszyc w 4.8 to trzeba wiedzieć jak, na zapiętych systemach na bank nie ma 4.8 tak juz *#cenzura#* od tematu.
4.8 z katalogu, a zeby ruszyc w 4.8 to trzeba wiedzieć jak, na zapiętych systemach na bank nie ma 4.8 tak juz *#cenzura#* od tematu.
1995 mk3 cabrio - nowy projekt
A tam Pan M. spokojnie sobie lecial :P Kolega od GTI odrazu napisał, że nie był to typowy prawdziwy wyścig tylko jako taki podjazd xD Już tam go tak nie dissujcie A swoją drogą to prawda, że jak samochód jest dużo z przodu to potem ciężko go dojść ...
Niektórzy mają problem z czytaniem:
1. Pan z Bentley ostro spóźnił start, co daje koledze Majicowi przewagę ponad 1s, 1.5 s
2. GTI przy 255 KM jeździ pewnie podobnie jak Scirocco R co daje nam jakieś 13.5 - 13.7 s na 1/4 mili
3. Bentley ma jakieś 12.5 na 1/4 mili
12.5 + 1.5s obsuwy = 14 s > 13.5, 13.7 s -> coś w tym dziwnego?
1. Pan z Bentley ostro spóźnił start, co daje koledze Majicowi przewagę ponad 1s, 1.5 s
2. GTI przy 255 KM jeździ pewnie podobnie jak Scirocco R co daje nam jakieś 13.5 - 13.7 s na 1/4 mili
3. Bentley ma jakieś 12.5 na 1/4 mili
12.5 + 1.5s obsuwy = 14 s > 13.5, 13.7 s -> coś w tym dziwnego?