Pomoc za granica - Assistance Europa
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
- Djwasyl1992
- Ma gadane
Witam.
Mam pytanie - czy jesli np. moje auto sie zepsuje lub bede mial wypadek i nie bede mogl jechac samochodem i bede aktualnie w innym kraju to jak dziala pomoc drogowa - zabranie auta laweta w jakies tam miejsce? Tzn najbardziej interesuje mnie opcja ze jestem w niemczech i cos jest nie tak i auto musi zostac odcholowane. Gdzie mam dzwonic zeby auto zostalo zabrane?, gdzie bedzie odholowane? ile to bedzie mnie kosztowac? i czy musze miec np specjalne ubezpieczenie zeby ubezpieczalnia pokryla koszty za lawete? Z gory dziekuje za odp:) Szukalem i chyba nie ma takiego tematu, chyba ze pomylilem dzialy;/
Mam pytanie - czy jesli np. moje auto sie zepsuje lub bede mial wypadek i nie bede mogl jechac samochodem i bede aktualnie w innym kraju to jak dziala pomoc drogowa - zabranie auta laweta w jakies tam miejsce? Tzn najbardziej interesuje mnie opcja ze jestem w niemczech i cos jest nie tak i auto musi zostac odcholowane. Gdzie mam dzwonic zeby auto zostalo zabrane?, gdzie bedzie odholowane? ile to bedzie mnie kosztowac? i czy musze miec np specjalne ubezpieczenie zeby ubezpieczalnia pokryla koszty za lawete? Z gory dziekuje za odp:) Szukalem i chyba nie ma takiego tematu, chyba ze pomylilem dzialy;/
Pomoc za granica
Jeżeli masz wykupione assistance to wszystko zależy od OWU, jeżeli nie masz to od firmy z której usług będziesz korzystał (a takich pewnie w każdym rejonie niemiec jest masa).
- Djwasyl1992
- Ma gadane
Pomoc za granica
Tzn mogl bys troche to rozwinac:) Co to jest OWU? Znajomy dzisiaj mi mowil ze pakiet jakis tam assistance obejmuje tam np. promien 700km od kraju czy cos takiego. Czy ubezpieczenie z takim pakietem jest duzo drozsze?
Pomoc za granica
To tak jakbyś usłyszał że jakiś tam samochód ma 4s do setki. Każdy z ubezpieczycieli ma swoje warunki (a większość nawet kilka różnych pakietów), więc musisz się sam zorientować jak to u Twojego wyglądaDjwasyl1992 pisze:Znajomy dzisiaj mi mowil ze pakiet jakis tam assistance
- Djwasyl1992
- Ma gadane
Pomoc za granica
Tzn ja napewno bede zmieniac ubezpieczyciela tylko wlasnie teraz szukam info na jakiego najlepiej. jednak dodatkowo mam problem bo jestem dosc mlodym kierowca to zaplace za ubezpieczenie krocie;/
- Djwasyl1992
- Ma gadane
Pomoc za granica
Czy ktos z was jezdzi czesto za granice do niemiec i czy posiada niemiecki ADAC? Bo znalazlem taki temat http://unfallwagen.net/porady/import_z_niemiec/4/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Djwasyl1992
- Ma gadane
Ok to jaki Assistance polecacie? Kto jakie mial doswiadczenie z tym?
- Djwasyl1992
- Ma gadane
A nie wiesz gdzie maja ciekawe oferty z pomoca za granica? glownie chodzi mi o holowanie samochodu do polski.