Golf MK7 GTI 2015 - co z tym ET

Problemy z doborem felg i opon do auta? Napisz o tym tutaj, także wszystko na temat opon i felg.

Moderatorzy: Stalu, VIP

Flavue
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Flavue » ndz mar 08, 2015 17:43

Moi Drodzy,

Mam prośbę o pomoc z ET. Chodzi mi o to, czy 2 mm przesunięcia na zewnątrz w stosunku do oryginalnych felg zrobi różnicę? Nie będą obcierać? Felgi VW mają parametry 7,5x17 5x112 ET49. Felgi, które chciałabym kupić różnią się tylko ET - 47 (mają certyfikat ABE). Rozmawiałam z niemieckim producentem - twierdzą, że do tego modelu będą pasować. Będąc przy okazji w salonie VW zapytałam się w dziale części o to samo a tam usłyszałam, że tylko oryginalne bo inaczej nie będą pasować i rozwalę zawieszenie. Biorąc pod uwagę zaangażowanie człowieka, który udzielał mi odpowiedzi, sądzę, że po prostu chciał mnie spławić. Poza tym nie wierzę, że tylko oryginalne felgi będą się dobrze sprawować... Czy ktoś z Was zakładał do MK7 felgi z mniejszym ET? Na zdrowy rozum 2 mm nie powinny zrobić aż tak dużej różnicy, ale nie mam pewności dlatego gorąca prośba o pomoc :-)

Pozdrawiam,
Flavue

Awatar użytkownika
Stalu
_
_
Kontakt:

Post autor: Stalu » ndz mar 08, 2015 21:06

Flavue pisze:tam usłyszałam, że tylko oryginalne bo inaczej nie będą pasować i rozwalę zawieszenie
taaaa :panna: , może jeszcze zaproponował ci cos do wyboru u nich ?
Flavue pisze:zdrowy rozum 2 mm nie powinny zrobić aż tak dużej ró
nawet tego nie zauważysz , 15 czy 20mm to jest różnica ale nie dwa mm, nawet na to nie patrz i jak podobają ci się felgi to kup

„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”

Flavue
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Flavue » ndz mar 08, 2015 23:07

Śliczne dzięki :-) Tak też podejrzewałam.
Oczywiście, że mi zaproponował felgi VW, wybór był tak "olbrzymi", że do tej pory nie mogę się pozbierać z wrażenia - aż 2 rodzaje :rotfl:

Dzięki jeszcze raz :)

Awatar użytkownika
Stalu
_
_
Kontakt:

Post autor: Stalu » ndz mar 08, 2015 23:17

Dodam jeszcze to, zakładając opony jednej marki na takie same felgi masz szerokość opony np . 225mm a innej firmy na tych samych felgach 228 mm (wymiar podany teoretycznie) i co tez rozleci ci się zawias ? Albo jakiś idiota tam pracuję, albo ma nakazane z góry mówic takie bzdury :grin:

„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”

Flavue
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Flavue » ndz mar 08, 2015 23:37

Pewnie zobaczył babkę i chciał mi kit wcisnąć. Jak się okazało, że wiem co to offset, wiem o 2 mm, wdaję się w dyskusję i zadaję niewygodne pytania, to najlepiej uciąć to takim tekstem :banghead:
Za to producent felg bez problemu odpowiedział mi na wszystkie pytania :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Opony i felgi”