Ktokolwiek widział ktokolwiek wie wentyle ukrte do felg ABT

Problemy z doborem felg i opon do auta? Napisz o tym tutaj, także wszystko na temat opon i felg.

Moderatorzy: Stalu, VIP

Awatar użytkownika
Młody Golfiarz
Vag Nysa
Vag Nysa

Post autor: Młody Golfiarz » ndz gru 14, 2014 19:20

Witam,
Mam pewien problem. Otóż mam nawet fajne felgi oryginalne ABT Sports Line produkowane przez BBS, 17 cali ; 8J ; ET32 ; Oryginalnie dwa rozstawy śrub 5x100 i 5x112. Felgi są dwu częściowe skręcane. Owe felgi mają obdarty rant który jest naklejany, więc skończył się sezon i przydało by się je zrobić przed następnym sezonem. I przy próbie rozkręcenia nie który śruby są strasznie miękkie i się wyrabia 12-kątnna gwiazdka. Ze śrubami to nie problem bo tych co nie mogę wykręcić to wykrętakiem jakoś się ich pozbędę i kupię nowy komplet śrub M7x24 które są dostępne na internecie. Gorzej się ma sprawa z wentylami które są ukryte i wkręcane do felgi (fotki poniżej). Dzwoniłem do przedstawiciela ABT w Polsce kontaktował się z Niemcami i takich wentyli już nie produkują. Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać ? Gwint na pewno jest M7 tak jak inne śruby
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nowe wentyle nie muszą być już ukryte byle by pasowały trzymały ciśnienie dały się napompować :D bo szkoda wyrzucić mi tych felg.
PozdraVWiam

Awatar użytkownika
Stalu
_
_
Kontakt:

Post autor: Stalu » ndz gru 14, 2014 20:37

To nie są czasem te same wentyle co w bbs rs II ? coś mi sie tak wydaje , był poruszany temat na forum i są dostępne nowe :bajer:
http://www.ebay.co.uk/itm/BBS-RS2-Spezi ... 462e552550" onclick="window.open(this.href);return false;
Młody Golfiarz pisze:Nowe wentyle nie muszą być już ukryte byle by pasowały trzymały ciśnienie dały się napompować
pokaż foto tej felgi , nie raz wystarczy rozwiercić i wstawić zwykły gumowy

„Nie umiera ten, kto trwa w sercach i pamięci naszej”

Awatar użytkownika
Młody Golfiarz
Vag Nysa
Vag Nysa

Post autor: Młody Golfiarz » ndz gru 14, 2014 20:48

Stalu wiedziałem że mogę na Ciebie liczyć :D to Ty mi posunąłeś pomysł żeby odkręcić i zerwać te ranty, ale czekałem na koniec sezonu.
Tutaj poprzedni temat : viewtopic.php?f=49&t=558357" onclick="window.open(this.href);return false; i zdjęcie felgi.
PS.
Identyczne te wentyl :shock: cena za jeden czy za 4 ? Dobra widzę że za sztukę, 160 Euro za 4 to trochę przesada nie ma jakiegoś innego rozwiązania :banghead:

Awatar użytkownika
Stalu
_
_
Kontakt:

Post autor: Stalu » pn gru 15, 2014 08:24

Ciężki temat od dawna. Możesz zapytać u nich czy nie sprowadzą http://www.czescidofelg.pl/pl/c/Wentyle/68" onclick="window.open(this.href);return false; , lub kombinować ze zwykłymi wentylami ewentualnie z tymi http://www.czescidofelg.pl/pl/p/CIENKIE ... RH-RM-/268" onclick="window.open(this.href);return false;

popytaj http://allegro.pl/bbs-srubki-srubka-m7- ... 64258.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
Młody Golfiarz
Vag Nysa
Vag Nysa

Post autor: Młody Golfiarz » pn gru 15, 2014 19:15

A więc tak są to wentyle do BBS RS II niestety. Te oryginalne to albo w Niemczech za 36 Euro albo można kupić w Polsce za 35 Euro, co w moim przypadku nie bardzo wchodzi w grę, bo te felgi aż tak mi się nie podobają :D Temat śrub to niby muszą być te tytanowe 15 Euro za 5 sztuk w Niemczech albo 7 zł w Polsce za sztukę, a mam ich 76 sztuk więc nie wiem co zrobię z tym fantem. Co do wentyla to można jedynie zamówić u tokarza takie, tylko musi być ogarnięty. Dzięki Stalu za pomoc
PozdraVWiam

Awatar użytkownika
Stalu
_
_
Kontakt:

Post autor: Stalu » pn gru 15, 2014 20:33

Młody Golfiarz pisze:Co do wentyla to można jedy
Ja bym tam zrobił miejsce pod zwykłe wentyle,
Młody Golfiarz pisze:ch 76 sztuk więc nie wiem co zrobię z tym fantem
Daj znać ile szt ci potrzebne

Przemula
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Przemula » śr maja 20, 2015 20:47

Witam ogrzewam. szukam wentyli do felg Rh , kupiłem alusy bez wentyli. Otwór w feldze to jakieś 8 mm

ODPOWIEDZ

Wróć do „Opony i felgi”