Kronprinz 15" ET43 do MK7 a kołpaki z MK7 i MK6

Problemy z doborem felg i opon do auta? Napisz o tym tutaj, także wszystko na temat opon i felg.

Moderatorzy: Stalu, VIP

Awatar użytkownika
wojtas_GT
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: wojtas_GT » pn lis 24, 2014 17:11

Witam,
szukam informacji na temat kołpaków oryginalnych do golfa 7. Na lato mam oryginalne 16" aluminiowe, a na zimę kupiłem w InterCarsie niemieckie felgi 15" kronprinz, dokładny zamiennik fabrycznych (ET43 który jest nowym wymiarem dla MK7, Octavii 3 i nowego Leona), możliwe że nawet oni robią na pierwszy montaż, albo KFZ na przykład, to samo pewnie, dziurka w dziurkę. Jeżdżę już na nich i chciałem dokupić kołpaki, ale jest jakaś mina, bo uniwersalne mają troszeczkę za długie łapki i lekko odstają od rantu felgi, poza tym są raczej kruchutkie. Szukałem na Allegro i są pytania, na które nie znam odpowiedzi:
- Czy jak kupię oryginały z MK7 to podejdą (ktoś sprawdzał na innych felgach niż oryginalne VW, ale oczywiście nie chińskich z zadziorami)
- Czy jak kupie z MK6 to podejdą, bo lepiej mi się nawet podobają.

Sprawdzał to ktoś, albo jest w stanie to zrobić? Miałem przez 6 lat MK4 i oryginalne kołpaki - nie miałem żadnych problemów, dobrze siedziały, nie spadały. Teraz szukam do nowego...

Awatar użytkownika
wojtas_GT
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: wojtas_GT » czw lis 27, 2014 18:41

Sprawdzone, oryginalne kolpaki pasują do moich felg.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Opony i felgi”