Ciśnienie powietrza w oponach
ja w sumie parę miesięcy nie robiłem tego ale tez mi się wydaje ze ubyło wiec sprawdzę sobie tez okolu co miesiąc czy się coś zmienia
Bayern ist Meister
- peacenotwar
- Ma gadane
Myślałem, że z racji niższego profilu trzeba dać więcej i mam 2,4. Szkoda felg po naszych drogach :/ Spuszczać ciśnienie czy zostawić jak jest?
nie ma prawa uchodzic powietrze. Dobrze odczyszczone ranty na feldze plus pozadne, nowe opony i nic nawet po roku nie uszlo. No chyba ze 0.1 bara ale to juz blad samego wskaznika moze byc. Druga wazna sprawa to wymiana wentli co 3-4 lata. Czasami sie trafialo ze gosc spalil opone bo mu wnetlem uszlo powietrza jak jechal i nie przyuwazyl. Wadliwy wntyl ma to do siebie ze powietrze zazwyczja uchodzi nie na postoju tylko podczas jazdy jak trzesie tym wentylkiem.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Jakie cisnienie w oponach 185/55 R15 na feldze 6J?
VW GOLF Mk3 2.8 VR6 by WJ http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=185252
-
- Gadatliwa bestia
-
- Ma gadane
Hejeczka!
Jak macie rozmiary homologowane to kliknijcie na wersje samochodu i na dole są wartości ile powinno być w oponkach
http://www.rezulteo-opony.pl/opony-do-volkswagen/golf" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdro!
Jak macie rozmiary homologowane to kliknijcie na wersje samochodu i na dole są wartości ile powinno być w oponkach
http://www.rezulteo-opony.pl/opony-do-volkswagen/golf" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdro!
- piotrb79
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Producent co innego, życie co innego. Mam IV w Variancie i opony 205/55/16 91W, jak dam na przód 2.1bez obciążenia to czuje jakbym na flaku jechał a na tyle 1.9 i jak wiozę rodzine to też choćby wcale powietrza nie było. Dałem po 2.3 na obie osie i jest git.
Zawsze można pojechać SZYBKO.
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
Nie zawsze można dojechać SZYBCIEJ!!
- peacenotwar
- Ma gadane
KoJ@K, na odwrót. Przód jest cięższy od tyłu i potrzebuje więcej powietrza żeby była odpowiednia powierzchnia styku.
-
- Ma gadane
To jeszcze wszystko zależy czy autko jest z obciążeniem czy bez. Jeżeli bierzemy sobie na wakacje pełny bagażnik i full siedzi osób trzeba dopompować trochę 4-ry kółka!