Samochód gaźnie w trakcie jazdy.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Posiadam Golfa 2, silnik 1.3 KAT z instalacją LPG gaźnikową z reduktorem Lovato. Instalacja gazowa była zakładana w 2007 roku. W zeszłym tygodni jadąc ze szkoły samochód zgasł mi w trakcie jazdy, ale siłą pędu zapalił. Ale zauważyłem, że podczas tego nagłego zdarzenia zapaliła się pomarańczowa kontrolka od ręcznego przełączania gazu. Problem znikł na parę dni ale wczoraj powrócił, teraz mojemu tacie, który zaobserwował te same objawy. Gaśnięcie w trakcie jazdy oraz kontrolka świecąca się na pomarańczowo, która w trakcie jazdy powinna świecić się na zielono. Na pomarańczowo kontrolka świeci się ale gdy przekręcam kluczyk w stacyjce i samochód nie zapali. Potem gdy silnik odpali kontrolka świeci na zielono. Żadnych innych objawów nie zauważyłem w trakcie jazdy więc proszę Was o pomoc w zidentyfikowanie tej usterki.
Jedź do gaziarzy i niech regulację przeprowadzą ...
Nic nie napisałeś o aucie co było i kiedy wymieniane .. i chodzi o manele związane z Pb jak i LPG
Nic nie napisałeś o aucie co było i kiedy wymieniane .. i chodzi o manele związane z Pb jak i LPG
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- Heavy20122
- Ma gadane
Przyczyną może być zabrudzony reduktor jedź do nich i powiedz, żeby go przemyli benzyną ekstrakcyjną.
________________________________________________________________________________________
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem."
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem."