wlew lpg pod znaczkiem w pasie tylnym
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Panowie, ostatnio się zastanawiałem czy w mk2 dało by się zamontować wlew lpg pod znaczkiem w pasie tylnym. Rozmiar by podpasował chyba, ale będzie wystawał jak zamontuje go poprzez wywiercenie otworu na rozmiar szyjki wlewu. Dospawanie uchwytu od środka raczej odpada, bo to nie moje auto Bardzo proszę o jakieś pomysły, sugestie albo zdjęcia, bo może ktoś take coś ma. Ja nie spotkałem żadnego zdjęcia i dlatego szukam na forum Z góry dziękuję za każdą radę
Nikt nad tym nigdy nie myślał albo nie ma lub nie widział u kogoś? A mógł by mi ktoś zdradzić czy da się coś zrobić z tym, że po zgaszeniu silnika przez chwile jeszcze syczy gaz? Wyczyściłem elektrozawory ale dalej nic, jakby te gumki na zaworach (zwłaszcza w parowniku) były skruszałe. Może występują jakieś zestawy naprawcze? Proszę o pomoc i z góry za nią dziękuję Parownik firmy lovato.
- sgrodnicki
- Użytkownik
Oczywiście, że występują, na allegro jest tego pełno, wystarczy napisać model parownika. Sprawdź elektrozawór przy butli.
Sprawdzę butle, tylko czy trzeba cały gaz wypalić czy też jest jakiś zawór bezpieczeństwa który zablokuje wypływ?Najbardziej sparciała gumka jest przy parowniku, więc od tego zacznę, Dzięki
- sgrodnicki
- Użytkownik
W zaworze który znajduje się w butli masz "śrubę", która awaryjnie odcina cały gaz niezależnie od elektrozaworów. Wystarczy ją skręcić, na pewno odnajdziesz gdzie ona jest.
Ok, poczyściłem elektrozawory, ale to nic nie dało bo gumka na elektrozaworze parownika była twarda i pomimo jej przytarcia papierem ściernym 1000 nie uszczelniła wylotu. Trochę było ją ciężko dostać,ale kolega, syn gaziarza dał rade i już śmiga Dzięki za wszystkie rady
Sam osobiście zamontowałem wlew gazu w miejscu znaczka i sprawuje się całkiem nieźle wykorzystałem 2 dziurki na śrubki do mocowania z nakrętką i w centralnym miejscu wywierciłem otwór aby zawór się zmieścił dodatkowo delikatnie posmarowałem pod spodem gumą / silikonem żeby się woda tam nie zbierała . wewnątrz bagażnika jest element mocowania usztywnienia pasa który zabezpiecza przewód przed urwaniem np przez przewożone w bagażniku rzeczy.
W najbliższym czasie będę zakładał lpg w swoim mk2. Mógłbyś sleppek93, wstawić jakieś zdjecia z prac jeśli masz, albo napisać coś więcej ? trzeba było ciąć pas czy obyło się bez tego ?