Reduktor winowajcą spadku mocy ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
W listopadzie jak będę zmieniał olej to zastanowię się nad Motulem.
Gdzieś wyczytałem że sam VW rekomenduje przewody Beru i w ASO też właśnie je mają.
Pójdę do sklepu i porównam cenowo,ale chyba Beru wezmę.
Gdzieś wyczytałem że sam VW rekomenduje przewody Beru i w ASO też właśnie je mają.
Pójdę do sklepu i porównam cenowo,ale chyba Beru wezmę.
-
- Forum Master
pisales cos o braku mocy przy okazji.z ciekawosci jakie masz wtryskiwacze gazowe ?i po jakim przebiegu?
Był Golf mk3 1.6 & 1.8...jest Passat B5FL 2.0AZM
Wtryskiwacze jakie mam to Valtek. Przejechałem na gazie jak dotąd niecałe 7 tyś km, od 23 października ubiegłego roku, tak dla ścisłości.
-
- Forum Master
Te Valteki dobrze Ci sluza?wiekszosc jak czytalem o nich opini ,ze to byle co i byla w wiekszosci problemow na lpg problemem.ale dodam od siebie ,ze kolega w Kii je mial i nie bylo problemow ,a jezdzil ponad 2lata na nich i potem wozek sprzedal .
Re: Reduktor winowajcą spadku mocy ?
Nie wiem co wy macie z tym olejem , moje mk4 1.6 16V + LPG od wymiany do wymiany trzyma taki sam stan , przebieg 140 000 olej mobil 5W40 3000X1.red_devil25 pisze:Jak Ci gaziarz ustawi odpowiednio wszystko od nowa problemu nie bedzie .Ja zmienilem filtry -lotny i ciekly i wyrabalo mi checka z bledami z racji ,ze zmienilo sie cisnienie gazu i trzeba bylo skorygowac mieszanke .Przy wymianie reduktora to w ogole sie dziwie ,ze zalozyl na sztuke i jezdzic .Pierwsze co bym zrobil to regulacje .MI np oleju zjada pasek pol litra na tysiac km ,a jezdze tez spokojnie i nie ma reguly na jego apetyt na olej.NA forum paska proponuja zalac Motula 10w40 i apetyt na olej jest mniejszy lub przestaje zrec olej.( ja mam niby przebieg 181tys i wyglada na ori ).a co na pb mu dolega?
-
- Forum Master
bo nawet te same silniki potrafia pic olej bardziej lub mniej i tj .normalne o ile mozna tak powiedziec.nie jest to kwestia wyeksploatowania tylko wadliwych pierscieni.
Jak dotad to na Valteki nie narzekam (odpukać). Bylem dzisiaj w sklepie i koles powiedział ze Beru ma za 189 zł ale z racji mojej nie wygodnej sytuacji może sprzedać mi je za 157 zł, NGK za 135 zł. Ale powiedziałem ze musze się zaspokoić na spokojnie,i nie wiem co teraz robić.
-
- Forum Master
bralbym ngk nie ze wzgledu ,ze tansze ,ale ze to dobra firma.mialem w 2 golfach i bylo naprawde super-zadnych przebic itd
No sam nie wiem, znalazłem jeden sklep gdzie mają Beru za niecałe 140zł, NGK 130zł. Jutro będę jechał do majstra i zobaczymy czy rzeczywiście przewody są winne temu wszystkiemu.
No właśnie to wiem, tylko że nie wiem na jakie ostatecznie się zdecydować jeśli to już będzie na 100% pewne że to przewody.
-
- Forum Master
czy wybierzesz beru czy ngk bedziesz zadowolony
Okej, to już mi mało wiele wystarczy, dzisiaj pod wieczór będę jechał do majstra,zobaczymy co powie.
EDIT.
Byłem u majstra, podłączył go pod kompa, jak zwykle błąd z lambdą, podłączył pod sterownik od gazu i tam wszystko ładnie i pięknie.
Zaproponował żeby pierw sprawdzić lambde,w poniedziałek mam mu podstawić samochód, ma taką samą 100% sprawną sonde, wstawi i zobaczymy czy pomoże czy też nie, jak nie pomoże to będzie szukać dalej.
EDIT.
Byłem u majstra, podłączył go pod kompa, jak zwykle błąd z lambdą, podłączył pod sterownik od gazu i tam wszystko ładnie i pięknie.
Zaproponował żeby pierw sprawdzić lambde,w poniedziałek mam mu podstawić samochód, ma taką samą 100% sprawną sonde, wstawi i zobaczymy czy pomoże czy też nie, jak nie pomoże to będzie szukać dalej.