Przypadłość po regeneracji pompek

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, Haki, Qto, VIP

Awatar użytkownika
losdamianos
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 241
Rejestracja: pt sty 18, 2008 16:23
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Przypadłość po regeneracji pompek

Post autor: losdamianos » wt kwie 20, 2010 19:33

Koledzy dziś odebrałem pompki które dałem do regeneracji (AR-130KM-4 szt.) i po ich zamontowaniu auto nie jest tak "żwawe" jak wcześniej. Mówiąc delikatnie-muli. Myślałem,że to wina "majstra" który zakładał pompki ale ten twierdzi,że wszystko jest wyregulowane na "tip-top". Czy jest możliwe,że pompki muszą się dotrzeć? Może ktoś miał podobny przypadek??

Autko to Gofer IV,ATD z trojanem na 150KM.


[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/352/d8492da7f466e2ce.jpg[/img][/url]
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color]

Awatar użytkownika
corben
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 70
Rejestracja: czw lut 07, 2008 13:41
Lokalizacja: Elbląg
Kontakt:

Post autor: corben » wt kwie 20, 2010 19:51

Mam też dopiero co zregenerowane pompki ale takiej przypadłości nie ma, wręcz przeciwnie :grin:
Ale najlepiej sprawdzić VAGiem bo coś mi się wydaje że mechanior coś nie tak zrobił. Ustawienie pompek to nie taka chwila ja na szczęście robiłem to u tych co regenerują więc wiedziałem że jest dobrze poustawiane.


VW Sharan 1.9 TDI 115 KM 2000 r, MK II
CB TTI 770 + Sirio ML-145
Sony GiGaPanel + 10 głośników
Mój SZARIK http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=225559

Awatar użytkownika
losdamianos
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 241
Rejestracja: pt sty 18, 2008 16:23
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: losdamianos » wt kwie 20, 2010 20:01

No właśnie , też tak mi się wydaje...


[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/352/d8492da7f466e2ce.jpg[/img][/url]
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color]

Awatar użytkownika
cowboy
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 7262
Rejestracja: czw wrz 15, 2005 13:27
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: cowboy » wt kwie 20, 2010 21:20

nic sie nie musi dotrzeć, u jakiego majstra robiłeś te pompki ?

kto wkładał do głowicy ?



Awatar użytkownika
losdamianos
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 241
Rejestracja: pt sty 18, 2008 16:23
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: losdamianos » wt kwie 20, 2010 21:39

Regenerację robiła firma "Maximus" z Rudy Śląskiej a wkładał je Pan Henio z Mysikrólika w Wawie :)


[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/352/d8492da7f466e2ce.jpg[/img][/url]
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color]

Awatar użytkownika
cowboy
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 7262
Rejestracja: czw wrz 15, 2005 13:27
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: cowboy » wt kwie 20, 2010 21:49

losdamianos pisze:Regenerację robiła firma "Maximus" z Rudy Śląskiej
na czym polegała ta regeneracja ?

czy wymieniano koncówki, czy mycie w myjce ultradźwiękowej ?

ps. trzeba było podrzucić do nadarzyna, pod nosem masz sprawdzony warsztat ...



Awatar użytkownika
losdamianos
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 241
Rejestracja: pt sty 18, 2008 16:23
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: losdamianos » śr kwie 21, 2010 11:48

Cowboyu , zrobiłbym to z największą przyjemnością-bo można zaoszczędzić mnóstwo czasu ale w "Maximusie" płaciłem 300 zł od sztuki za pełną regenerację na nowych częściach a w Nadarzynie 600 / szt.

Może mi ta oszczędność wyjdzie bokiem ale w sumie "Maximus" dał 2 lata gwarancji lub 100 000 KM.

Objawy przed regeneracją zniknęły ( falowanie obrotów,problemy z rozruchem, drganie całej budy) ale auto w tym momencie jest trochę zamulone. Przede wszystkim-nie ma "dołu" potem jakoś jedzie.
Ostatnio zmieniony śr kwie 21, 2010 19:12 przez losdamianos, łącznie zmieniany 1 raz.


[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images34.fotosik.pl/352/d8492da7f466e2ce.jpg[/img][/url]
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] i 14 gości