drgajacy silnik przy hamowaniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- 
				Marco1414
drgajacy silnik przy hamowaniu
DZIEN DOBRY WSZYSTKIM MAM TAKI PROBLEM A MINOWICIE KIEDY JEST AUTO ZIMNE I PRZY NA CISNIECIU PEDAłU HAMULCA SILNIK ZACZYNA DZIWNIE DRGAC NATOMIAST KIEDY JEST CIEPłY ZDAżA SIE TO ZADZIEJ I DRGANIA SA SłABSZE  CZY TO MOZE BYC COS Z ABESEM ?.Z GORY DZIEKUJE ZA POMOC.

- DJ Tomekk
- Born for Diesel 
- Kontakt:
Niestety, kolo dwumasowe, najgorsze g***o w VW oprocz elektronicznych gaznikow a do tego drogie.

Ostatnio zmieniony czw gru 20, 2007 19:25 przez DJ Tomekk, łącznie zmieniany 2 razy.

[url=http://imageshack.us][img]http://img92.imageshack.us/img92/4581/3jx4.gif[/img][/url]
JESTEŚ Z PODKARPACIA??? ZAPRASZAMY NA WWW.VAG-PODKARPACIE.PL
						JESTEŚ Z PODKARPACIA??? ZAPRASZAMY NA WWW.VAG-PODKARPACIE.PL
Re: drgajacy silnik przy hamowaniu
Powiedz kolego jeszcze czy te drgania występują tylko na postoju czy w czasie jazdy (np. przy dojeździe do skrzyżowania i hamowaniu na biegu jałowym). Po pierwsze należałoby sprawdzić poduszeczki, a po drugie to musiałbyś podać oznaczenie motoru jaki siedzi w tym Twoim traktorze, żeby wypowiedzieć się na temat koła dwumasowegoMarco1414 pisze:DZIEN DOBRY WSZYSTKIM MAM TAKI PROBLEM A MINOWICIE KIEDY JEST AUTO ZIMNE I PRZY NA CISNIECIU PEDAłU HAMULCA SILNIK ZACZYNA DZIWNIE DRGAC NATOMIAST KIEDY JEST CIEPłY ZDAżA SIE TO ZADZIEJ I DRGANIA SA SłABSZE CZY TO MOZE BYC COS Z ABESEM ?.Z GORY DZIEKUJE ZA POMOC.

- 
				Marco1414
te drgania wystepója przy do jezdzie do skrzyzowania  na bigu jałowym ale jak mowiłem najgorzej jest jak jest zimny pozniej jest w miare znosnie.jezeli chodzi o oznaczenie to niwiem nawet gdzie takiego szukac moge tylko powiedziec ze jest to 1.9TDI 90KM ROK PRODUKCJI 1998. Musze przyznac ze diagnoza jest nieciekawa.

- 
				Marco1414
Marco1414,  obawiam się, że przyczyną przenoszenia drgań może być jednak koło dwumasowe, gdyż sam to przerabiałem w moim ALH i jak wspomniał wcześniej DJ Tomekk, nie jest to tania zabawka.

Generalnie rzecz biorąc koło dwumasowe jest to koło zamachowe składające się z dwóch części, z których jedna jest związana z wałem korbowym silnika druga zaś umocowana do wału skrzyni biegów. Pomiędzy nimi znajduje się ogólnie mówiąc system tłumienia drgań. Ideą zastosowania dwumasu jest zmniejszenie drgań przekazywanych na skrzynkę biegów, a co za tym idzie przedłużenie jej trwałości. Jednak trwałość samego koła pozostawia wiele do życzenia, no i oczywiście cena.Marco1414 pisze:i co to jest to koło dwumasowe?

- 
				BluGolfTDI
- Nowicjusz 
- czajaa22
- Forum Master 
- Kontakt:
Witam przaylacze sie bo u mnei etz cos podobnego ale nei ze zimny czy cieply poprostu czasami na przy dojezdzaniu do skzyzowania i nei zaleznie czy na biegu jalowym czy innym nie wiem czy to sa w sumie drgania ale takie inne zachowanie silnika moze i lekkie drgania ale zadko no i przy zapalaniu zimnego mam drganie szarpniecie ale to chyab od pęcherzyków powietrza w ukladzie paliwowym zgadza sie? tez nei zawsze.Silnik AHF.

Ostatnio zmieniony ndz sty 20, 2008 19:00 przez czajaa22, łącznie zmieniany 1 raz.

R TDI PROJECT IN PROGRES http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=62&t=127178&p=1414461#p1414461 NA SPRZEDAZ
						- 
				piotrek.cz.
- Nowicjusz 
Witam.klimoch pisze:odłacz wtyczkę na skrzyni biegów, tą od prędkościomierza i zobacz co sie dzieje
Mam w swoim golfie mam 100% te same objawy, i cały czas myślałem, ze mam do wymiany koło dwumasowe, ale po odłączeniu czujnika prędkości ze skrzyni drgania ustają zupełnie. I teraz znów nie jestem pewny na 100%, że to koło do wymiany. Czy ktoś wie co to może być jak po odłączeniu czujnika nie drga???
pozdrawiam
Szukam kogoś z okolic Cieszyna kto ma Vag i zna się na rzeczy.