I co z tego,że masz?arwam pisze:mam w audi w domu pompę
Ja miałem 3,które się wysrały

Pokręć dawką tak jak ja i zobaczymy wtedy

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
I co z tego,że masz?arwam pisze:mam w audi w domu pompę
Oczywiście jestem w stanie się z tym zgodzić,ale na pewno miałeś je już razem z głowicą pompy i dawka nie jest tak mocno podkręcona w stosunku do ich przekroju jak w mojej 9-tcearwam pisze:w pompie 12mm mam nurniki
Nomm...tylko co do tego ma kąt wtrysku itd.arwam pisze:3000rpm to wtrysk zaczyna się zarówno przy małej jak i wykręconej do granic możliwości dawce w tym samym momencie ( kąt wyprzedzenia początku wtrysku) ale już w zależności od od dawki kończy sięwcześniej ( mała dawka ) lub później ( większa dawka )
...oraz co jest przyczyną śmierci 3-ech głowic pomp w bardzo krótkim czasie.Michaś_1977 pisze:Podaj mi teraz choć jeden argument,który mnie utwierdzi w przekonaniu,że to nie jest wina zbyt dużej dawki w stosunku do małego przekroju nurników
Czekam na konkrety (nie typu-"jakby coś tak,to by coś tam..."),a jak nie to kończmy to odbijanie piłeczki,bo zaczynamy ocierać się o spam...Michaś_1977 pisze:paliwo lałem zawsze na tej samej stacji-bardzo dobrej jakości,filtr czysty,wszystkie podzespoły w pompie sprawne,tylko tłoko-rozdzielacze zawsze padały i to dość szybko.
Michaś_1977 pisze:,później zaczął wzrastać apetyt na moc i dawka szła w górę.Kolejna głowiczka wytrzymała ok.1,5mieś,a ostatnia niecały miesiąc
Michaś_1977 pisze:,a prawda jest taka,że czas tłoczenia jest równy długości i wysokości krzywki na fali.
Arek,to jest dowód jak cholera,że nurniki stawiają opór.Michaś_1977 pisze:Wiesz,że niedawno eksperymentowałem trochę z tymi nurnikami i po założeniu tych od głowiczki 9-ki,obroty drastycznie spadały,auto przestawało jechać,a żeby uzyskać to co było przed zmianą musiałem dawkę podkręcić na + o prawie 2 obroty,
Jestem w stanie cie poprzec mialem bardzo podobnie, nawet z awaria na głowiczce 11mm mialem nurniki od tdi i chodzil wporzadku załozylem od TD to strasznie sie zdławil , dawke tez musialem podniesc, a potezm pierscien dozujacy sie przekrecil i tłoczek zapiekl sie w głowiczce;/, wiec cos w tym musi byc..Michaś_1977 pisze:No dobrze załóżmy,że w pewnych kwestiach masz rację,ale pompy 9mm z nurnikami padały jak muchy z mocną dawką,ale nie taką na max,natomiast pompa 10mm z króćcami przelotowymi i z dawką taką,że silnik już nie chce schodzić z obrotów ma się dobrze,mimo,że też przez dłuższy czas jeździła z wtryskami od 1V !!!
Pamiętaj,że w pompie nic się nie zmieniło poza założeniem tłoko-rozdzielacza 10mm ze sprężynami i falą.
Jeszcze raz Ci coś przypomnę:Arek,to jest dowód jak cholera,że nurniki stawiają opór.Michaś_1977 pisze:Wiesz,że niedawno eksperymentowałem trochę z tymi nurnikami i po założeniu tych od głowiczki 9-ki,obroty drastycznie spadały,auto przestawało jechać,a żeby uzyskać to co było przed zmianą musiałem dawkę podkręcić na + o prawie 2 obroty,
Z resztą nieważne co teraz napiszesz,ja już mam dość tej dyskusji,więc kończę
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 71 gości