Nie chce zapalić
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Nie chce zapalić
Witam.
Jak w temacie mój golfik od kilku dni nie zapala z kluczyka w ogóle.Po kilkukrotnym podgrzaniu świec i kręceniu na wężykach widać duże pęcherze powietrza(domyślam się że to jest powodem).Po pchnięciu golfik zapala od razu,nie gaśnie,nie wariuje i powietrza na przewodach nie widać.Co może być przyczyna filtr?Przewody całe nigdzie nie cieknie,nie zostaje najmniejsza plamka nawet po całej nocy.
Jak w temacie mój golfik od kilku dni nie zapala z kluczyka w ogóle.Po kilkukrotnym podgrzaniu świec i kręceniu na wężykach widać duże pęcherze powietrza(domyślam się że to jest powodem).Po pchnięciu golfik zapala od razu,nie gaśnie,nie wariuje i powietrza na przewodach nie widać.Co może być przyczyna filtr?Przewody całe nigdzie nie cieknie,nie zostaje najmniejsza plamka nawet po całej nocy.
Re: Nie chce zapalić
Kolego zadając pytanie w sumie sam sobie na nie odpowiedziałeś. zacznij od uszczelnienia układu paliwowego, jeśłi to nie da skutku bedziemy martwiś się dalej.wertyc pisze:Witam.
-
arwam
jeśli masz wszystko jak potrzeba to zaworki Ci nie są potrzebne.wertyc pisze:A oryginalnie był montowany zawór zwrotny?Jeśli nie to czy bez niego też Wam paliwko uciekało z powrotem do baku?Macie u siebie zamontowane te zaworki?
proponuję tylko się zaopatrzyć w pompkę ręczną do odpowietrzania i wszystko uszczelnić.
jak kręcisz rozrusznikiem to podkapca z wydechu czy wogóle?
napisz bo to jest ważne i pozwoli nam się dowiedzieć czy dostaje paliwo czy nie.
-
ronuch
- Gadatliwa bestia

na jaki kolor ci kopci - ja przekopalem cale auto bo tez nie umialem zapalic (kopcil na bialo) a okazalo sie ze mam walniety bezpiecznik paskowy w komorze silnika od swiec zarowych. Najlepiej zeby go sprawdzic to go wykrec bo moj wygladal ok a poprostu utlenil sie pod srobka.
kupie kierownice 3-ramienna do passata 3bg czarna skóra i galke zmiany biegow do skrzyni 6