Witam, sorki jeżeli piszę w nieodpowiednim miejscu, ale przeszukałem forum i nie znalazłem nigdzie podobnego tematu (w razie problemu proszę o przeniesienie posta):\
Czy można w Mk1 Cabrio zamontować pasy szelkowe marki Schroth. Czytałem w necie, że podobno można, ale tylko przy sportowych fotelach (Standartowe mogą się złamać przy ewentualnym uderzeniu). Z drugiej strony słyszałem, że można zamontować, ale tylko w wersji ze sztywnymi napinaczami (w miejsce standartowych miejsc na tylnej kanapie).
Poproszę o pomoc w tej kwestii
pozdroVWienia
Pasy Schroth w Cabrio?
A dlaczego twierdzisz że niema to sensu w Cabrio? Fotele mam standartowe kubełkowe z Cabrio a zastanawiam się ewentualnie nad swapem takowych z Corrado lub Scirocco. Problem polega na tym, czy przy zamontowaniu napinaczy w standartowych miejscach na tylnej kanapie będzie to dobrym rozwiązaniem. W końcu takie pasy zakłada się dla zwiększenia bezpieczeństwa.
VW Jetta A1 2.0 16V (9A)
No można. Napisz PW do Marko84 on chyba ma w kuble zamontowane pasy szelkowe to Ci napisze jak to montowałjagood pisze:Problem polega na tym, czy przy zamontowaniu napinaczy w standartowych miejscach na tylnej kanapie będzie to dobrym rozwiązaniem. W końcu takie pasy zakłada się dla zwiększenia bezpieczeństwa.
jak juz nowy13 zauważył to lekka profanacja montować "szelki" do zwykłych foteli, ale oczywiście mozna to zrobic. Mozesz zamontować "szelki" w miejsca od pasów z tylnych foteli np. jest to lekki paradoks z tymi szelkami tak jak mieć kubełek i mieć zwykłe pasy
[b]ZAPRASZAMY NA -> [/b] www.08PSS.pl
Wyjazdy integracyjne dla firm WWW.ENJOYIT.PL
Wyjazdy integracyjne dla firm WWW.ENJOYIT.PL