Soczewki do lamp - beda pasowac?
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Soczewki do lamp - beda pasowac?
Witam.. Trafila mi sie okazja kupic 2 lampy z soczewkami do halogenu. Niestety obie sa prawe... Czy ktos kto matowal je orientuje sie czy beda pasowac i do lewej lampy czy po prostu sa inne??
2 pytanie: skoro teoretycznie mam juz soczewki, mam juz orgynalny wlacznik do halogenow, jak to wszystko podlaczyc by gralo. Czy wystarczy bezposrednio pod wlacznik??
2 pytanie: skoro teoretycznie mam juz soczewki, mam juz orgynalny wlacznik do halogenow, jak to wszystko podlaczyc by gralo. Czy wystarczy bezposrednio pod wlacznik??
Ostatnio zmieniony ndz lis 29, 2009 18:58 przez rakczek, łącznie zmieniany 1 raz.
soczewki są identyczne wiec nie ma znaczenia czy lewa, prawa
tutaj masz temat o halogenach do mk4: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... ht=#711488
tutaj masz temat o halogenach do mk4: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... ht=#711488
Tak wiec prawa soczewka wlasnie tak wyglada:
Ale czy uchwyt 1 w lewej soczewce nie powinien byc w punkcie 2?? Bo wlasnie z jednej strony sa dwa mocowania a z drugiej 1...
W tym jest caly problem..Dzieki za pomoc
Ale czy uchwyt 1 w lewej soczewce nie powinien byc w punkcie 2?? Bo wlasnie z jednej strony sa dwa mocowania a z drugiej 1...
W tym jest caly problem..Dzieki za pomoc
http://motors-leicester.co.uk
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
e-mail: kpj.motors@wp.pl
Mobile: 07515651171
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
Oczywiście. Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Po zaślepkach wszystko jasno widać. Niepotrzebnie zasugerowałem się wcześniejszą wypowiedzią w innym, podobnym temacie greg'a, gdzie twierdził właśnie że są identyczne. Moja wina.Qto pisze:i nie powiedzialbym ze obydwie byly takie same, byly symetryczne.
mówiąc szczerze byłem przekonany że lewa i prawa jest taka sama - dopiero jak wyciągnąłem zaślepki to wyszło jak jestkiss pisze:podobnym temacie greg'a, gdzie twierdził właśnie że są identyczne
[ Dodano: Sob Mar 10, 2007 11:10 pm ]
mea kulpa - tak to jest jak człowiek pisze z pamięci zamiast isć i sprawdzić
[ Dodano: Sob Mar 10, 2007 11:12 pm ]
z tym ze jak przykrecisz na te dwie dolne to moim zdaniem wcale nie będzie drgać - pomimo nieprzykręcenia wąsa
Gregu bardzo prosze rozjasnij mi kwestie przekaznikow jesli mozesz.greg pisze:
przekaźnik pani eby trza i kabelki pociagnąć jak ich fabrycznie nie ma...
Niestety kabli nie ma wiec bede musial je sam pociagnac ale to nie problem. Tylko jaki i gdzie ten przekaznik??
Juz nawet wylapalem na ktorej blaszce we wlaczniku swiatel zalacza sie plus od halogenow
http://motors-leicester.co.uk
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
K.P.J. Motors
Unit 8-9 Jarvis Street
LE3 5BN
Leicester
no więc tak, w lampach zarówno halogeny jak i migacze maja symetryczne ( lustrzane odbicie ) uchwyty
ja u siebie zamontowałem dodatkowe migacze i poniewaz sruby nie pasowały umocowałem je tylko na dwie sryby i nic nie drga, nie lata, jest tak jak trzeba
jeśli nie masz halogenów to najprawdopodobniej nie masz tez instalacji
orginalnie do halogenów przychodzi przekażnik, wiązka idzie przez tablice bezpieczników i dopiero do włącznika
mozna to zrobic na wprost prąd przez wlacznik do lamp ale i tak trzeba ciagnąc kable, i dobrze jest jakis bezpiecznik po drodze wcisnąć
ja u siebie zamontowałem dodatkowe migacze i poniewaz sruby nie pasowały umocowałem je tylko na dwie sryby i nic nie drga, nie lata, jest tak jak trzeba
jeśli nie masz halogenów to najprawdopodobniej nie masz tez instalacji
orginalnie do halogenów przychodzi przekażnik, wiązka idzie przez tablice bezpieczników i dopiero do włącznika
mozna to zrobic na wprost prąd przez wlacznik do lamp ale i tak trzeba ciagnąc kable, i dobrze jest jakis bezpiecznik po drodze wcisnąć
rakczek, zaczynamy od wyjęcia włącznika swiateł poprzez wiśnięcie przycisku do przekręcania (włączenia świateł) lekkiego przekręcenia i pociągnięcia całego włącznika - włacznik wyjmujesz .Następnie wypinasz wraz zaślepką osłonę skrzynki bezpieczników odkręcasz śrubki i odpinasz lewą, następnie odkręcasz śrubkę widoczną i zdejmujesz prawa osłonę dolną ponizej kierowcy - w moim przypadku wystarczyło zdjać lewą bo wzmocnienie pod nia było pęknięte i mogłem wyjać połowę wzmocnienia - masz wtedy widok na kable, przekaźniki itd.
dobra - teraz mamy dostęp do wszystkiego czego potzrebujemy, odkręcamy skrzynkę bezpieczników (2 wkręty) i wcyągam ją w raz z kablami, na bokach ma ona zapinki, odpinamy zapinki - rozchodzi nam sie obudowa otwieramy skrzynkę bezpieczników i odnajdujemy bezpiecznik nr 36 - dopinamy się do kabelka idącego od tego bezpiecznika i kabelek ten prowadzimy do przekaźnika świateł - pin o ile dobrze pamietam 30. Następnie bierzemy brązowy kabelek któy podpinamy do pinu 86 a drugi koniec z oczkiem do punktu masy - na fotce widać masę - 2 kable brązowe. Z włącznika świateł puszczamy przewód do przekaźnika pin 85. Od przekaźnika z pionu 87 wysyłamy dwa kabelki które idą aż pod maskę do wtyczek reflektoró i tu uwaga - u mnie orginalnie we wtyczkach było 10 kabelkó które kończyły się obok skrzynki bezpiecznikó - wieć należy sprawdzić.
dobra - teraz mamy dostęp do wszystkiego czego potzrebujemy, odkręcamy skrzynkę bezpieczników (2 wkręty) i wcyągam ją w raz z kablami, na bokach ma ona zapinki, odpinamy zapinki - rozchodzi nam sie obudowa otwieramy skrzynkę bezpieczników i odnajdujemy bezpiecznik nr 36 - dopinamy się do kabelka idącego od tego bezpiecznika i kabelek ten prowadzimy do przekaźnika świateł - pin o ile dobrze pamietam 30. Następnie bierzemy brązowy kabelek któy podpinamy do pinu 86 a drugi koniec z oczkiem do punktu masy - na fotce widać masę - 2 kable brązowe. Z włącznika świateł puszczamy przewód do przekaźnika pin 85. Od przekaźnika z pionu 87 wysyłamy dwa kabelki które idą aż pod maskę do wtyczek reflektoró i tu uwaga - u mnie orginalnie we wtyczkach było 10 kabelkó które kończyły się obok skrzynki bezpiecznikó - wieć należy sprawdzić.
Ostatnio zmieniony ndz mar 11, 2007 20:11 przez greg, łącznie zmieniany 1 raz.