[MK4] Modyfikacja liczników (Needle Staging), montaz nowych liczników.

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

bolo9823
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 166
Rejestracja: czw kwie 19, 2018 14:29
Auto: Volkswagen Golf 4 1.9 TDI ALH

Re: [MK4] Modyfikacja liczników (Needle Staging), montaz nowych liczników.

Post autor: bolo9823 » wt cze 02, 2020 22:01

Nie chce mi sie teraz szukac czy twoj komfort ma can, ale wydaje mi sie ze tak. Jezeli ma can informacja o swiatlach bedzie sygnalizowana jak rowniez o otwrtych poszczegolnych drzwiach, natomiast jezeli nie ma can to nie bedzie owych informacji na ruskiej stronie mozna znalezc jak taka funkcje uaktywnic w lutujac 2 rezystory oraz diode, ale niestety wtedy jest informacja wyłącznie o drzwiach kierowcy



Vwolf86
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 29
Rejestracja: sob maja 30, 2020 15:38
Lokalizacja: Olkusz
Auto: Golf IV 1.9 TDI alh 3D 2001r.
Silnik: 1.9

Re: [MK4] Modyfikacja liczników (Needle Staging), montaz nowych liczników.

Post autor: Vwolf86 » śr cze 03, 2020 16:55

bolo9823 pisze:
wt cze 02, 2020 22:01
Nie chce mi sie teraz szukac czy twoj komfort ma can, ale wydaje mi sie ze tak. Jezeli ma can informacja o swiatlach bedzie sygnalizowana jak rowniez o otwrtych poszczegolnych drzwiach, natomiast jezeli nie ma can to nie bedzie owych informacji na ruskiej stronie mozna znalezc jak taka funkcje uaktywnic w lutujac 2 rezystory oraz diode, ale niestety wtedy jest informacja wyłącznie o drzwiach kierowcy
Mam 1C0 to juz z Canem, czyli powinno grac



Vwolf86
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 29
Rejestracja: sob maja 30, 2020 15:38
Lokalizacja: Olkusz
Auto: Golf IV 1.9 TDI alh 3D 2001r.
Silnik: 1.9

Re: [MK4] Modyfikacja liczników (Needle Staging), montaz nowych liczników.

Post autor: Vwolf86 » czw cze 04, 2020 17:50

bolo9823 pisze:
ndz maja 31, 2020 02:56
3B0 920 847 oraz 3B0 920 849
Witam mam pytanie zakupiłem licznik z passata 3b0 920 849 B, ale nie moge za chiny zgrac mojego wsadu z licznika bo wychodzi jakis dziwny błąd 🤔. Potem sprobowalem z licznika ktory zakupiłem zgrac wsad i zgralo bez problemu eepromem. Moj licznik jest firmy motometer.
Masz może wsad pod moj silnik 1.9 tdi alh silnik bez tuningów w 3 drzwiowym samochodzie?

A drugie pytanie czy jak ustawie immo w nowym liczniku to czy na starym jeszcze odpale auto? Bo narazie nie mam obudowy do niego zeby zamontowac, a nie chce niszczyc starego licznika



bolo9823
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 166
Rejestracja: czw kwie 19, 2018 14:29
Auto: Volkswagen Golf 4 1.9 TDI ALH

Re: [MK4] Modyfikacja liczników (Needle Staging), montaz nowych liczników.

Post autor: bolo9823 » pt cze 05, 2020 00:13

Wsad masz na 2 albo 3 stronie tego tematu wysyłałem kiedys komuś własnie pod diesla. Tak to własnie jest z tymi motometer raczej nie zgrasz zwykłym kablem kkl motometer immo3 kiedys u kumpla sie starałem i nic nie wyszło. A sprawa z odpalaniem to musze cie zmartwic bo jezeli juz przepiszesz kluczyki pod nowy licznik to na starym bedziesz musiał znowu kodować.



Vwolf86
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 29
Rejestracja: sob maja 30, 2020 15:38
Lokalizacja: Olkusz
Auto: Golf IV 1.9 TDI alh 3D 2001r.
Silnik: 1.9

Re: [MK4] Modyfikacja liczników (Needle Staging), montaz nowych liczników.

Post autor: Vwolf86 » pt cze 05, 2020 00:19

bolo9823 pisze:
pt cze 05, 2020 00:13
Wsad masz na 2 albo 3 stronie tego tematu wysyłałem kiedys komuś własnie pod diesla. Tak to własnie jest z tymi motometer raczej nie zgrasz zwykłym kablem kkl motometer immo3 kiedys u kumpla sie starałem i nic nie wyszło. A sprawa z odpalaniem to musze cie zmartwic bo jezeli juz przepiszesz kluczyki pod nowy licznik to na starym bedziesz musiał znowu kodować.
Kurde zawsze jakis problem 😕
Tak już zgralem ten wsad do nowego licznika 🙂
Tylko wychodzi kontrolka ze malo plynu spryskiwaczy... Ale ja tam nie mam czujnika chyba..
A jeszcze pytanie. Jak przepisze klucze na ten nowy licznik to na stary potem tez mogę?



Vwolf86
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 29
Rejestracja: sob maja 30, 2020 15:38
Lokalizacja: Olkusz
Auto: Golf IV 1.9 TDI alh 3D 2001r.
Silnik: 1.9

Re: [MK4] Modyfikacja liczników (Needle Staging), montaz nowych liczników.

Post autor: Vwolf86 » pt cze 05, 2020 00:25

Vwolf86 pisze:
pt cze 05, 2020 00:19
bolo9823 pisze:
pt cze 05, 2020 00:13
Wsad masz na 2 albo 3 stronie tego tematu wysyłałem kiedys komuś własnie pod diesla. Tak to własnie jest z tymi motometer raczej nie zgrasz zwykłym kablem kkl motometer immo3 kiedys u kumpla sie starałem i nic nie wyszło. A sprawa z odpalaniem to musze cie zmartwic bo jezeli juz przepiszesz kluczyki pod nowy licznik to na starym bedziesz musiał znowu kodować.
Kurde zawsze jakis problem 😕
Tak już zgralem ten wsad do nowego licznika 🙂
Tylko wychodzi kontrolka ze malo plynu spryskiwaczy... Ale ja tam nie mam czujnika chyba..
A jeszcze pytanie. Jak przepisze klucze na ten nowy licznik to na stary potem tez mogę?
A kablem viakena z tą przejsciówką?
https://viaken.pl/pl/vag-usb-kkl-line-k ... -piny.html



bolo9823
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 166
Rejestracja: czw kwie 19, 2018 14:29
Auto: Volkswagen Golf 4 1.9 TDI ALH

Re: [MK4] Modyfikacja liczników (Needle Staging), montaz nowych liczników.

Post autor: bolo9823 » pt cze 05, 2020 15:01

to zwykły kkl, włóz nowe zegary i postaraj sie przepisac metoda vcds bez przepisywania



Vwolf86
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 29
Rejestracja: sob maja 30, 2020 15:38
Lokalizacja: Olkusz
Auto: Golf IV 1.9 TDI alh 3D 2001r.
Silnik: 1.9

Re: [MK4] Modyfikacja liczników (Needle Staging), montaz nowych liczników.

Post autor: Vwolf86 » ndz lip 05, 2020 21:19

Witam udało mi sie zgrac wsad z licznika bosch motometer, lecz wsad wazy 1kb, a VDO ma 2 kb. Offset sie zaczyna od 000000 do 000390? Jakos, a VDO do 0007??. Potrafi ktoś tu przepisać kodowane numery i piny immo i nadwozia ze starego licznika do nowego? Albo czy są jakies programy od tego? Ja to reczne przepisywalem, odnalazlem pare numerów... Ale już się gubie w tym 🤔



szczurmotors
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 7
Rejestracja: ndz sty 19, 2020 22:50

Re: [MK4] Modyfikacja liczników (Needle Staging), montaz nowych liczników.

Post autor: szczurmotors » wt sie 25, 2020 22:16

Siemka, poszukuje wsadu z golfa do licznika z passata 3B0 920 829A



Vwolf86
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 29
Rejestracja: sob maja 30, 2020 15:38
Lokalizacja: Olkusz
Auto: Golf IV 1.9 TDI alh 3D 2001r.
Silnik: 1.9

Re: [MK4] Modyfikacja liczników (Needle Staging), montaz nowych liczników.

Post autor: Vwolf86 » czw wrz 17, 2020 23:11

Witam. Jak by ktos miał problem ze zgraniem wsadu z licznika Bosch motometer to polecam zmienic ustawienia transferu na porcie usb na najmniejszy i powinno ruszyć. Mi pomogło.



Awatar użytkownika
maj0nez
VR6 user
VR6 user
Posty: 2956
Rejestracja: pn lis 17, 2008 10:27
Lokalizacja: LOP
Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
Silnik: AUQ
Kontakt:

Re: [MK4] Modyfikacja liczników (Needle Staging), montaz nowych liczników.

Post autor: maj0nez » pt paź 09, 2020 11:06

Witam
Posiadam licznik ze Skody Octavii 1
1U0 920 841 C
to jest licznik z CAN.
Gdzie zmienić we wsadzie wpis, żeby licznik czytał prędkość z ABS?
Pozdrawiam


Szkodnik Skoda Octavia 1 RS 1.8T + DSG

Awatar użytkownika
maj0nez
VR6 user
VR6 user
Posty: 2956
Rejestracja: pn lis 17, 2008 10:27
Lokalizacja: LOP
Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
Silnik: AUQ
Kontakt:

Re: [MK4] Modyfikacja liczników (Needle Staging), montaz nowych liczników.

Post autor: maj0nez » pn paź 12, 2020 12:44

Panowie tutaj coś zmieniłem i prędkość działa ma liczniku ale nie przekazuje jej do skrzyni gdyż w VCDS w blokach pomiarowych nie widzi prędkości.
Obrazek

Obrazek

Proszę o pomoc.


Szkodnik Skoda Octavia 1 RS 1.8T + DSG

anczei
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 5
Rejestracja: ndz cze 10, 2012 14:40

Re: [MK4] Modyfikacja liczników (Needle Staging), montaz nowych liczników.

Post autor: anczei » ndz lis 15, 2020 23:59

Witam
Super kontynuacja tematu.
Jakiś czas temu na podstawie poprzedniego wątku aktywowałem RKM oraz podswietlenie wskazowek po zapłonie
Posiadam licznik 1J5920826C
Chciałem włączyć test kontrolek ale niestety wyskakuje komunikat ze eeprom nie obsluguje testu, inne funkcje działają.
Licznik 1J5920826C jest taki sam jak 1J0920826C, rózni się tylko wyglądem zewnętrznym.
Licznik jaki posiadam to VDO

Nazwa wsadu :
1J5920826C KOMBI+WEGFAHRSP VDO V05

Link do wsadu :


W którym miejscu we wsadzie edytować wartości i na jakie żeby to uruchomić ?

Pozdrawiam :)



Awatar użytkownika
maj0nez
VR6 user
VR6 user
Posty: 2956
Rejestracja: pn lis 17, 2008 10:27
Lokalizacja: LOP
Auto: Skoda Octavia 1.8T + DSG
Silnik: AUQ
Kontakt:

Re: [MK4] Modyfikacja liczników (Needle Staging), montaz nowych liczników.

Post autor: maj0nez » wt lis 24, 2020 14:10

anczei pisze:
ndz lis 15, 2020 23:59
Witam
Super kontynuacja tematu.
Jakiś czas temu na podstawie poprzedniego wątku aktywowałem RKM oraz podswietlenie wskazowek po zapłonie
Posiadam licznik 1J5920826C
Chciałem włączyć test kontrolek ale niestety wyskakuje komunikat ze eeprom nie obsluguje testu, inne funkcje działają.
Licznik 1J5920826C jest taki sam jak 1J0920826C, rózni się tylko wyglądem zewnętrznym.
Licznik jaki posiadam to VDO

Nazwa wsadu :
1J5920826C KOMBI+WEGFAHRSP VDO V05

Link do wsadu :


W którym miejscu we wsadzie edytować wartości i na jakie żeby to uruchomić ?

Pozdrawiam :)
W których adresach zmieniasz test kontrolek?


Szkodnik Skoda Octavia 1 RS 1.8T + DSG

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości