Golf 7 wymiana podsufitki

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

waldeksz
Nowicjusz
Nowicjusz

Golf 7 wymiana podsufitki

Post autor: waldeksz » ndz lut 21, 2016 13:15

[mk7] Witam serdecznie
To mój pierwszy post na forum golfa więc proszę mnie od razu nie hejtować.
Od dwóch miesięcy jestem posiadaczem golfika 7 generacji- tematu o aucie jeszcze nie ma, ale po poprzednim forum pozostało zamiłowanie do modzenia. Autko zostało fajnie skonfigurowane przez poprzedniego właściciela (pracownika firma VW Kulczyk), a ja je kupiłem roczne z przebiegiem niespełna 30 tys km.
Jak wspomniałem wcześniej z zamiłowania do modzenia, zachorowałem na czarna podsufitke z wersji GTI lub GTD. Jest tego troszkę na all. i można niedrogo kupić.
Zastanawiam się jednak, po wymontowaniu podsufitki i plastikowych nakładek na słupek A pozostaną jeszcze plastiki przy małych trójkątnych szybkach z przodu ( te przy desce rozdzielczej). Czy jest jakiś problem żeby to zdemontować bez wyciągania deski rozdzielczej, czy deska musie być wyjęta z auta??? I drugie moje pytanie tyczy się szyberdachu. Wszystkie podsufitki dostępne na all. nie mają w komplecie materiałowej osłony zasuwanej nad głową. Oryginalnie jest ona u mnie w kolorze jasnym, ale przy wymianie podsufitki na czarną też ten element należało by wymienić. Przerabiał ktoś ten temat??? Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”