Wymiana zegarka ciekłokrystalicznego w liczniku
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
- Młody Golfiarz
- Vag Nysa
Witam potrzebuję jakiś porad jak się zabrać do rozkręcenia licznika w celu wymiany zegarka ciekłokrystalicznego ,który jest wylany :/ Posiadam drugi licznik w którym ten zegarek jest sprawny i muszę rozkręcić oba liczniki Najbardziej bym prosił o poradę jak ściągać tą folię ze ścieżkami z tych bolców zakończonych zgrubieniami
PozdraVWiam
PozdraVWiam
Wyjmujesz oprawki od żarówek ,ściagasz na górze normalnie folie z tych bolców potem odpinasz kostkę od obudowy, odręcasz wszystkie śrubki i wyciągasz z obudowy, wyświetlacz u mnie w normalnym liczniku był na 2 kabelkach przylutowany . Nie wiem jak to wygląda w liczniku z mfa.
- Młody Golfiarz
- Vag Nysa
Nie mam MFA Te kabelki są gdzieś od strony tarczy czy z tyłu
Ja przy wyświetlaczu przelutowałem z tego co pamietam, prosta robota jeżeli ktoś potrafi posługiwać się lutownicą i śrubokrętem to da rade
- Młody Golfiarz
- Vag Nysa
Dla potomnych są dwa rodzaje zegarków (cały czas mówie o tych bez MFA) w jednym zegarze po rozebraniu faktycznie miałem 2 kabelki płytka była jak z tektury a ekranik był na dwóch stykach w drugim liczniku płytka była zielona nie było kabelków były dwa cienkie bolcę które wchodziły w obudowę a ekranik był na jednem styku. I oderwałem te gąbczaste styki z dobrego ekranika włożyłem do drugiego ale nie podłączając - zegarka nie będzie ale przynajmnie widok wylanego zegarka nie będzie ostraszał
Może różni się tym że jeden jeden był starego typu drugi nowszego ? tzn jeden na dwie wtyki drugi na jedną ? .
- Młody Golfiarz
- Vag Nysa
To czemu to bardziej lepsze (bez kabelków) było w starym a to mniej pomysłowe z kabelkami było w nowszym typie