Odnowienie wąskich zderzaków + listwy boczne + grill

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Awatar użytkownika
Spooky Fox
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Spooky Fox » ndz lut 09, 2014 13:58

Witam. Kilka dni temu zakupiłem ładnego golfika mk2. Wiadomo, że za takie pieniądze nie kupię rarytaska, jest kilka rzeczy do poprawek, głównie kilka "wrzodów" na lakierze, ale wszystko po kolei.

Zderzaki i listwy boczne, jak wiadomo, po dłuższym czasie po prostu płowieją. Jaki jest sposób na to, żeby dłużej cieszyć się głęboką czernią owych elementów? Słyszałem, że co bardziej doświadczeni robią jakieś "opalanki". Bo podejrzewam, że czarna puszka kiwi nie zda egzaminu na dłużej, niż do pierwszego śniegu/deszczu/pobytu na myjni* (*niepotrzebne skreślić). Jednak jeśli miałoby się to opalać, to czy nie niszczy się w ten sposób materiału?

I jeszcze co do grilla. Obecny grill jest nieco...hmm...nieogarnięty, że się tak wyrażę. Tu już nie wchodzi nawet w grę odnowienie, bo taniej, szybciej i wygodniej będzie mi kupić nowy. Ale tu pojawia się również pytanko. Znalazłem na allegro dwa, które by mnie interesowały - na cztery lampy, bez znaczka. Jedno jest o podobno renomowanej firmy JOM, na zdjęciu nieco matowy, za 140 złotych z przesyłką, a drugi jest od jakiejś firmy-krzak, niby wysokiej klasy zamiennik (to samo jest napisane w przypadku grilla od JOM), na zdjęciu bardziej błyszczący (co mi bardziej odpowiada) i w dodatku za 100 złotych. Czy lepiej dołożyć te 40 zł i mieć od rzekomo sprawdzonej firmy, czy to w tym przypadku nie robi różnicy?

Dzięki za wszelkie odpowiedzi :)

"Because icons never die. They just...get...faster"

Awatar użytkownika
mikolajmakoski1
Forum Master
Forum Master

Post autor: mikolajmakoski1 » ndz lut 09, 2014 14:10

dobrze słyszałeś na plastiki najlepsza jest opalarka czyli zagrzanie plastiku dzieki jemu czern wraca.Co do grilli to nie bierz żadnych zamiennych typu jom i inne ulepy bo one a zrobione z abs-u ktory peka i nie estetycznie wygląda(nie mówiąc juz o braku znaczka) zaczepy w nich nie wytrzymują zakładania na auto i nie idzie go dobrze spasować z buda.Lepszym rozwiązaniem jest udanie sie na szrot i za 20-30zl kupić oryginał ktory posłuży ci jeszcze kupę lat

"Dla ciebie to wkładanie kasy w starego golfa,dla mnie to wkładanie serca w pasje."
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6&start=56

Awatar użytkownika
Spooky Fox
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Spooky Fox » ndz lut 09, 2014 14:15

Mam rozumieć, że grill też mogę odnowić w ten sam sposób, co zamienniki? Znaczy się - opalarką?

Awatar użytkownika
mikolajmakoski1
Forum Master
Forum Master

Post autor: mikolajmakoski1 » ndz lut 09, 2014 14:27

ori grill odnowisz opalarka zamiennika nie bo zamiennik mozna jedynie pomalowac farba

"Dla ciebie to wkładanie kasy w starego golfa,dla mnie to wkładanie serca w pasje."
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 6&start=56

Awatar użytkownika
Spooky Fox
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Spooky Fox » ndz lut 09, 2014 14:30

Dobra. Dzięki za pomoc. Przenoszę się na swoje rejony Dolnego Śląska :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”