przygotowanie tarcz podświetlonych od tyłu

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Awatar użytkownika
zawa44
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: zawa44 » ndz gru 29, 2013 18:59

witam
kombinuję właśnie nad ulepieniem podświetlonych tarcz do golfa. zrobiłem sobie już projekt i teraz zastanawiam się nad metodą wykonania. podejmowałem już próbę drukowania na folii transparentnej ale nie spełnia to norm jakościowych ja dla mnie.
co do metod to rozważam dwie- cięcie czarnej folii ploterem i naklejenie na białą kartkę lub wydruk na folii translucentnej
problem w tym że do ploteru potrzebuję linii cięcia w wektorze a corela nie ogarniam a co do translucentnej-kosztuje to sporo i nie bardzo drukarnie reklamowe chcą się tego podejmować.
jest tu jakiś grafik/drukarz który ma znajomości alb zechciałby doradzić jak się za to zabrać i pomóc w realizacji projektu? (oczywiście nie mówię, że za darmo)

pozdrawiam

projekcik:
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

kupię do MK2:
zderzak wąski z chromami w stanie dowolnym (może być z rozbitka ) na dawcę chromów
grill ori chrom na pojedyncze światłą

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Shmatan » wt gru 31, 2013 14:34

Istnieją programy przerabiające rastor na grafikę wektorową.

Awatar użytkownika
zawa44
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: zawa44 » czw sty 02, 2014 21:36

dziękuję ale:
1) rastrEr
2) programem takim nic nie zdzialam bo za słabo odwzorowuje linie (próbowałem-nie żeby było że na łatwiznę, ktoś zrobi a ja będę się patrzył), chociaż może znajdę coś lepszego od corela... a oprócz tego nie wiem jak przygotować te wektory do cięcia ploterowego
niestety pomogłeś tyle co nic ale i tak dziękuję

kupię do MK2:
zderzak wąski z chromami w stanie dowolnym (może być z rozbitka ) na dawcę chromów
grill ori chrom na pojedyncze światłą

Awatar użytkownika
k0nr4d
_
_
Auto: GSXR/A8
Silnik: R4V8
Kontakt:

Post autor: k0nr4d » pt sty 03, 2014 09:45

Polecam vector magic, potem poprawić w corelu. Jeśli obraz jest w wysokiej rozdzielczości, uzyskuje się świetne efekty.

"Nie każdy żart rodzi bekę, nie każda przyczepa ma plandekę."
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”