Malowanie żeberek emblematu
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
witam. Mam przedni emblemat w czarnym macie i myślę nad pomalowaniem "wewnętrznej strony żeberek"
( na zdjęciu te czarne boczne ścianki). Można jakoś wyjąć ten chromowany element żeby łatwiej pomalować te boczne ścianki?
( na zdjęciu te czarne boczne ścianki). Można jakoś wyjąć ten chromowany element żeby łatwiej pomalować te boczne ścianki?
Trochę mało jasno się wyraziłeś. Te fotki co wrzuciłeś do czego się odnoszą - na pewno nie jest to przedni emblemat z grila od MK IV. Wpisz sobie w googlach "emblemat przód golf IV" to Ci wyskoczy masa zdjęć - znajdziesz sobie wszystkie zatrzaski, mocowania itp.
Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem, ale te "żeberka" są częścią grila a nie emblematu - chromowany emblemat ma na oko 2-3 mm grubości.
Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem, ale te "żeberka" są częścią grila a nie emblematu - chromowany emblemat ma na oko 2-3 mm grubości.
Logo przednie VW w mk4 jest na 8 lub 9 zatrzasków, zdejmujesz je i możesz spokojnie pomalować wnętrza tych żeberek jak to nazwałeś.
Tak jak napisał wyżej krazorek, logo zdejmujesz, a te ścianki, które chcesz pomalować są częścią grilla.
Tak jak napisał wyżej krazorek, logo zdejmujesz, a te ścianki, które chcesz pomalować są częścią grilla.
GTB...
Faktycznie nie jasno się wyraziłem. może ze względu na godzinę napisania postu chodzi mi o pomalowanie zaznaczonego elementu znaczka
można te zaznaczone ścianki odpiąć jakoś od chromowanego okręgu?
można te zaznaczone ścianki odpiąć jakoś od chromowanego okręgu?
Tak jak pisałem wyżej. Odepniesz chromowy znaczek VW. Potem dla ułatwienia możesz sobie nawet cały grill zdjąć i heja
Kolega w Borze malował wnętrze znaczka na czerwono bez zdejmowania grilla. Odczepił tylko chromowy znaczek i pomalował, ładnie mu to wyszło.
Kolega w Borze malował wnętrze znaczka na czerwono bez zdejmowania grilla. Odczepił tylko chromowy znaczek i pomalował, ładnie mu to wyszło.
GTB...
Odpięcie grila to nie jest dużo roboty, ale trzeba uważać na zaczepy... Jak pierwszy raz znaczek ściągasz to polecam ściągnąć gril - wtedy będziesz miał idealny dostęp do zaczepów od znaczka i zobaczysz jak to wygląda.
może sie przyda...
viewtopic.php?f=23&t=503190&hilit=kolorowy+grill" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=23&t=503190&hilit=kolorowy+grill" onclick="window.open(this.href);return false;