A to, o czym piszesz odnośnie zamykania posiadacza HID-ów i innych przeróbek za potrącenie pieszego jest dla mnie mało prawdopodobne, choć nie mówię, że nie jest to możliwe.. Owszem, zdarzają się wiejscy policjanci, którzy chcą się wykazać w jakikolwiek inny sposób niż interwencja pod wiejskim sklepem w sprawie awantury pijaczków o butelczynę alpagi, jednak takich policjantów na szczęście jest bardzo niewielu i zdarzają się głównie na wsiach (no chyba, że dostaną przeniesienie do miasta i chcą się poczuć jak w domu)..
Jeśli chodzi o potrącenie pieszego idącego wzdłuż jezdni to powinien być karany on sam, jeśli szedłby bez żadnych odblasków, a gdyby jeszcze był po alkoholu to tym bardziej należałaby mu się kara i to jakieś roboty w kamieniołomach, a nie areszt/więzienie, bo szkoda kasy na takich darmozjadów..
Poza tym chyba nie widziałeś dobrze przerobionych lamp, bo w Twoich wypowiedziach nie widzę ani jednego konstruktywnego argumentu przemawiającego do mnie na niekorzyść takich rozwiązań. I wierz mi, gorszą rzeczą jest zestaw HID w odbłyśnikowych lampach, czy chociażby źle włożona żarówka lub też nieprawidłowo ustawione lampy.
A po tym stwierdzeniu:
utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że jesteś osobnikiem aspołecznym, do tego masz coś nie tak z głową, życząc komuś innemu tego typu rzeczy, a co za tym idzie zamiast przesiadywać na forum powinieneś udać się do odpowiedniego specjalisty, no chyba, że takie uzewnętrznianie się już jest częścią jakiejś terapii, którą to odbywasz.wesol pisze:to życze wam zebyscie potracili kogos i dostali na otrzeżwienie tak z dyszke w pasiakach.
DADAN MK2 jeśli nie chcesz bawić się w poważniejsze przeróbki lamp to myślę, że te soczewki pod żarniki z gniazdem pod H1 ( http://allegro.pl/soczewki-soczewka-bix ... 85909.html" onclick="window.open(this.href);return false; ) będą jak najbardziej w porządku.
Do tego dokupujesz zestaw HID pod H1 za normalne pieniądze, a jeśli chodzi o same osłony soczewek to myślę, że można poszukać i dobrać coś innego, co będzie obejmowało większą powierzchnię i będzie ładniej wyglądało w lampie.