polo/caddy od czego fotele i decha licznik?

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Awatar użytkownika
strikez
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: strikez » wt lis 27, 2012 03:26

Witam. W glowie zrodzil mi sie szalony pomysl... wymiana wnetrza w mojej ince :) z fotelami narazie doszedlem iz pasuja od golfa 3 ( i pokrewne ) oraz polo 6n 6n2 oraz aut seata opartnych na 6k. I teraz pytanie czy fotele z polo 9n czy tez seatow 6l dalej beda pasowac?

2. oryginalna deska wola o pomste do nieba... z seata nowsze deski nie wchodza w gre ze wzgledu na ten psychodeliczny wyswietlacz ktory jest do wszystkiego ( czyli niczego ). Na pierwszy plan poszlo 6n2 :) ale patrzac dalej czy od 9n nie da sie tego p&p ? Nowsza decha takze bedzie latwiejsza do zaaplikowania klimatyzacji.

3. licznik wiem ze pasuje od arosy / lupo i polo 6n2 takze ale znowy czy od 9n tez ? i czy te zegary wewnetrznie nie sa takie same jak w golfie 4? ( dla przykladu mk4 i b5 maja takie same zegary ale inne obudowy ktore sa przekladalne ) - chodzi o redukcje kosztow gdyz licznikow z passatow i golfow mam od groma i wystarczylo by kupic najtanszy od jakiejs benzyny :)

seat inca 1.9sdi - aktual
seat cordoba 1.6 - aktual
vw golf mk4 1.9tdi 110km automat AHF - aktual
vw golf variant mk3 1.9tdi 1z - aktual

Awatar użytkownika
przemal
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: przemal » wt lis 27, 2012 10:51

strikez pisze:czy fotele z polo 9n czy tez seatow 6l dalej beda pasowac?
Inne prowadnice, bez spawania nie da rady.
strikez pisze:czy od 9n nie da sie tego p&p ?
P&P wątpię. Tu również bez rzeźby się nie obejdzie. Decha z 6N2 w miarę nowocześnie wygląda i w to bym celował.Klima w 6N2 również występowała (manual i climatronic).
strikez pisze:licznik wiem ze pasuje od arosy / lupo i polo 6n2 takze ale znowy czy od 9n tez ?
Do deski, którą masz zegarów z 6N2 nie włożysz. Z MK4 pewnie w wersji bez CAN coś tam da radę zrobić. Do starej deski najprościej wstawić licznik z 6N GTI i masz podświetlenia jak w Golfie Mk4.

Gran Turismo Iniezione

Awatar użytkownika
strikez
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: strikez » wt lis 27, 2012 20:40

mowiac p&p mam namysli jesli calosc z belkami itp przeloze ( elektryke pomijamy bo nigdy nie jest nic pnp )

6n gti ok tyle ze ja mam diesla... z mk4 licznik da sie na pewno spasowac elektronicznie bo inca ma zegary te same co golf 3 ( mam jeszcze corbi i tam na probe wlozylem z mk3 i pasuja ) a jak wiadomo do mk3 da sie spasowac z mk4. analogia. wnetrze z 6n2 ladne ale problem bo drozsze od 9n i jest tego sporo mniej...

apropos prowadnic. roznica taka jak mk2/mk3 ( czyli przespawanie tylnych nozek na inny rozstaw ) czy rozbnica jak mk3/mk4 ?

Awatar użytkownika
przemal
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: przemal » śr lis 28, 2012 14:07

strikez pisze:wnetrze z 6n2 ladne ale problem bo drozsze od 9n i jest tego sporo mniej...
Mniej? Jest jeszcze lupo, polo classic i variant, myslę, że spory wybór. Zaletą będą dobre materiały i łatwiejsze przerzucenie. 9N jest dość mocno plastikowe i mnie osobiście wnętrze nigdy jakoś nie powalało i podejrzewam, że tu oprócz belki będzie cięcie deski i ogólnie dużo roboty a efekt bez szału.
strikez pisze:apropos prowadnic. roznica taka jak mk2/mk3 ( czyli przespawanie tylnych nozek na inny rozstaw ) czy rozbnica jak mk3/mk4 ?
Jak mk3 do mk4. Upodobałem sobie kiedyś fotele z MK4 do swojego Polo 6N ale nie pasiło wcale i odpuściłem bo za dużo przeróbek a nie chciało mi się w to bawić. Inny rozstaw prowadnic bocznych, inna prowadnica środkowa. Za to z MK3 podchodziły i podchodzą p&p.

Co do przekładania bebechów licznika Mk4 do Mk3, to wiem, że da się to zrobić ale szczegółów nie znam.

Gran Turismo Iniezione

Awatar użytkownika
strikez
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: strikez » śr lis 28, 2012 17:54

zauwazylem ze w 6n2 classic i variant fronty nie sa zmienione i sa z 6n. tak samo boczki drzwi sa z 6n. a do 6n2 naprawde jest ciezko o czesci do wnetrza. ostatnio sasiadowi szukalem tej metalowej klamki wewnetrznej...

wiec narazie zaczynam operacje przekladnia bebechow licznika mk4 do mk3 :) fotoporada dla potomnych bedzie jesli wypali.

lupo ma to samo wnetrze co 6n2? czy po prostu z lupo pasuje do platformy 6 ?

Awatar użytkownika
kaczor4011
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: kaczor4011 » czw lis 29, 2012 00:17

strikez pisze:lupo ma to samo wnetrze co 6n2
jesli chodzi o deske to niby jest to samo, ale inne :bigok: deska jest węższa, oraz ma taką półkę pod deską, czego w 6n2 nie ma
jak jestes zainteresowany to mam troche gratów ze środka 6n2, licznik od tdi również (razem z kostkami)

golf mk3 1.8 -> 1.4 TDI http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=458986
polo 6n2 1.4 TDI http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2918729#2918729
golf mk2 1.6 TD -> 1.9D US style http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=866160#866160

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”