[mk2] Montaż el.szyb z podzespołami od Astry I
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
Witam!
Chciałbym do swojego MK2 zamontować elektryczne szyby. Tak się składa ,że posiadam kompletną elektrykę szyb od Astry I, więc chciałbym zapytać czy wszystkie podnośniki itp pasowały by do golfa II ?? nie mówię o przyciskach do szyb bo te bym kupił oryginalne od golfa chodzi mi o całą reszte , dzieki za odp
Chciałbym do swojego MK2 zamontować elektryczne szyby. Tak się składa ,że posiadam kompletną elektrykę szyb od Astry I, więc chciałbym zapytać czy wszystkie podnośniki itp pasowały by do golfa II ?? nie mówię o przyciskach do szyb bo te bym kupił oryginalne od golfa chodzi mi o całą reszte , dzieki za odp
Golfik mk2 1991 1.3 Pasadena w trakcie renowacji
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
jak dla mnie to nie ma sensu bawić sie w przerabianie szybek z opla do golfa. zakładałem elektrykę tu i tu i Ci powiem, że żeby w ogóle zacząć zabawę trzebaby zrobić uchwyt/ szynę która trzyma szybę tak jak w oplu. wg mnie nie opłacalne i nie wiem jak z wykonaniem, bo jednak w oplu ta szyna jest jakby na stałe (nie przyglądałem się nigdy dokładniej)
słyszałem i gdzieś na forum nawet jest opisane jak przerobić el. podnośniki z toledo do mk2, a takie podnośniki to chyba mam z 4...
słyszałem i gdzieś na forum nawet jest opisane jak przerobić el. podnośniki z toledo do mk2, a takie podnośniki to chyba mam z 4...
jeszcze z seicento a to chyba najłatwiejsza przeróbka
zdecydowanie kupię:
-panele drzwiowe do mk2 3d pod głośniki 16cm
-kanapę dzieloną do 3d skóra(ew do 5d z podłokietnikiem)
-panele drzwiowe do mk2 3d pod głośniki 16cm
-kanapę dzieloną do 3d skóra(ew do 5d z podłokietnikiem)
To najwyżej sprzedam wszystkie podzespoły z tego opelka i kupie typowo do golfa , jaki byłby to mniej więcej koszt ?? tych wszystkich przycisków kabli itp itd ?
no widziałem niedawno w dziale giełda za 300 komplecik
troche drogo ale bajer jest
troche drogo ale bajer jest
LY3D
Ok , dzięki za pomoc teraz wiem na czym stoję
A jeśli chodzi o montaż to dużo jest z tym pracy ?? jest na forum jakiś temat dotyczący podłączenia , jak to zrobić itp ?
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=144413&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Polecam elektryczne podnośniki do seicento jest trochę tego na allegro idzie spokojnie dwa podnośniki za 100 z wysyłką kupić. Wystarczy tylko w jednym miejscu dobrze nawiercić w drzwiach otwór na nakrętkę i po kłopocie. Nawet mocowanie szyby do prowadnicy jest takie samo w seicento co w golfie. Wiązkę zrobić to ok 10-20min przyciski i tunel dorwiesz na allegro albo forum. Mnie elektryczne szyby kosztowały ok. 100zł za podnośniki (z wysyłką) + 50 tunel z zaślepkami i przełącznikami, wiązkę zrobiłem sam przekaźnik ze szrotu numer 53 kable jakieś w domu leżały więc koszt ok 150 zł czas roboty ok 1-2 godziny zależy jak komu robota idzie. Dodam tylko że sprawdzałem szybkość podnoszenia/ opuszczania szyby i te ori golfowskie przegrywały o 1/3 szyby. Jak coś służę pomocą
Mój Crayzolowy golf GT viewtopic.php?f=87&t=454903
MOJE AUKCJE !! http://allegro.pl/listing/user/listing. ... id=5370146
Mnóstwo części do mk2, mk3 seat ibiza cordoba, toledo, polo, passat b3 coś potrzebujesz? zapytaj na PW
ABF - Ale Będzie Frajda
Nie trąb bo jadę na glebie ! Zaraz podłogę sobie rozj**ię
Mnóstwo części do mk2, mk3 seat ibiza cordoba, toledo, polo, passat b3 coś potrzebujesz? zapytaj na PW
ABF - Ale Będzie Frajda
Bardzo dziękuje za podpowiedź , pewnie skorzystam z twojej podpowiedzi Crayzol , gdy tylko zdobędę te podnośniki od seicento na pewno będę miał jakieś pytania jeszcze raz dzięki
A powiedz mi jeszcze jak to jest z tymi przyciskami od szyb w golfie , gdzie są dokładnie zamontowane przyciski przy drzwiach ??? bo mówiąc szczerze jeszcze tego nie widziałem
Kupujesz tunel pod elektryczne szyby wygląda on tak (foto z mojego auta)
Mój Crayzolowy golf GT viewtopic.php?f=87&t=454903
ABF - Ale Będzie Frajda
ABF - Ale Będzie Frajda
A przy drzwiach nie ma żadnych przycisków ??
A tak na marginesie to umiejscowienie znaczka GTI idealnie pasuje